Την εμπιστοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων έχει καταφέρει να κερδίσει μία από τις καινοτόμες επιχειρήσεις, η Nubis, θυγατρική του ομίλου Quest Holdings.


nubisΣυγκεκριμένα, περισσότερες από 30 επιχειρήσεις έχουν επιλέξει τις εφαρμογές της Nubis, ορισμένες εκ των οποίων έχουν παρουσία και εκτός Ελλάδος. Σε έξι μόλις μήνες εμπορικής λειτουργίας, η Nubis έχει πελάτες που εκτός από την Ελλάδα δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Τουρκία. Σημειώνεται ότι οι εφαρμογές της Nubis είναι διαθέσιμες στις κατά τόπους γλώσσες και έχουν προσαρμοστεί στα τοπικά δεδομένα.


H διοίκηση της Nubis, με βάση την έως τώρα αποδοχή των λύσεών της από τις επιχειρήσεις – πελάτες, εκτιμά ότι το 2014 θα υπερβεί τις αρχικές προσδοκίες ξεπερνώντας σε επίπεδο πωλήσεων το 1 εκατ. Ευρώ. Οι συγκεκριμένες πωλήσεις είναι αρκετά υψηλές δεδομένου ότι πρόκειται για μία εταιρεία που κινείται στο χώρο των εφαρμογών cloud και αποτελεί νέο «παίκτη» στην αγορά του επιχειρηματικού λογισμικού.


Οι πελάτες που εμπιστεύτηκαν τις λύσεις επιχειρηματικού λογισμικού που αναπτύσσει η Nubis προέρχονται σχεδόν από το σύνολο των κλάδων αιχμής της οικονομίας. «Η αποδοχή των λύσεων μας από τις επιχειρήσεις αποδεικνύει την δυναμική της τεχνολογίας cloud και των εφαρμογών της Nubis, δίνοντάς μας ταυτόχρονα το καλύτερο διαβατήριο για την ανάπτυξη στο εξωτερικό» σημειώνει ο Δημήτρης Κοντίνος, διευθύνων σύμβουλος της Nubis.


Συγκριτικό πλεονέκτημα για την επιχείρηση που επιλέγει τις εφαρμογές της Nubis αποτελεί η εξοικονόμηση έως και 60% στο συνολικό κόστος χρήσης του λογισμικού, καθιστώντας την έτσι ιδανική λύση για μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.


Η ομάδα της Nubis έχει αναπτύξει μία πλατφόρμα που περιλαμβάνει βασικές και ευέλικτες εφαρμογές για επιχειρήσεις (εμπορολογιστικό πακέτο, διαχείριση εγγράφων, CRM κ.ά.). Οι χρήστες των εφαρμογών της Nubis, πρακτικά, δεν χρειάζονται να κάνουν καμία εγκατάσταση στον υπολογιστή ή στην οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιούν. Το μόνο που απαιτείται είναι ένας browser και η σύνδεση στο Διαδίκτυο. Η πρόσβαση είναι εφικτή τόσο από προσωπικούς υπολογιστές όσο και από φορητές συσκευές (smartphones, tablets).


Εξίσου σημαντική καινοτομία είναι η δυνατότητα που δίνεται στους συνεργάτες να αναπτύξουν άμεσα και οικονομικά τις δικές τους εξειδικευμένες λύσεις που απευθύνονται σε κάθετες αγορές. Εν συνεχεία αποκτούν πρόσβαση στο ραγδαία αναπτυσσόμενο πελατολόγιο της Nubis, καθώς μπορούν μέσω του Nubis Market Place να πουλήσουν τις δικές τους λύσεις που αποτυπώνουν την τεχνογνωσία τους στον κλάδο που εκπροσωπούν.