Tο Spotify εγκαινίασε το Spotify Artists-ένα νέο ιστότοπο που απευθύνεται σε καλλιτέχνες και στελέχη της μουσικής βιομηχανίας με οδηγίες και κατευθυντήριες γραμμές.


spotifyΗ ιστοσελίδα εξηγεί λεπτομερώς το επιχειρηματικό μοντέλο του Spotify, παρέχοντας συγκεκριμένους αριθμούς και τις εξισώσεις που χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό των μηνιαίων πληρωμών για τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων. Άλλες τιμές που αποκαλύπτονται είναι το μέσο κόστος ανά stream καθώς και μια λεπτομερής εξίσωση για το πώς πληρώνονται οι καλλιτέχνες μέσω του Spotify.


Επίσης, πραγματοποιούνται συγκρίσεις μεταξύ του μέσου χρήστη του Spotify και του μέσου καταναλωτή της μουσικής βιομηχανίας καθώς και σύγκριση μεταξύ των πληρωμών του Spotify με τις πληρωμές του ραδιοφώνου και άλλων ιστοτόπων μουσικής και βίντεο. Ο στόχος για τη νέα σελίδα είναι να επιτρέψει στην κοινότητα των καλλιτεχνών να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη προοπτική για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων.


Τέλος, σε συνεργασία με το Next Big Sound, το Spotify δημιουργεί ένα νέο dashboard για καλλιτέχνες και στελέχη που τους επιτρέπει την πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε ένα μεγάλο όγκο δεδομένων σχετικά με τη διακινούμενη μουσική τους.


Σύνδεσμος: http://www.spotifyartists.com