Τα μαγικά της EA

Η… διακριτική παρακολούθηση των γεγονότων της ταινίας συνδυάζεται από ένα μη γραμμικό gameplay που αποπνέει αέρα ελευθερίας που θα ζήλευε και το Grand Theft Auto!

Harry Potter and the Order of the PhoenixΑκόμα κι αν δεν είστε φανατικοί του μικρού μάγου Harry Potter , ακόμα κι αν δεν μπήκατε στον κόπο να παρακολουθήσετε τη νέα του ταινία, το «Harry Potter and the Order of the Phoenix» είναι ένας τίτλος που αξίζει να παίξετε στο PC ή την παιχνιδομηχανή σας. Οι μεταφορές κινηματογραφικών παραγωγών σε videogames συνήθως υποδουλώνονται στο σενάριο της ταινίας με αποτέλεσμα το γραμμικό, ανιαρό και προβλέψιμο gameplay. Το «Harry Potter and the Order of the Phoenix» σπάει αυτό το κατεστημένο καθώς παρέχει πλήρη ελευθερία κινήσεων στον παίκτη σε ένα απόλυτα διαδραστικό περιβάλλον, δίχως βέβαια να παραλείπει συχνότατες αναφορές στην ομώνυμη ταινία. Η περιπλάνηση στη σχολή Hogwarts και η συνομιλία με δασκάλους και καθηγητές αφήνει ανεξάντλητα περιθώρια επιλογών στον gamer.

Προκειμένου να ενισχυθεί η ατμόσφαιρα του τίτλου και ο παίκτης να ξεχάσει πως βρίσκεται μπροστά από μια οθόνη, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού δεν εμφανίζεται καμία μπάρα, μετρητής ενέργειας ή οτιδήποτε παρόμοιο παραπέμπει σε ηλεκτρονικό παιχνίδι. Τα επιβλητικά γραφικά και τα εντυπωσιακά ειδικά εφέ κατακλύζουν την οθόνη στο σύνολό της, μεταφέροντάς σας σε μια άλλη μαγική διάσταση. Δεν είναι λίγες οι σκηνές που θα σας κάνουν να πιστέψετε πως ζωντανεύει μπροστά σας η ταινία, μιας και η οπτική εμπειρία είναι εφάμιλλη με αυτήν της κινηματογραφικής παραγωγής. Αν και η βασική πλοκή του game ακολουθεί τις εξελίξεις του σεναρίου της ταινίας, μπορείτε να αγνοήσετε παντελώς το συγκεκριμένο quest και να επιδοθείτε σε ένα σαφάρι εξερεύνησης ή ολοκλήρωσης δεκάδων άλλων αποστολών.

Τα spells του Harry ενισχύονται όσο επιτυγχάνει στις αποστολές που αναλαμβάνει και κερδίζει discovery points. Ειδική μνεία αξίζει στην έκδοση για Wii, η οποία μετατρέπει το ασύρματο χειριστήριο της κονσόλας σε μαγικό ραβδί του μικρού Potter. Αρκεί μια ελαφριά κίνηση του καρπού σας για να κάνετε αντικείμενα να αιωρούνται ή να εκσφενδονίζονται! Με φιλοσοφία Grand Theft Auto στο gameplay, ειδικά εφέ σε επίπεδα χολιγουντιανής υπερπαραγωγής και καθηλωτική μουσική επένδυση, το κάστρο Hogwarts ζωντανεύει στο σαλόνι σας!

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, Wii, DS, GBA, X360, Xbox, PS3, PS2, PSP

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

EA Hellas