Η SetelHellas και η Real Consulting με χαρά ανακοινώνουν τη στρατηγική συμμαχία τους.

Μια από τις κορυφαίες εταιρείες παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών SAP και η πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη εταιρεία στον τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής κι Επικοινωνιών στο χώρο της διεθνούς Ναυτιλίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ομαλή κι αδιάλειπτη μετάβαση των Ναυτιλιακών Εταιριών στην εποχή του «Ψηφιακού πλοίου».

Η εν λόγω στρατηγική συμμαχία στοχεύει στην «Ανάκτηση κι ενσωμάτωση κρίσιμων δεδομένων με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτευχθεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωσή τους για την λήψη στρατηγικών αποφάσεων που αφορούν τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας και των διαδικασιών διαχείρισης του πλοίου». Οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν με τη χρήση τεχνολογιών SAP HANA και SAP Lumira, και την ενοποίησή τους με την προηγμένη Ψηφιακή πλατφόρμα του SeeMBox-V©, ειδικά σχεδιασμένη για την αυτόματη ανάκτηση και μεταφορά των δεδομένων που αφορούν τη λειτουργία και την ενεργειακή συμπεριφορά του πλοίου. Το αποτέλεσμα θα είναι η απρόσκοπτη παρακολούθηση πληροφοριών αναφορικά με τις ζωτικές συνθήκες λειτουργίας του πλοίου σε πραγματικό χρόνο. Οι πληροφορίες αυτές θα συγκεντρώνονται από ετερογενή περιβάλλοντα και θα ενσωματώνονται σε ένα ενιαίο πληροφοριακό σύστημα, το οποίο θα μπορεί να διαχειριστεί σε πραγματικό χρόνο μεγάλα μεγέθη δεδομένων (big data).

«Οι τεχνολογίες  πληροφοριών και επικοινωνίας εξελίσσονται  ταχύτατα  επιτρέποντας τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών στο πλοίο, άρα και της εξυπηρέτησης και της εμπειρίας πελάτη είτε εν πλώ  είτε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη  συνεργασία μας με την SETEL HELLAS, κορυφαίο  πάροχο εξειδικευμένων λύσεων για την ναυτιλία, προκειμένου για την δημιουργία κοινής πρότασης για το Ψηφιακό πλοίο» ” ανέφερε ο κ. Διονύσιος Αθανασάκος, COO της Real Consulting.

partner

Ο κ. Γεώργιος Μαρινάκης, Γενικός Διευθυντής της SetelHellas δήλωσε: «Αυτή είναι μια ευχάριστη στιγμή για μένα, ως Γενικός Διευθυντής της SetelHellas. Πιστεύω ότι είναι μια στιγμή-ορόσημο για τις εταιρείες που εκπροσωπούμε, καθώς και για την αγορά της ναυτιλίας στο σύνολό της. Τα ήδη εγκατεστημένα κανάλια επικοινωνίας, οι στενές σχέσεις εργασίας, και η εμπειρία που θα προέλθουν από αυτή τη στρατηγική συμμαχία θα επιτρέψουν τόσο στη SetelHellas όσο και στη Real Consulting να αναπτύξουν γρήγορα μια αξιόπιστη, ευέλικτη και υψηλής ποιότητας ψηφιακή λύση που θα ανταποκρίνεται και θα ανταπεξέρχεται στις νέες και συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις του ναυτιλιακού χώρου. Η συνεργασία που δημιουργήθηκε μέσα από αυτην την συμφωνία, θα επιταχύνει την τεχνολογική ανάπτυξη στο ναυτιλιακό χώρο, σε ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές και θα παρέχει στους πελάτες της Ναυτιλίας, εκείνο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που απαιτείται ώστε να μπορέσουν να ηγηθούν στους αντίστοιχους τομείς της δραστηριότητάς τους».