Η Uni Systems και η Sol-3 υλοποιούν για την Euroxx χρηματιστηριακή.

Η Euroxx Χρηματιστηριακή, μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες στην Ελλάδα, επέλεξε τη Uni Systems, μέλος του Ομίλου Quest, και τη λύση “Sol-3 Trader” ως το κεντρικό front-end λογισμικό για χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Η λύση “Sol-3 Trader”, προϊόν του Γερμανικού οίκου Sol-3 GmbH & Co. KG, έχει σχεδιαστεί για συναλλαγές μετοχών, παραγώγων και ομολόγων (propriety trading, market – making). Ανάμεσα στις λειτουργίες που προσφέρονται είναι και λειτουργίες single-click trading, multi-market trading, machine-based trading, algo-trading, automatic quote-management, ενώ παρέχεται επιπλέον ευκολία στη διαχείριση θέσεων, χαρτοφυλακίων, κινδύνων και ορίων (risk and limit management).

Η Uni Systems και η Sol-3 συνεργάζονται για τη παροχή υψηλής ποιότητας λύσεων και υπηρεσιών χρηματιστηριακών συναλλαγών στην ελληνική, τουρκική και ρουμανική αγορά. Η εν λόγω συνεργασία που βασίζεται στην παροχή υπηρεσιών της Uni Systems και τον εξειδικευμένο σχεδιασμό και αρχιτεκτονική του “Sol-3 Trader”, το οποίο αποτελεί ένα από τα ταχύτερα και πιο αξιόπιστα συστήματα συναλλαγών στην αγορά, εξυπηρετεί τις ανάγκες των traders στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

2ksgxbbn

Με την επιτυχημένη υλοποίηση, η Euroxx Χρηματιστηριακή γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική έχοντας στη διάθεσή της ένα γρήγορο και αξιόπιστο σύστημα εκτέλεσης συναλλαγών και διαχείρισης θέσεων, τιμών, χαρτοφυλακίων και κινδύνων.

«Η Euroxx έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στην αγορά και συνδυάζει την εμπειρία και τη γνώση τόσο της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, όσο και της διεθνούς αγοράς κεφαλαίων και διαχείρισης διαθεσίμων, παρέχοντας στους επενδυτές το πλεονέκτημα να επιλέγουν τα κατάλληλα επενδυτικά προϊόντα τη σωστή στιγμή», δήλωσε ο Μάνος Στιβακτάκης, IT Manager της Euroxx.  «Το έργο που υλοποίησαν οι Uni Systems / Sol-3 κεφαλαιοποιεί περαιτέρω τις επενδύσεις μας στην τεχνολογία. Η υλοποίηση ήταν ταχεία, η διαχείριση του συστήματος είναι εύκολη και οι λειτουργίες του Sol-3 καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις μας. Ήταν μια εποικοδομητική εμπειρία για όλους μας».

Ο Norbert Geus, Διευθύνων Σύμβουλος της Sol-3 σχολίασε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αξιοποιούμε τη μακρόχρονη εμπειρία και την τεχνολογική υπεροχή  μας για να επεκταθούμε σε νέες αγορές, ομαλά και με επιτυχία σε μικρό χρονικό διάστημα. Χάρη στη πολύ καλή συνεργασία μας με τη Uni Systems μπορούμε να προσφέρουμε αξιόπιστες υπηρεσίες στους κοινούς μας πελάτες”.

Από τη πλευρά της Uni Systems ο Αντώνης Αντωνάκος, Risk and Regulatory Compliance Senior Consultant δήλωσε: «Είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας με τη Sol-3. Συνδυάζοντας την εμπειρία της Uni Systems στις λύσεις χρηματιστηριακών συναλλαγών και αγοράς κεφαλαίων και τα καινοτόμα σε σχεδιασμό, λειτουργία και ταχύτητα προϊόντα της Sol-3 μας δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσουμε τις πραγματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Το επιτυχημένο έργο στη Euroxx ήταν για εμάς πολύ σημαντικό γιατί αφενός εγκαινίασε τη συνεργασία μας με τη Sol-3 και αφετέρου υλοποιήθηκε για έναν από τους βασικότερους παράγοντες της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.»