Η λύση ESET Endpoint Security αποσπά την υψηλότερη βαθμολογία στις επιδόσεις από τον οργανισμό AV-Comparatives.

Ο οργανισμός AV-Comparatives ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα ενός ειδικού «Network Performance Test» που πραγματοποιήθηκε με ανάθεση της ESET, και στο οποίο συμμετείχαν  6 μεγάλες σουίτες ασφάλειας για επιχειρήσεις. Κατά το Network Performance Test, αξιολογήθηκαν συγκριτικά η χρήση και η διαχείριση των πόρων από έξι λύσεις ασφάλειας endpoint, ελέγχοντας τις επιπτώσεις τους σε σημαντικούς επιχειρησιακούς πόρους, όπως για παράδειγμα σε επίπεδο network traffic και machine load (CPU και RAM). Οι ενημερώσεις που έχουν μεγάλο μέγεθος έχουν άμεσες επιπτώσεις στα εταιρικά δίκτυα, μειώνοντας πολύτιμο bandwidth που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για άλλες κρίσιμες επιχειρηματικές λειτουργίες.

eset-logo

Μεταξύ των ανταγωνιστικών λύσεων που συμμετείχαν στις δοκιμές, οι οποίες περιλάμβαναν τις Symantec, Trend Micro, Kaspersky, McAffee και Sophos, η ESET κατέγραψε το χαμηλότερο συνδυαστικό traffic σε κατάσταση αδράνειας, καταναλώνοντας μόλις 0,2 ΜΒ, σε σύγκριση με το υψηλότερο με 2.500 MB traffic της Sophos. Το υψηλό traffic μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση του δικτύου.

Η ESET πέτυχε τις υψηλότερες βαθμολογίες σε μία επιπλέον δοκιμή καθορίζοντας το μέγεθος αρχείων σε επίπεδο client. Συγκριτικά με τα αρχεία VDF της Symantec, τα οποία είναι 700 MB, τα αρχεία της ESET είναι 10 φορές μικρότερα. Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη πως από τα βασικά πλεονεκτήματα των λύσεων ESET μπορούν να επωφεληθούν οι IT και network administrators – το μικρό αποτύπωμα στο network traffic. Τα μεγάλα αρχεία VDF μπορούν να αποδυναμώσουν το δίκτυο μιας εταιρείας και να προκαλέσουν καθυστερήσεις. Το ESET Endpoint Security τρέχει ομαλά, με ελάχιστες επιπτώσεις στα επιχειρηματικά περιβάλλοντα.