Εντάξει, μπορούμε να κατεβάσουμε τα Windows 10 δοκιμαστικά, το καταλάβαμε. Γιατί να έχουμε ένα εικονίδιο να μας το θυμίζει; Ώρα να το διώξουμε!

 
windows10_taskbar3-100508996-large.idgeΑπό τη στιγμή που η Microsoft διέθεσε τα Windows 10 στους χρήστες Windows 7/8/8.1, οι τελευταίοι είδαν ένα σχετικό εικονίδιο με το λογότυπο του λειτουργικού συστήματος να έχει εγκατασταθεί στη μπάρα του συστήματός τους, λίγο παραδίπλα απ’ το ρολόι. Η ύπαρξή του βέβαια σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει εκνευριστική, μιας που ένα λάθος «κλικ» αρκεί για να μας καθυστερήσει αρκετά από ό,τι κι αν κάνουμε και, εν πάση περιπτώσει, τι δουλειά έχει εκεί ένα εικονίδιο για το οποίο ποτέ δεν συναινέσαμε;!

 
Ώρα λοιπόν να το διώξουμε! Θα χρειαστεί να πατήσετε στο βελάκι που υπάρχει δίπλα απ’ αυτό το εικονίδιο, εκεί που ολοκληρώνονται τα εικονίδια των ειδοποιήσεων στη γραμμή εργασιών. Στο μενού που θα ανοίξει, επιλέγετε Προσαρμογή (Customize).

 

.       kinisi-1

 

 
Στο καινούριο παράθυρο, ψάξτε να βρείτε το GWX – Λήψη των Windows 10 (GWX – Get Windows 10). Δίπλα του έχει το ίδιο εικονίδιο που βλέπετε τόσο καιρό στη μπάρα εργασίας, αυτό των καινούριων Windows. Επιλέξτε την απόκρυψη του εικονιδίου και των ειδοποιήσεών του (δεύτερη επιλογή) και είστε έτοιμοι!

 

kinisi-2

 

 
Από το ίδιο μενού, πληροφοριακά, μπορείτε να «παίξετε» με τις ειδοποιήσεις που εμφανίζονται και να επιλέξετε ποιες απ’ αυτές όντως θα φαίνονται στη μπάρα των Windows.