Η νέα λύση μειώνει τα κόστη αποθήκευσης και διαχείρισης πληροφοριών, καθώς αποτρέπει την «έκρηξη» μη-δομημένων πληροφοριών (e-mails, instant messages, αρχεία).

symantecΣτο πλαίσιο της στρατηγικής της για την Διαχείριση Πληροφοριακού Ρίσκου (IRM: Information Risk Management), η Symantec Corp. ανακοίνωσε την κυκλοφορία της λύσης Symantec Enterprise Vault 8.0, που αποτελεί την νεότερη έκδοση της κορυφαίας πλατφόρμας αρχειοθέτησης. Η λύση Enterprise Vault 8.0 βοηθά τους οργανισμούς να μειώσουν τα κόστη αποθήκευσης και διαχείρισης των «μη-δομημένων» πληροφοριών όπως τα e-mails, τα instant messages (IM) και αρχεία κατά περισσότερο από 60% διαμέσου ενός συνδυασμού βελτιώσεων στις λειτουργίες data-deduplication (αποφυγή αποθήκευσης επαναλαμβανόμενων δεδομένων) και ηλεκτρονικής αναζήτησης (electronic discovery).

Σύμφωνα με μια έρευνα της Symantec που διενεργήθηκε πρόσφατα, η εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου και αναζήτησης ήταν τα κορυφαία θέματα που απασχολούν τους υπεύθυνους πληροφορικής IT σχετικά με τη διαχείριση μη-δομημένων πληροφοριών. Περισσότεροι από τους μισούς IT managers που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν πως η μείωση του κόστους αποθήκευσης για e-mails, instant messages και περιεχόμενο κοινής χρήσης όπως φάκελοι SharePoint, ήταν είτε «σημαντικά» είτε «πολύ σημαντικά» για τον οργανισμό τους σήμερα. Λιγότεροι από το 15% θα στοιχημάτιζαν το μισθό τους υπέρ της ικανότητας της εταιρείας τους να πραγματοποιήσει γρήγορες αναζητήσεις και να βρει τα πάντα σχετικά με μια νομική υπόθεση αν αυτό τους ζητηθεί.


«Με περίπου το 50% από τις εταιρείες του δείκτη Fortune 100 να χρησιμοποιούν το Enterprise Vault, κορυφαίες εταιρείες αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι μια «έξυπνη» αρχειοθέτηση είναι το καλύτερο σημείο ώστε να αποθηκεύσεις με ασφάλεια και να διαχειριστείς μη-δομημένες πληροφορίες», δήλωσε ο Αθανάσιος Βαβάτσικος, Γενικός Διευθυντής της Symantec Ελλας. «Με τον ίδιο τρόπο που οι βάσεις δεδομένων έχουν γίνει το «σπίτι» των δομημένων πληροφοριών, το Enterprise Vault προσφέρει σε όλες τις εταιρείες ένα πρωτογενές αποθηκευτικό επίπεδο για τις με-δομημένες πληροφορίες καθώς και εμπιστοσύνη στην προσέγγιση τους».


Το Enterprise Vault αρχειοθετεί e-mails, άμεσα μηνύματα και περιεχόμενο κοινής χρήσης όπως φακέλους SharePoint  μέσω της βελτιστοποίησης της διαδικασίας αποθήκευσης και των τεχνολογιών ταξινόμησης και διατήρησης κάνοντας εύκολη την εύρεση αποθηκευμένου περιεχόμενου.  Απλοποιεί την αρχειοθέτηση για οργανισμούς οποιουδήποτε μεγέθους μειώνοντας το κόστος αποθήκευσης πληροφοριών και αυτοματοποιώντας τις ροές εργασιών υψηλού κόστους σχετικές με την ηλεκτρονική αναζήτηση πληροφοριών.


