«Φιγουράρουν» ως τα πιο περιζήτητα δώρα για τη νέα χρονιά και όχι άδικα, αφού θεωρούνται φορητά, “μικρά” και άκρως ψυχαγωγικά. Ρίξτε μια ματιά σε μερικά από τα πιο προσιτά tablets των 8 ιντσών.

Ελαφριά και άκρως φορητά, τα tablets με οθόνη 8 ιντσών χωρούν παντού και “κουβαλούν” τις φωτογραφίες, τα e-books και όλα τα αρχεία της δουλειάς σας. Τα γνωστά και ως “μικρά”, προσφέρουν ποιοτική ευκρίνεια και οι τιμές τους δεν απευθύνονται στην… ελίτ των καταναλωτών. Τα παρακάτω tablets που θα φέρουν τη ψυχαγωγία στη ζωή σας.

Huawei MediaPad T1

Στα 8άρια tablet με IPS οθόνη το Huawei MediaPad T1 κλέβει την προσοχή με τις ζωντανές εικόνες ανάλυσης 1280×800 pixels και το χαμηλό κόστος του. Θα καλύψει τα “θέλω” και των επαγγελματιών, αλλά και των λάτρεων των multimedia με Quad-core A7 επεξεργαστή στα 1.20 Ghz και 1GB μνήμης RAM, συνοδευόμενο από 16GB αποθηκευτικού χώρου. Για τους φωτογράφους, διαθέτει βασική κάμερα στα 5MP και υποστηρίζει Wi-Fi για να σερφάρετε στα social media.

Samsung Galaxy Tab S2

Ένα από τα πιο λεπτά και ελαφριά Android tablets με 8άρα Super AMOLED οθόνη που καλύπτει την ανάγκη σας για ανάγνωση βιβλίων και 4G σερφάρισμα. Εντυπωσιάζει με τη λειτουργία δακτυλικού αποτυπώματος για έξτρα ασφάλεια, τον οκταπύρηνο επεξεργαστή (χρονισμένος στα 1.9GHz και 1.3 Ghz) και τις κάμερες των 8,1MP και 2,2 MP. Παράλληλα, με 32GB αποθηκευτικό χώρο θα κατεβάζετε ταινίες χωρίς δεύτερη σκέψη, ενώ με τις Microsoft Office λύσεις θα απολαύσετε παραγωγικότητα.

Samsung Galaxy Tab S2

Vero Τab W8i

Η Oktabit συσκευή με Windows περιβάλλον και διάσταση οθόνης στις 8 ίντσες (IPS panel), ώστε να βλέπετε ταινίες στον ενσωματωμένο player σε ανάλυση… 1280×800 pixels. Το Vero Τab W8i ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom Z3735E μέχρι 1.83GHz που συνδυάζεται με τη μνήμη RAM 1GB και δυο κάμερες των 2MP. Κάνει τη διαφορά με τη φθηνή τιμή του και τον αποθηκευτικό του χώρο που φτάνει τα 16GB. Αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζει Bluetooth και Wi-Fi.

LG Gpad V480

Δείτε multimedia περιεχόμενο, ενώ είστε ξαπλωμένοι στον καναπέ χάρη στις ευρείες γωνίες θέασης της IPS οθόνης των 8” του LG Gpad V480. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνει: τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon με ταχύτητα 1.2GHz, λειτουργικό Android 4.4 Kit Kat και 1GB μνήμη RAM για να ανοίγετε πολλαπλά apps. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε την οθόνη με διπλό χτύπημα και να βγάλετε φωτογραφίες με την πίσω κάμερα των 5MP.

Sony Xperia Z3 Compact

Ένα Android tablet που δεν “καταλαβαίνει” από κακουχίες. Αδιάβροχο σε βάθος έως 1,5m και ανθεκτικό απέναντι στη σκόνη, το Sony Xperia Z3 Compact έρχεται με πιστοποιήσεις IP65/IP68 και Triluminos οθόνη 8” και ανάλυσης 1920×1200 pixels. Υποστηρίζει 4G δίκτυα για γρήγορο σερφάρισμα και προσφέρει multimedia συγκινήσεις χάρη στον Hi-Res ήχο του. “Ατού” του ότι είναι πανάλαφρο, λεπτό και με δυνατή μπαταρία 4500 mAh για να ξεχάσετε το φορτιστή… στο συρτάρι! Όσον αφορά τις κάμερες κινούνται στα 8,1 MP και 2,2 MP.

Sony Xperia Z3 Compact

Apple iPad Mini 4

Με οθόνη ελάχιστα πιο μικρή από τις 8 ίντσες (7,9”) και με πολύ λεπτή κατασκευή έρχεται το νέο iPad Mini 4. Μπορεί να είναι ελαφρύ σαν “πούπουλο”, αλλά κρύβει τη δύναμη ενός Α8 επεξεργαστή που σε συνδυασμό με τα 2GB RAM, προσφέρει εξαιρετική ισχύ. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αγγίζει τις 10 ώρες, ενώ οι κάμερες του (8MP και 1,2MP) αιχμαλωτίζουν πεντακάθαρες λήψεις. Πέρα από το γεγονός ότι ξεκλειδώνει με ένα άγγιγμα λόγω του Touch ID, λέει “ναι” στο Wi-Fi και το λειτουργικό iOS 9 της Apple.

Lenovo Τab S8-50

Για εμπειρία θέασης, όχι μόνο σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και έξω. Το Lenovo Tab S8-50 ταιριάζει τετραπύρηνο Intel επεξεργαστή για ομαλή λειτουργία με 2GB μνήμη RAM και οπίσθια κάμερα στα 8MP για ευκρινείς φωτογραφίες. Βέβαια, διαθέτει και selfie κάμερα στα 1,6MP. Πρόκειται για ένα tablet με οθόνη 8 ιντσών FHD LCD IPS με ανάλυση 1920 x 1200 pixels που δεν θα σας δυσκολέψει στην ανάγνωση των ebooks. Θεωρείται ιδανικό για τα ταξίδια, αφού έχει πάχος λιγότερο από 8 χιλ. και βάρος μόλις 299 γρ.

Bitmore WTab802

Ένα βήμα πιο μπροστά είναι το Bitmore tablet, αφού συνδυάζει φορητότητα και… διασκέδαση στην οθόνη ΙPS 8”, ανάλυσης 1280×800 pixels. Τρέχει με Windows 8.1 και τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel στα 1,8GHz και συνοδεύεται από ένα χρόνο δωρεάν Office365 Personal για τους… “εργασιομανείς”. Ξεχωρίζει με τη μεγάλη αυτονομία μπαταρίας, ώστε να μην σας εγκαταλείψει ποτέ, και με την εγγύηση αντικατάστασης από την Info Quest Technologies. Όσον αφορά, τη web απόλαυση, χαρίζει ασύρματη σύνδεση μέσω Wi-Fi.