Με μια Δυναμική Αποστολή στη Silicon Valley και το San Francisco έκλεισε ο Τρίτος Κύκλος του The Accelerator της Μetavallon.

Σε αμερικανικό έδαφος για ένα μήνα με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του κύκλου εργασιών της βρέθηκε η Τesibit, η εταιρεία που συμμετείχε στον  φετινό κύκλο του The Accelerator, του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης της Metavallon.

 Η Βασιλική Ντάμπαση, συνιδρύτρια και CEO της Tesibit, και η Αλεξάνδρα Χολή, ιδρύτρια της Metavallon, βρέθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στις Η.Π.Α. για το φετινό Metavallon US Mission, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης The Accelerator.

 Μέσω της αποστολής, η Metavallon έδωσε την μοναδική ευκαιρία στην πρωτοπόρο Tesibit να ταξιδέψει στη Silicon Valley και την ευρύτερη περιοχή του San Francisco και να έρθει σε επαφή με έμπειρους Αμερικανούς επιχειρηματίες και διεθνείς επενδυτές.

 Εξάλλου, η Silicon Valley αποτελεί εδώ και χρόνια το πιο δραστήριο οικοσύστημα στον κόσμο σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, με έμφαση στις startup που δημιουργούν πρωτοποριακά προϊόντα και παρέχουν ρηξικέλευθες υπηρεσίες και λύσεις.

pr_metavallonusmission_1

Η Tesibit στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος – Τι συνέβη στο San Francisco

 Κατά τη διάρκεια της αποστολής, η συνιδρύτρια της Tesibit είχε τη δυνατότητα:

● Να συμμετάσχει σε κορυφαίες διοργανώσεις με επίκεντρο την καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία, όπως το Techcrunch Disrupt Hackathon 2016 και το hackathon του API: World, και να γνωρίσει δυναμικές εταιρείες από όλον τον κόσμο.

● Να παρουσιάσει την πρωτοποριακή πλατφόρμα της εταιρείας και να λάβει καθοδήγηση σε θέματα στρατηγικής και ανάπτυξης από τους ειδικούς της Ericsson, ενεργό συνεργάτη της Μetavallon για το φετινό κύκλο του The Accelerator.

● Να έρθει σε επαφή με τους ειδικούς του κέντρου επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης νερού Silicon Valley Clean Water και της έξυπνης πλατφόρμας αυτοματοποιημένης ανάλυσης δεδομένων, Numenta.

● Να γνωρίσει τις συνθήκες στις οποίες εργάζονται αντίστοιχοι ιδρυτές startup στις Η.Π.Α. και να ανταλλάξει απόψεις και εμπειρίες με άλλους νέους και δραστήριους επιχειρηματίες. Ανάμεσα σε αυτούς, μάλιστα, υπήρξε η ομάδα της ελληνικής startup Bugsense, που εξαγοράστηκε από την εταιρεία-κολοσσό Splunk.

● Να γνωρίσει τον ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Keiretsu Forum, Randy Williams, και να συναντήσει επενδυτές από όλον τον κόσμο.

● Να παρουσιάσει την Tesibit, να λάβει ενδελεχές feedback και να μάθει τι χρειάζεται η εταιρεία ώστε να γίνει ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο από κορυφαίους παίχτες στον κόσμο των επιχειρηματικών επενδύσεων, ανάμεσά τους ο Niko Βonatsos της General Catalyst Partners και ο Nick Arvanitidis, εμπνευστής του Silicon Valley Greek Seed Funding Group.

● Να ενημερωθεί για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της τεχνολογίας μέσα από επισκέψεις σε ηγετικές εταιρείες, όπως η Google και η Twitter.

