H Swisscom επιλέγει την Ericsson για telco cloud υποδομή και εικονικές λειτουργίες του δικτύου κορμού.

Η Ericsson επιλέχθηκε ως πάροχος από το φορέα τηλεπικοινωνιών Swisscom, για να μετασχηματίσει το δίκτυο κορμού της στην Ελβετία, μέσω της εγκατάστασης telco cloud υποδομής και εικονικών λειτουργιών δικτύου, στο δίκτυο κορμού για τις κινητές επικοινωνίες.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Ericsson θα παρέχει μια σειρά λύσεων, συμπεριλαμβανομένων των Ericsson Hyperscale Datacenter System 8000, Cloud Execution Environment, Cloud SDN και Cloud Manager.

Η Ericsson θα παρέχει επίσης εικονικές λειτουργίες δικτύου (VNF) για τον δίκτυο κορμού της Swisscom, συμπεριλαμβανομένων των εικονικών Evolved Packet Core και IMS, των οποίων τη διαχείριση θα έχει ο Ericsson Network Manager. Επιπρόσθετα, η Ericsson θα παρέχει στη Swisscom υπηρεσίες ολοκλήρωσης συστημάτων.

Με την προσθήκη cloud δυνατοτήτων στο δίκτυο της, η Swisscom θα είναι σε θέση να μεγιστοποιήσει την ευελιξία, αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα της υποδομής της. Για παράδειγμα, με τη χρήση εικονικών υπηρεσιών δικτύου (Virtual Network Services), για υπηρεσίες όπως κινητή ευρυζωνικότητα, VoLTE και Wi-Fi κλήσεις, η Swisscom μπορεί να επεκτείνει το δίκτυο με διαφορετικούς τρόπους για διαφορετικές υπηρεσίες, καθώς και να παρέχει καινοτόμες λύσεις, ταχύτερα στην αγορά, ανταποκρινόμενη στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών.

Eπιπλέον των προϊόντων που προσφέρει στους καταναλωτές, η Swisscom θα είναι σε θέση να αναπτύσσει επαγγελματικές εφαρμογές και Internet of Things (IoT) υπηρεσίες, απευθυνόμενη σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων και κλάδων. Ο μετασχηματισμός διασφαλίζει ότι το δίκτυο της Swisscom θα διαθέτει έναν 5G έτοιμο κορμό που θα μπορεί να επεκταθεί, καθώς αυξάνεται η χρήση του IoT.

Ericsson - Swisscom

Ο Daniel Staub, Head of Joint Mobile Group, Swisscom, αναφέρει: “Με την υλοποίηση της μεταφοράς του δικτύου κορμού στο cloud, επιβεβαιώνουμε τη σημαντική και στρατηγική συνεργασία μας με την Ericsson, την οποία είχαμε ανακοινώσει στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. Η συνεργασία μας έχει ήδη επιδράσει στις κύριες συνιστώσες, όπως η ασύρματη πρόσβαση και το δίκτυο κορμού των κινητών επικοινωνιών, τώρα πλέον και στις εικονικές λειτουργίες δικτύου, το οποίο θα παρέχει επιπλέον πλεονεκτήματα στους πελάτες μας, όπως η απλοποίηση των διαδικασιών επέκτασης στοιχείων εξοπλισμού, καθώς και ταχύτητα και ευελιξία στην ανάπτυξη των προϊόντων τους”.

Ο Anders Lindblad, Head of Business Unit Cloud & IP, Ericsson, δήλωσε: “Παρέχοντας ευελιξία, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα σε δίκτυα οπουδήποτε, το cloud αποτελεί τη βασική κινητήρια δύναμη για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία. Αυτή η συμφωνία με τη Swisscom, αποτελεί ένα σπουδαίο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο, οι δυνατότητες μετασχηματισμού του Ericsson cloud βοηθούν τους πελάτες μας να χρησιμοποιούν αυτά τα πλεονεκτήματα και να τα μετατρέπουν σε χαρακτηριστικά αποτελεσματικής διαφοροποίησης”.

Λύσεις cloud της Ericsson:

-To Ericsson Hyperscale Datacenter System 8000 είναι ένα σύστημα κέντρου δεδομένων νέας γενιάς, το οποίο χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική διαχωρισμού HW (network, compute, storage), για την μέγιστη αξιοποίηση των υπολογιστικών πόρων. Πρωταρχική έμφαση δίνεται στον πλήρη cloud μετασχηματισμό του παρόχου, για εικονικές λειτουργίες δικτύου, ΙΤ και εμπορικές λειτουργίες cloud.

-Το Ericsson Cloud Execution Environment βασίζεται στο OpenStack και υποστηρίζει εφαρμογές, που περιλαμβάνουν εικονικές λειτουργίες δικτύου της Ericsson, αλλά και τρίτων. Η Ericsson είναι Platinum μέλος του OPNFV, με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης των εικονικών λειτουργιών δικτύου.

-Το Ericsson Cloud SDN παρέχει τη δυνατότητα προγραμματισμού και αυτοματοποίησης δικτύων, με στόχο την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων μιας αρχιτεκτονικής που βασίζεται στο cloud, για εφαρμογές και λειτουργίες δικτύου.

-Η Ericsson Cloud SDN λύση τροφοδοτείται μέσω της μονάδας ελέγχου Ericsson SDN, η οποία είναι η εμπορική (ενισχυμένη) έκδοση της μονάδας ελέγχου ανοικτού πηγαίου κώδικα OpenDaylight SDN.

-Το Ericsson Network Manager προσφέρει τη μοναδική ικανότητα υβριδικής διαχείρισης δικτύου, καθώς διαχειρίζεται τόσο φυσικές όσο και εικονικές λειτουργίες δικτύου και παρέχει μια κοινή εικόνα των πόρων και των υπηρεσιών δικτύου, κατά μήκος πολλαπλών τεχνολογιών δικτύου και διαχείρισης του κύκλου ζωής των εικονικών λειτουργιών του δικτύου.