Οι Νέες Λειτουργίες του Enterprise Vault 8.0 Περιλαμβάνουν:

  • Προηγμένη Μείωση Αποθήκευσης – Με τη βελτιωμένη τεχνολογία “single instance storage”, το Enterprise Vault διατηρεί μόνο ένα αντίγραφο μεμονωμένων e-mails ή αρχείων ανεξαρτήτως του αριθμού που αυτά εμφανίζονται και του αποστολέα που αυτά προέρχονται. Το Enterprise Vault προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη υποστήριξη για τις πλατφόρμες περιεχομένου συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Exchange, SharePoint, Lotus Domino, των File Servers, των Instant Messages κλπ.
  • Βελτιωμένη εμπειρία του τελικού χρήστη – Όσο το Enterprise Vault συνεχίζει να εξελίσσεται σε μια mainstream εφαρμογή για τους εργαζόμενους, η Symantec θα συνεχίσει τη διάθεση ανοιχτών beta εκδόσεων για το Blackberry και τις φορητές συσκευές Windows Mobile, προσφέροντας άμεση αναζήτηση οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Η ολοκληρωμένη υποστήριξη για της κινητές συσκευές θα είναι διαθέσιμη στο πρώτο εξάμηνο του 2009. Το Enterprise Vault επίσης παρέχει απρόσκοπτη online και εκτός σύνδεσης πρόσβαση σε αρχειοθετημένα στοιχεία από πλατφόρμες όπως τα Outlook, Notes και Windows Explorer ώστε οι χρήστες να μην αντιλαμβάνονται τη διαφορά ανάμεσα στις ζωντανές και τις αρχειοθετημένες πληροφορίες.

  • Προνοητική Ηλεκτρονική Αναζήτηση με Guided ReviewΑξιοποιώντας την πρώτη Guided Review λειτουργία της αγοράς, ως λειτουργία του Enterprise Vault Discovery Accelerator, οι χρήστες μπορούν να αναλύσουν και να φιλτράρουν τα αποτελέσματα των αναζητήσεων ώστε να βρουν γρήγορα τα πιο σχετικά δεδομένα με μερικά απλά κλικ βοηθώντας στην περαιτέρω μείωση του κόστους και των κινδύνων της ηλεκτρονικής αναζήτησης.
  • Απλοποιημένη Εγκατάσταση και Διαχείριση – το Enterprise Vault τώρα προσφέρει wizard-based ρυθμίσεις και αρχικές ρυθμίσεις βασισμένες στις καλύτερες πρακτικές του κλάδου, επιτρέποντας τους διαχειριστές να ενεργοποιούν και να χρησιμοποιούν το Enterprise Vault μέσα σε λίγα λεπτά. Περαιτέρω απλοποίηση της διαχείρισης προσφέρει το ταμπλό Συνηθισμένων Εργασιών το οποίο παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε συνηθισμένες εργασίες και λειτουργίες μέσα στο Enterprise Vault.


«Το Enterprise Vault 8.0 προσφέρει στους οργανισμούς μια ανοιχτή και ευέλικτη πλατφόρμα αρχειοθέτησης για την αποτελεσματική αποθήκευση των αδόμητων πληροφοριών», δήλωσε ο Brian Babineau, senior analyst, Enterprise Strategy Group της Symantec. «Η έρευνα μας δείχνει πως οι εταιρείες πρόκειται να αρχειοθετήσουν περισσότερα από 200 exabytes μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια και γι’ αυτό χρειάζονται μια ευέλικτη, καινοτόμο πλατφόρμα όπως το Enterprise Vault που μπορεί να τους βοηθήσει να διατηρήσουν, να διαχειριστούν και να αποθηκεύσουν αποτελεσματικά αυτές τις πληροφορίες. Αυτή η έκδοση είναι ακόμη ένα παράδειγμα που αποδεικνύει την καινοτόμα πρωτιά του Enterprise Vault στην αγορά αρχειοθέτησης και επιδεικνύει γιατί πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα σημαντικό στοιχείο για οποιαδήποτε ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης πληροφοριακού ρίσκου».