 

Κοιτώντας προς στο μέλλον – Τι “πήρε” η Tesibit από την αποστολή στην Αμερική

 Οι γνώσεις και οι εξαιρετικά σημαντικές εμπειρίες που απέκτησε η Tesibit κατά τη διάρκεια της αποστολής θα αποτελέσει βασικό εργαλείο στα χέρια της ομάδας προκειμένου να αναπτύξει περαιτέρω την επιχειρηματική δραστηριότητά της. Σύμφωνα με την Βασιλική Ντάμπαση, συν-ιδρύτρια και CEO της Tesibit «το ταξίδι στη Silicon Valley και το San Francisco ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία για εμάς. Μου έκανε τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι το οικοσύστημα είναι τόσο ζωντανό και δραστήριο. Για παράδειγμα, οι ευκαιρίες “κρύβονται” πραγματικά σε κάθε γωνία: ακόμα και σε μια συνοικιακή καφετέρια σού δίνεται η δυνατότητα να δικτυωθείς και να παρουσιάσεις την εταιρεία σου σε υποψήφιους επενδυτές ή άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα σου».

 Και συνεχίζει τονίζοντας: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι από τα αποτελέσματα της αποστολής στην Αμερική. Κι αυτό γιατί καταφέραμε να συναντήσουμε επιχειρηματίες, ειδικούς, και υποψήφιους πελάτες μέσα από τη συμμετοχή μας σε διάφορα events και μέσα από τα meetings μας με ειδικούς και στελέχη κορυφαίων εταιρειών.»

 Τα καλά νέα για την Tesibit δεν σταματούν εκεί μιας κι η εταιρεία έλαβε έκθεση στην τοπική αγορά μέσα από το εδραιωμένο δίκτυο επαφών της Metavallon στην Αμερική, ενώ ήρθε σε επαφή με επενδυτές που έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τη δραστηριότητά της. «Είμαστε πολύ κοντά στο να “κλείσουμε” τον πρώτο μεγάλο μας πελάτη, ενώ καταφέραμε ακόμα και σε αυτό το πολύ αρχικό στάδιο να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον δύο επενδυτών, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους για το μέλλον της Tesibit.»

 Όσο για τα highlight της αποστολής; «Η παρουσίαση του προϊόντος μας σε πέντε εξέχοντες ειδικούς της Ericsson καθώς και η επίσκεψή μας στην “Μέκκα της Υψηλής Τεχνολογίας”, την Google είναι από τις στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες.»

 

Φτάνοντας στο ζενίθ της επιτάχυνσης – Το κλείσιμο του The Accelerator 2016

 Με ένα «κλειστό» event, και παρόντες τους πιο δραστήριους μέντορες και συνεργάτες από το δυναμικό δίκτυο της Metavallon, έκλεισε με επιτυχία ο φετινός κύκλος του The Accelerator, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκειά του, η ομάδα της Tesibit, παρουσίασε τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε κατά την 4-μηνη διαδικασία επιτάχυνσης τόσο σε επίπεδο βελτιστοποίησης του προϊόντος της όσο και σε επίπεδο συνεργιών και συνεργασιών. Παράλληλα, η ομάδα αποκάλυψε τα επικείμενα σχέδια της.

 Όπως δηλώνει η Βασιλική Ντάμπαση, «στα επόμενα βήματά μας συγκαταλέγονται η αξιοποίηση του κεφαλαίου εκκίνησης, ύψους 22.000€, που λάβαμε από την Metavallon για την πρόσληψη νέων συνεργατών και την εδραίωση ενός ισχυρού πελατειακού δικτύου.»

 «Μετά από 4 μήνες εντατικής δουλειάς κλείνει ο φετινός κύκλος του The Accelerator», δήλωσε η Αλεξάνδρα Χολή, ιδρύτρια της Metavallon. «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για την ταχεία πρόοδο, εξέλιξη και ανάπτυξη της Tesibit. Φέτος, είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με μια χαρισματική ομάδα με ουσιαστικό όραμα και ένα εξαιρετικά πρωτοποριακό προϊόν. Εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο την Tesibit. Εξάλλου, περιμένουμε πολύ μεγάλα πράγματα από τους ιδρυτές της και είμαστε παραπάνω από βέβαιοι ότι θα εκπληρώσουν στο έπακρο τις υψηλές προσδοκίες μας.»

 

Για περισσότερα νέα σχετικά με τη Metavallon και το The Accelerator, μείνετε συντονισμένοι στο blog και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Metavallon (Facebook, Twitter, PinterestGoogle+, και Linkedin).