H Epson δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης διπλής όψης Α3 και A4 στην αγορά μικρού και οικιακού γραφείου.

Προσθέτοντας περισσότερες επιλογές στη σειρά εκτυπωτών Ink Tank System (ITS), η Epson παρουσίασε δύο νέα μοντέλα που απευθύνονται στην αγορά του μικρού και οικιακού γραφείου, τον L605 και τον L1455. Ο L605 είναι ο πρώτος 3-σε-1 εκτυπωτής της Epson με δυνατότητα εκτύπωσης διπλής όψης και ο L1455 είναι ο πρώτος 4-σε-1 εκτυπωτής με δυνατότητα εκτύπωσης διπλής όψης Α3, καθώς και σάρωσης Α3.

Οι εκτυπωτές ITS της Epson έχουν ήδη τη δυνατότητα να εξοικονομούν στους χρήστες έως και 90% του κόστους των εκτυπώσεων

[1] και σε συνδυασμό με την εκτύπωση διπλής όψης που μειώνει τη χρήση του χαρτιού κατά 50%, το λειτουργικό κόστος γίνεται ακόμα πιο χαμηλό.

Οι L605 και L1455 περιλαμβάνουν στη συσκευασία τους δύο σετ φιαλιδίων μελανιών υψηλής χωρητικότητας. Αυτό σημαίνει ότι ο L1455 μπορεί να «εντυπωσιάσει» εκτυπώνοντας έως 10.500 σελίδες[2] και ο L605 έως 11.000 σελίδες2 με τα μελάνια που περιλαμβάνονται στη συσκευασία.

Δεν είναι μόνο η οικονομική τους απόδοση που καθιστά αυτά τα μοντέλα μια ελκυστική λύση για επιχειρήσεις. Είναι απλοί, αξιόπιστοι και μπορούν να παρέχουν αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Και τα δύο μοντέλα παρέχουν καθαρές, ευκρινείς εκτυπώσεις ακριβείας, χάρη στην ανθεκτική και αξιόπιστη τεχνολογία Micro Piezo της Epson και στα αυθεντικά μελάνια της εταιρείας. Ιδανικά για επιχειρήσεις, αυτά τα μοντέλα χρησιμοποιούν μελάνια dye για έγχρωμες εκτυπώσεις και μελάνια pigment για ασπρόμαυρες εκτυπώσεις για γρήγορο στέγνωμα χωρίς μουτζούρες. Είναι, επίσης, γρήγοροι με ταχύτητες εκτύπωσης 13,7 σελ./λεπτό (L605) και 18 σελ./λεπτό (L1455)[3].

epson-l1455

Τα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για ευκολία και αξιοπιστία με το εξειδικευμένο δοχείο μελανιών πλήρως ενσωματωμένο στον εκτυπωτή.  Για μεγαλύτερη σιγουριά, και τα δύο μοντέλα συνοδεύονται από εγγύηση κατασκευαστή τριών ετών μέσω ενεργοποίησης ή 50.000 σελίδων για τον L605 και 80.000 σελίδων για τον L1455.

Η Kseniya Gordeyeva, product manager στην Epson Europe, δήλωσε: «Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ανάγκη για εκτυπωτές ITS με δυνατότητα εκτύπωσης διπλής όψης Α3 και A4 στην αγορά μικρού και οικιακού γραφείου. Οι εκτυπωτές μας L605 και L1455 έχουν σχεδιαστεί για να ικανοποιούν αυτήν την ανάγκη, διασφαλίζοντας ότι ακόμη περισσότεροι χρήστες μπορούν να βρουν ένα προϊόν που τους ταιριάζει».

Τα μοντέλα L605 και L1455 διατίθενται από τον Οκτώβριο του 2016, στην τιμή των 359€ και 1.159€ αντίστοιχα.

 

[1] Η σύγκριση πραγματοποιήθηκε με τους 10 κορυφαίους μονόχρωμους εκτυπωτές laser και MFP A4 του ανταγωνισμού, τους 10 κορυφαίους έγχρωμους εκτυπωτές laser και MFP του ανταγωνισμού και τους 10 κορυφαίους εκτυπωτές inkjet και MFP του ανταγωνισμού, σύμφωνα με το EMEA Hardcopy Tracker της IDC (στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά το 4ο τρίμηνο του 2015). Το κόστος ανά σελίδα υπολογίστηκε με τη χρήση της μέσης τιμής πώλησης από το EMEA Consumables Tracker της IDC (στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά το 2ο εξάμηνο του 2015) και τη δημοσιευμένη απόδοση των κατασκευαστών μέχρι το Δεκέμβριο του 2015. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την τοποθεσία www.epson.gr/itssavings

[2] Οι αποδόσεις που παρατίθενται υπολογίζονται με βάση την αρχική μεθοδολογία της Epson από την προσομοίωση εκτύπωσης των μοτίβων δοκιμής που παρέχονται από το πρότυπο ISO/IEC 24712 με πακέτο αντικατάστασης μελανιών. Οι αποδόσεις που παρατίθενται ΔΕΝ βασίζονται στο πρότυπο ISO/IEC 24711. Οι αποδόσεις που παρατίθεται ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις εικόνες που εκτυπώνονται, το είδος χαρτιού που χρησιμοποιείται, τη συχνότητα των εκτυπώσεων και τις συνθήκες περιβάλλοντος, όπως είναι η θερμοκρασία.  Κατά την αρχική ρύθμιση του εκτυπωτή, χρησιμοποιείται μια ορισμένη ποσότητα μελανιού για την πλήρωση των ακροφυσίων της κεφαλής εκτύπωσης, συνεπώς η απόδοση του αρχικού συνοδευτικού πακέτου μπορεί να είναι μικρότερη.

[3] Ο μέσος όρος ESAT από την κατηγορία δοκιμών Ελέγχου Κατηγορίας Γραφείου για ασπρόμαυρη εκτύπωση μονής όψης, όπως προσδιορίζεται σύμφωνα με το ISO/IEC24734