Η Apple αντέχει στην οικονομική κρίση με άσους στο μανίκι τα iPhone και iPod, με αποτέλεσμα να σημειώνει αύξηση στην κερδοφορία της.

appleΗ ανακοίνωση κερδοφορίας τριμήνου για την Apple έκρυβε ευχάριστες εκπλήξεις για τους επενδυτές, καθώς η εταιρεία σημείωσε αύξηση των κερδών στα $1,2 δισ. σε σχέση με το $1 δισ. της περσινής αντίστοιχης περιόδου.

Οι πωλήσεις εμφάνισαν άνοδο 9% στα $8,17 δισ και το ίδιο διάστημα, η Apple πούλησε 3,79 εκατ. iPhones, 11,01 εκατ. iPods (μέγεθος βελτιωμένο κατά 3% σε ετήσια βάση) και 2,22 εκατ. Macintosh.


«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε τον καλύτερο τζίρο σε τρίμηνο χωρίς γιορτές στην ιστορία μας!» δήλωσε ο CFO της εταιρείας, Peter Oppenheimer, για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας πως η ρευστότητα της Apple αγγίζει τα $29 δισ. δολ.