Η Samsung συνεργάζεται με την Microsoft για να ενεργοποιηθεί η υποστήριξη .NET για το λειτουργικό σύστημα Tizen, που ενσωματώνεται σε 50 εκατομμύρια  συσκευές παγκοσμίως.

Η Samsung Electronics Co. Ltd. ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Microsoft για έργα ανοικτού κώδικα, όπως .NET Core και Xamarin.Forms, για να ενεργοποιηθεί η υποστήριξη .NET για Tizen. Το Tizen είναι λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα με βάση το Linux, που υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Linux, και είναι ανοικτό προς όλους τους προγραμματιστές. Το λειτουργικό σύστημα Tizen ενσωματώνεται σε 50 εκατομμύρια Samsung συσκευές.

Από σήμερα, είναι διαθέσιμη από τη Samsung η πρώτη παρουσίαση των προγραμμάτων “Visual Studio Tools” για Tizen, τα οποία θα επιτρέψουν στους .ΝΕΤ προγραμματιστές να αναπτύξουν εύκολα Tizen εφαρμογές για Smart TVs, wearables, όπως το Gear S3, smartphones και IoT συσκευές. Επιπλέον, ο πηγαίος κώδικας θα συμβάλλει σε έργα Tizen και .NET ανοικτού κώδικα.

samsung_logo

Η πρώτη παρουσίαση υποστηρίζει την ανάπτυξη mobile εφαρμογών με εξομοιωτές συσκευών και με επέκταση στο “Visual Studio” με πλήρεις δυνατότητες εντοπισμού σφαλμάτων και IntelliSense. Η υποστήριξη για Smart TVs, wearables και άλλες IoT συσκευές θα προστεθεί σε μελλοντικές αναβαθμίσεις. Η υποστήριξη .NET για το Tizen θα κυκλοφορήσει επίσημα σε Samsung συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Smart TVs, μέσα στο 2017.

«Η Samsung είναι ενθουσιασμένη που αποτελεί μέρος της .ΝΕΤ κοινότητας. Το .NET διαθέτει μία εκτεταμένη βάση προγραμματιστών και μεγάλη δυναμική», δήλωσε ο Seung-hwan Cho, Executive Vice President & Deputy Head του Software R&D Center στη Samsung. «Μέσα από καλά μελετημένη και προοδευτική συνεργασία με την Microsoft, η Samsung προσδοκά να δημιουργήσει μοναδικές εμπειρίες ανάπτυξης εφαρμογών τόσο για Tizen όσο και για προγραμματιστές C#, εμπλουτίζοντας το οικοσύστημα Tizen».

Από τον Ιούνιο, η Samsung συμμετέχει στο “.NET Foundation Technical Steering Group”, συνεισφέροντας στην υποστήριξη ARM στο .NET Core. Επιπλέον, η Samsung συμβάλλει στο Xamarin.Forms, ενεργοποιώντας το σε ένα εύρος Tizen συσκευών σε επίπεδο βασικού UI.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις: