Τον Οκτώβριο η Sharp θα εγκαινιάσει εργοστάσιο LCD 10ης γενιάς σε υπερσύγχρονο βιομηχανικό συγκρότημα που κατασκευάζεται στην Sakai της Osaka στην Ιαπωνία.

sakai_manufacturing_complexΑν και η παγκόσμια ζήτηση για τις LCD τηλεοράσεις έχει μειωθεί προσωρινά λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, αναμένεται ότι στο άμεσο μέλλον θα αυξηθεί, ειδικότερα στις αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Κίνα.


Αυτή την στιγμή το υπάρχον εργοστάσιο Kameyama Νο.2 της SHARP στην Ιαπωνία  λειτουργεί με πληρότητα 100% κατασκευάζοντας panels υψηλής ποιότητας.   Η SHARP έχει αποφασίσει να εγκαινιάσει το πρώτο στον κόσμο εργοστάσιο 10ης γενιάς τον προσεχή Οκτώβριο αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα την δυνατότητα παραγωγής της και αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες που θα οδηγήσουν σε καινοτόμα και ακόμη πιο ποιοτικά προϊόντα. Παράλληλα αναμένεται να μειωθεί το κόστος παραγωγής ειδικά στις οθόνες μεγάλων διαστάσεων.


Στο βιομηχανικό συγκρότημα της Sharp στην πόλη Sakai, ταυτόχρονα κατασκευάζονται νέα εργοστάσια από εταιρίες που προμηθεύουν την Sharp με πρωτογενή εξαρτήματα βελτιστοποιώντας την αλυσίδα παραγωγής. Το νέο αυτό μοντέλο καθετοποιημένης παραγωγής αναμένεται να μειώσει περαιτέρω το κόστος παραγωγής ενώ παράλληλα να αυξήσει την ταχύτητα και την ευελιξία του νέου εργοστασίου.


Συνοπτικά στοιχεία του νέου εργοστασίου

  • Έναρξη παραγωγής                 :           Οκτώβριος 2009
  • Έναρξη κατασκευής                :           Νοέμβριος 2007
  • Δυνατότητα παραγωγής           :           72.000 substrates ανά μήνα
  • Μέγεθος substrate                   :           2.880 x 3.130 mm (10ης Γενιάς)
  • Μέγεθος Επένδυσης               :           380 Δισεκατομμύρια Γιέν
  • Κύρια προιόντα                       :           Μεγάλα LCD Panels 40″, 50″, 60″
  • Τοποθεσία                               :           Sakai City, Osaka Prefecture, Japan