Το Symantec Endpoint Protection 14 παρέχει πολυεπίπεδη προστασία, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων προηγμένης μηχανικής εκμάθησης και απόκρισης καθώς και προστασία απειλών του κυβερνοχώρου στο endpoint.

Η Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε το Symantec Endpoint Protection 14, την  εξέλιξη στην καινοτομία του endpoint, από τον ηγέτη στον τομέα της ασφάλειας στο  endpoint. Βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη  στο endpoint και σε περιβάλλον cloud, το Symantec Endpoint Protection 14, αποτελεί την  πρωτοπόρα λύση της βιομηχανίας ως προς την ώθηση των βασικών τεχνολογιών, ενσωματώνοντας  προηγμένη μηχανή εκμάθησης αλλά και μνήμη, εκμεταλλευόμενη έναν μόνο agent, μιας πολυεπίπεδης  λύσης, ικανής να αποτρέψει εξελιγμένες απειλές και να ανταποκριθεί  στο endpoint, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η επίθεση.

Το Symantec Endpoint Protection παρέχει ισχυρή προστασία σε ένα ελαφρύ πακέτο, βασισμένο στην 99,9% αποτελεσματικότητα  της κορυφαίας βιομηχανικής, με χαμηλό δείκτη λανθασμένων ενδείξεων και ένα κατά 70% μειωμένο αποτύπωμα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, μέσω προηγμένων δυνατοτήτων αναζήτησης σε cloud.

Ενισχυμένο με  συνδυαστικές δυνατότητες  νοημοσύνης  για απειλές,  που επετεύχθη από την ενσωμάτωση της ασφάλειας τηλεμετρίας της Symantec και της Blue Coat, έχει πλέον τη δυνατότητα να προστατεύει 175 εκατομμύρια endpoints καταναλωτών και οργανισμών, 163 εκατομμύρια χρήστες e-mail, 80 εκατομμύρια χρήστες web proxy, καθώς και να ανταποκριθεί καθημερινά σε σχεδόν οκτώ δισεκατομμύρια αιτήματα ασφαλείας για αυτά τα προϊόντα.

«Το Symantec Endpoint Protection 14 αποτελεί  ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στον τομέα της ασφάλειας του endpoint, παρέχοντας τις τελευταίες καινοτομίες στο endpoint, πάνω σε μια πλατφόρμα ασφάλειας και από μία εταιρεία ασφάλειας που μπορείς να εμπιστεύεσαι», επισήμανε ο Mike Fey, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Symantec.  «H πολυεπίπεδη προστασία, ενεργοποιείται από την τεχνητή νοημοσύνη, τη μεγαλύτερη και πιο ισχυρή υπηρεσία για απειλές και μέσα από τη δυναμική του cloud – αποτελεί  κυριολεκτικά την πιο έξυπνη επιλογή για τεχνολογίες  endpoint.  Το Symantec Endpoint Protection 14, αποτελεί το βασικό στοιχείο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής άμυνας στον κυβερνοχώρο και είναι  αυτό που χρειάζονται οι επιχειρήσεις για  την καταπολέμηση των σημερινών προηγμένων απειλών».

sep14_nov

Ο ρυθμός και η πολυπλοκότητα των νέων απειλών που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί δείχνουν αποθαρρυντικοί. Το 2015, η Symantec ανέφερε περισσότερα από 430 εκατομμύρια νέα malware, αναμένοντας ότι αυτός ο αριθμός φέτος θα αυξηθεί περαιτέρω. Για να αμυνθεί απέναντι σε αυτές τις απειλές, η Symantec παρέχει στους πελάτες ένα ενιαίο παράγοντα διαχείρισης και αντιμετώπισης των απειλών με εντελώς νέους τρόπους:

  • Προηγμένη μηχανική εκμάθησης δημιουργημένη από το παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών της Symantec, που παρέχει σε βάθος γνώση, την οποία κανείς άλλος δεν μπορεί να παρέχει.
  • Ενοποίηση στην υπάρχουσα υποδομή μέσω των δημοσιευμένων APIs, που επιτρέπει την απρόσκοπτη διαχείριση των χιλιάδων endpoints, σε διάφορες τοποθεσίες και σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες.
  • Πρόσβαση στη βάση πληροφοριών περί απειλών της Symantec στο cloud που μειώνει τις καθημερινές ενημερώσεις του αρχικού αρχείου κατά 70%, μειώνοντας σημαντικά το bandwidth χρήσης σε όλο το δίκτυο της εταιρείας.
  • Ενοποίηση με τη λύση Symantec Advanced Threat Protection, για την ανίχνευση και απόκριση σε μη ανιχνεύσιμες  απειλές  του endpoint, χρησιμοποιώντας έναν μόνο agent.
  • Ταυτόχρονη προστασία των endpoints των πελατών και των δικτύων τους με απρόσκοπτη ενσωμάτωση του Symantec Endpoint Protection και του Blue Coat Secure Web Gateway.

«Ως ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης, έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ασθενών μας, αλλά  και των αυστηρών προτύπων κανονισμών. Έτσι η πρωτοποριακή τεχνολογία προστασίας είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρησή μας», δήλωσε ο Sharon Finney, στέλεχος της ασφάλειας των δεδομένων στην Adventist Health System. «Ωστόσο, ως ένα μεγάλο ίδρυμα με δεκάδες χιλιάδες χρήστες όπως εμείς, δεν ρισκάρουμε την ασφάλεια των δεδομένων μας  και αξιολογούμε  κάθε νέα τεχνολογία ή προϊόν, βασιζόμενοι στην αξιοπιστία των προμηθευτών μας όπως είναι η Symantec, για την ενσωμάτωση αυτών των καινοτομιών με δοκιμασμένα προϊόντα και λύσεις όπως το Symantec Endpoint 14».

«Η Symantec προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη σουίτα ασφάλειας για endpoints στην αγορά. Η εμπειρία της Symantec ως προς τις τεχνολογίες ασφάλειας endpoint, καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δυνατοτήτων πρόληψης, ανίχνευσης και αποκατάστασης. Σχεδόν κάθε πιθανή επίθεση καλύπτεται όταν οι αγοραστές χρησιμοποιούν την πλήρη έκταση του χαρτοφυλακίου αυτού», σύμφωνα με το 2016 Forrester Wave για τις σουίτες Endpoint Security.

Διαθεσιμότητα και τιμές

Το Symantec Endpoint Protection 14 είναι άμεσα διαθέσιμο παγκοσμίως. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.