Μια ασφαλής, εύκολα διαχειρίσιμη και πλήρης εταιρική πλατφόρμα έρχεται στο προσωπικό σας smartphone για να χωρέσει όλη σας την επαγγελματική ζωή σε ένα και μοναδικό, αυτοτελές περιβάλλον!

ENTERPRISE MOBILITYΤο «Bring Your Own Device» (BYOD) αποτελεί μια σύγχρονη εταιρική πρακτική που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους μιας επιχείρησης να έχουν πρόσβαση στο εταιρικό τους περιβάλλον, συστήματα, διαδικασίες και λειτουργίες, μέσα από την προσωπική και οικεία σε αυτούς συσκευή (π.χ. tablet, smartphone). Πρόκειται για μια παγκόσμια τάση στο χώρο των επιχειρήσεων με πολλαπλά οφέλη, τόσο για την ίδια την επιχείρηση (μείωση κόστους απόκτησης εταιρικών συσκευών συντήρησης, διαχείρισης τους κτλ.), όσο και για τον υπάλληλο, καθώς χρησιμοποιεί τη δική του συσκευή με την οποία είναι πλήρως εξοικειωμένος.

Μοναδικό εμπόδιο στην περαιτέρω εξάπλωση της BYOD πρακτικής, ωστόσο, αποτελεί η δυσκολία διαχείρισης και θωράκισης ενός ολοκληρωμένου εταιρικού περιβάλλοντος εργασίας, ειδικά όταν ο κατακερματισμός λειτουργικών συστημάτων και διαφορετικών ειδών συσκευών προκαλεί… πονοκέφαλο και η δυνατότητα για εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού φαντάζει οικονομικά δυσπρόσιτη.

Το «GO!Enterprise Mobility in a Box» προτείνει μια μοναδική λύση στο παραπάνω πρόβλημα, ενισχύοντας τις προοπτικές της ελληνικής Globo στην παγκόσμια αγορά. Απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 1 έως 150 ατόμων, μέγεθος που τουλάχιστον για τη χώρα μας, καλύπτει την συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών.

Η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός πως δεν απαιτεί τεχνογνωσία για τη χρήση ή την εγκατάστασή του, ενώ μπορεί ταυτόχρονα να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης, είτε αυτή χρησιμοποιεί ήδη λύσεις που επιθυμεί να συνδυάσει με το GO!Enterprise (πχ ένας Microsoft Exchange Server) είτε πρόκειται για μια νέα εταιρεία που προτιμά να στήσει τις υποδομές της εξολοκλήρου στο cloud. Σε κάθε περίπτωση, ότι χρειάζεστε θα το βρείτε συγκεντρωμένο σε ένα κουτί, το οποίο αναλαμβάνει περισσότερο ρόλο συμβολισμού της απλότητας και της αμεσότητας χρήσης του τελικού προϊόντος, μιας και κατ’ουσίαν φιλοξενεί τον κωδικό διαχείρισης για 10 άδειες χρήσης σε mobile συσκευές κάθε είδους, smartphones ή tablets, με λειτουργικό iOS, Android, BlackBerry ή Windows Phone.

 

GO Enterprise Server ManagementΗ εμπειρία βήμα-βήμα

Ανοίγοντας το κουτί του «GO!Enterprise Mobility in a Box» ένα CD απλά αναλαμβάνει να σας παραπέμψει στην ιστοσελίδα ενεργοποίησης του προϊόντος (www.247.mobi/start), όπου εισάγετε τον 16ψήφιο κωδικό που θα βρείτε στη συσκευασία. Ακολουθεί ένας εξαιρετικά απλός και κατανοητός wizard ώστε μέσα σε ελάχιστα λεπτά ακόμα και ο πλέον αδαής να μπορεί να προσθέσει χρήστες και mobile συσκευές στο προφίλ της εταιρείας, το οποίο φιλοξενείται στο cloud. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμού mail για κάθε έναν από τους υπαλλήλους σας της μορφής <όνομα εταιρείας>.247.mobi. Αν η εταιρεία σας διαθέτει ήδη mail server μπορείτε να προωθήσετε όλη σας την εταιρική αλληλογραφία στο server της Globo, προκειμένου να είναι προσβάσιμη μέσω του ασφαλούς περιβάλλοντός του GO!Enterprise από οποιαδήποτε ενεργοποιημένη συσκευή.

