Η Wasatah Capital στην Σαουδική Αραβία επιλέγει τη λύση IMSplus της Profile Software, ώστε να αποκτήσει ολοκληρωμένη διαχείριση επενδύσεων και funds.

Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, εγκαθιστά το IMSplus Asset Management στην εταιρεία Wasatah Capital, με έδρα την Σαουδική Αραβία, η οποία επέλεξε τη λύση με σκοπό την ολοκληρωμένη υποστήριξη των funds και discretionary portfolio management εργασιών της.

Η Wasatah Capital ιδρύθηκε το 2007 και είναι μια joint stock investment εταιρεία που ελέγχεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και έχει εξουσιοδοτηθεί από την Γενική Αρχή Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας.

Κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας αξιολόγησης, η επενδυτική εταιρεία επέλεξε τη λύση IMSplus Asset Μanagement με βάση την προηγμένη λειτουργικότητα που προσφέρει για αυτοματοποίηση των διαδικασιών, βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης πελατών και της επίτευξης σημαντικών οικονομιών κλίμακας λόγω της δυνατότητας πρόσβασης που παρέχει χωρίς την ανάγκη εσωτερικής ΙΤ υποδομής (cloud-based use) για τη χρήση του.

Το IMSplus στην Wasatah Capital θα συμβάλλει στην ολοκληρωμένη εκτέλεση των εργασιών της εταιρείας που αφορούν τη διαχείριση funds, καθώς και τη διαχείριση των χαρτοφυλακίων των πελατών της, μέσω της αξιοποίησης όλων των front-to-back λειτουργιών του συστήματος. Συγκεκριμένα, προσφέρεται πρόσβαση σε λειτουργίες όπως το fund accounting, η ανάλυση της απόδοσης και του ρίσκου, η διαχείριση προμηθειών, το portfolio modelling και το rebalancing.

Με το IMSplus η εταιρεία αυτοματοποιεί τις διαδικασίες που αφορούν την ανάλυση επενδύσεων και ενημέρωση των χαρτοφυλακίων, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο και τα πιθανά λάθη που οφείλονται σε manual entries. Επίσης, αποκτά την δυνατότητα πολυδιάστατης πληροφόρησης τόσο για τους πελάτες της όσο και για τα own-managed funds, μέσω ενός πλήθους έτοιμων αναφορών και την πλήρη απεικόνιση σε μια ενιαία πλατφόρμα όλων των επενδυτικών χαρτοφυλακίων για την άμεση λήψη των επικερδέστερων αποφάσεων τόσο για τους πελάτες όσο και για τον ίδιο τον οργανισμό.

Profile_logo_finalΗ λύση IMSplus, διαθέτοντας διεθνή εγκατεστημένη βάση, ευελιξία και λειτουργικότητα σύμφωνα με τις ανάγκες των αγορών και τα τελευταία τεχνολογικά πρότυπα, προσφέρει εναλλακτικές επιλογές εγκατάστασης (on premise, cloud, κτλ) ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις και την ΙΤ στρατηγική του κάθε οργανισμού.

Οι λύσεις της Profile Software απολαμβάνουν διεθνή αποδοχή και αναγνωρισιμότητα με αποτέλεσμα την αύξηση των χρηστών και των επιτυχημένων εγκαταστάσεων. Ειδικότερα, το IMSplus της Profile έχει κερδίσει αναθέσεις σημαντικών έργων στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής, ως αποτέλεσμα της αυξημένης διεθνούς αναγνώρισης των λύσεων της, της ενεργούς παρουσίας στην περιοχή και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του συστήματος στην κάλυψη των τοπικών αναγκών των εταιρειών του χρηματοπιστωτικού κλάδου.