Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος Professional Certificate in Game Development, εντός Μαΐου 2013.


Mediterranean CollegeΠρόκειται για ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να διδάξει τις βασικές φιλοσοφίες του σχεδιασμού παιχνιδιών δύο διαστάσεων και να τις εφαρμόσει, μέσω εκμάθησης χρήσης των κατάλληλων εργαλείων. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση προγραμματισμού, ενώ οι πρακτικές εφαρμογές θα γίνουν σε περιβάλλον Game Maker. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να κατανοήσουν τις βασικές τεχνικές προγραμματισμού και visual scripting που χρησιμοποιούνται στον προγραμματισμό παιχνιδιών με Game Maker. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υλοποιήσουν πρώιμες εκδόσεις εφαρμογών (prototypes), να κατασκευάσουν ολοκληρωμένες εφαρμογές σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές και να αναπτύξουν τους δικούς τους αλγορίθμους για την επίλυση απλών προβλημάτων.


Η Διάρκεια του προγράμματος είναι 30 ώρες και η γλώσσα διδασκαλίας Ελληνική ή Αγγλική.


Εισηγητής θα είναι ο κος Θεόδωρος Δούκουλος, Προγραμματιστής, Game Developer Flipped Horizons.


Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν τα εξής: Intro to game design, Game Maker Introduction, Hands on: Getting Started, Interactive Challenges, Arkanoid (Lab Level 2), Levels and Features, Balance in Multiplayer Games, Basics of GML (a programming language), Creating a scrolling shooter (Lab Level 3), Fundamentals of AI in games (Lab Level 4), Combining it all together, Making your own game, Game Presentation.


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές και απόφοιτους Πληροφορικής που θέλουν να γνωρίσουν το χώρο του Game Development καθώς και σε επαγγελματίες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του Game Development.


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, 210 8899600, e-mail: info@medcollege.edu.gr