Η BBVA και η Visa παρουσιάζουν την πρώτη εμπορική λύση για πληρωμές μέσω κινητού με τεχνολογία cloud με διεθνή επέκταση εντός του έτους.


Visa Europe logoΗ BBVA έγινε η πρώτη διεθνής τράπεζα, που λανσάρει εμπορικά τις NFC ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου με τις νέες προδιαγραφές πληρωμών της Visa, που βασίζονται στην τεχνολογία cloud. Το νέο σύστημα θα επιτρέψει στους πελάτες της BBVA που διαθέτουν συσκευές Android με τεχνολογία NFC να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές απλά κατεβάζοντας την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής ψηφιακού πορτοφολιού Wallet της BBVA.


Η νέα υπηρεσία για το BBVA Wallet, που έχει ήδη πάνω από 200.000 χρήστες, είναι ήδη διαθέσιμη στην Ισπανία και πρόκειται να διατεθεί και στους πελάτες της BBVA στις ΗΠΑ, στο Μεξικό και στη Χιλή εντός της χρονιάς. Στη διεθνή επέκταση του BBVA Wallet συνέβαλαν οι προδιαγραφές της Visa για πληρωμές μέσω Cloud, μέρος των οποίων ενσωματώνει τη χρήση της τεχνολογίας Host Card Emulation (HCE, εξομοίωση υποδοχής καρτών).


Ο Jeremy Nicholds, Executive Director Mobile, της Visa Europe, δήλωσε: «Ο τραπεζικός κλάδος αναγνωρίζει τη ζήτηση για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου από πελάτες σε όλη την Ευρώπη. Οι συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου αποτελούν ένα πιο γρήγορο τρόπο για ασφαλείς πληρωμές, ενώ έχουν τη δυνατότητα σύγκλισης με άλλες λειτουργίες mobile banking, εξασφαλίζοντας καλύτερη διαχείριση των οικονομικών των χρηστών. Οι πληρωμές που βασίζονται σε Cloud με τη χρήση τεχνολογίας HCE επιτρέπουν στις τράπεζες να προσφέρουν πιο άμεσα ανέπαφες πληρωμές στους πελάτες τους, ενώ διευκολύνουν την πρόσβαση για τους καταναλωτές. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η BBVA, ένα κορυφαίο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, έχει επιλέξει τη Visa ως συνεργάτη της σε αυτό το βήμα».


Η Visa έχει συνεργαστεί στενά με την BBVA, καθώς επίσης και με άλλες κορυφαίες επιχειρήσεις του οικονομικού και τεχνολογικού κλάδου, για να εξασφαλίσει ότι οι NFC ανέπαφες πληρωμές με χρήση τεχνολογίας HCE πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζει η Visa για όλους τους συνεργάτες. Το λανσάρισμα του BBVA Wallet διεθνώς είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς και καταδεικνύει τα τεράστια άλματα που πραγματοποιούνται στο χώρο των ηλεκτρονικών πληρωμών.


Το BBVA Wallet θα λειτουργεί σε οποιοδήποτε κινητό Android τελευταίας γενιάς με τεχνολογία NFC. Ο Mehmet Sezgin, Global Payment Channels Director, BBVA, επεσήμανε: «Οι πρώτες δοκιμές μας έχουν δείξει ότι αυτή η τελευταία λέξη της τεχνολογίας δίνει στην BBVA την ευκαιρία να προσφέρει σε εκατομμύρια πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, ένα απίστευτα απλό και έξυπνο μέσο για να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνό τους για ανέπαφες πληρωμές – το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να διατηρούν την εφαρμογή ενημερωμένη».
Η νέα λύση θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες εντός του έτους.