 

Συρρικνώνοντας το εταιρικό κινητό σε ένα εικονίδιο!

Από πλευράς τελικού χρήστη, το μόνο που έχει να κάνει είναι να κατεβάσει (δίχως επιπλέον κόστος) και να εγκαταστήσει την εφαρμογή «GO!Enterprise» από το αντίστοιχο κατάστημα εφαρμογών του λειτουργικού του συστήματος (πχ Google Play για το Android, iTunes για το iOS κ.λπ.). Ένα και μοναδικό «μαγικό» εικονίδιο εμφανίζεται πλέον στις εφαρμογές του, κρύβοντας μέσα του όλη τη σουίτα με τις λειτουργίες του GO!Mobile Client, πλήρως θωρακισμένες και δίχως να επηρεάσουν στο ελάχιστο την υπόλοιπη λειτουργία της προσωπικής κατά τα άλλα συσκευής του. Mails, εταιρικά έγγραφα, πλατφόρμα messaging, επαφές, ημερολόγιο, tasks ακόμα και χρήση της κάμερας για σάρωση barcodes βρίσκονται όλα υπό την σκέπη του περιβάλλοντος της Globo.

 

GO!Development Studio

Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η ενσωμάτωση ενός πανίσχυρου περιβάλλοντος προγραμματισμού για εύκολη ανάπτυξη εφαρμογών GO!Apps, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν στην εταιρική σας πλατφόρμα προσφέροντας λύσεις κομμένες και ραμμένες στις απαιτήσεις σας. Η χρήση αυτού του περιβάλλοντος σας απαλλάσσει από το άγχος της συγγραφής διαφορετικών εφαρμογών για κάθε διαθέσιμο λειτουργικό (iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone) καθώς το αποτέλεσμα εκτελείται από το περιβάλλον του εκάστοτε GO!Mobile Client, ανεξαρτήτως συσκευής στην οποία είναι εγκατεστημένος. Κατά τη γνώμη μας, και μόνο η αξία αυτού του cross-platform περιβάλλοντος αποτελεί λόγο απόκτησης του συνολικού πακέτου των 10 αδειών!

 

 

Δέκα λόγοι για να το αποκτήσετε

  • Υποστήριξη για iOS, Android, BlackBerry ή Windows Phone.
  • Ένα και μοναδικό εικονίδιο στις εφαρμογές του κινητού ή του tablet περικλείει την πλήρη σουίτα με όλες τις λειτουργίες του «GO!Enterprise», πλήρως θωρακισμένες και δίχως να επηρεάζουν την υπόλοιπη λειτουργία της συσκευής.
  • Κάθε υπάλληλος της εταιρείας πλέον μπορεί να χρησιμοποιεί με ασφάλεια την προσωπική του συσκευή για πρόσβαση στην επαγγελματική του δραστηριότητα.
  • Απλοποιημένη «plug & play» κεντρική διαχείριση χρηστών και διασφάλιση δεδομένων σε περίπτωση διαγραφής χρήστη.
  • Ασφαλής πλατφόρμα για εταιρική ηλεκτρονική αλληλογραφία και messaging.
  • 10 GB ανά συσκευή αποθηκευτικός χώρος στο cloud.
  • Δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με υπάρχουσες υποδομές (domain, Exchange server κ.λπ.)
  • Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας δικών σας custom cross-platform εφαρμογών, δίχως την ανάγκη διαφορετικής υλοποίησης για κάθε λειτουργικό σύστημα.
  • Κατάργηση ανάγκης εγκατάστασης VPN για ασφαλή πρόσβαση σε εταιρικές ιστοσελίδες (intranet).
  • Δεν απαιτείται καμία εγκατάσταση λογισμικού ή hardware στα γραφεία της επιχείρησης.