Το μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο τεχνολογίας ΑΙΤ εντάχθηκε από τον τεχνολογικό κολοσσό Cisco στην οικογένεια του Cisco Networking Academy Program.


AIT logoΘα προσφέρει πιστοποιημένη εκπαίδευση στα προηγμένα συστήματα της Cisco με καθηγητές που συνδυάζουν διεθνή και μακρόχρονη ερευνητική εμπειρία και βαθειά γνώση της αγοράς των Δικτύων.


Στα πλαίσια του προγράμματος, οι διακεκριμένοι καθηγητές του ΑΙΤ, Δρ. Ν. Πρόνιος και Δρ. Σ. Βασιλαράς, θα ηγηθούν του προγράμματος πιστοποίησης Cisco Certified Network Associate (CCNA). Ο Δρ. Νικόλαος Πρόνιος ειδικεύεται σε θέματα Δικτύων, είναι κάτοχος διδακτορικού από το University of Southern California (USC) και για περισσότερα από 20 χρόνια κατείχε ανάλογες διευθυντικές θέσεις στον όμιλο INTRACOM. Ο Δρ. Σπύρος Βασιλαράς είναι κάτοχος διδακτορικού από το Boston University και έχει έντονη ερευνητική δραστηριότητα με έμφαση στα Δίκτυα.


Το CCNA ασχολείται με τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη συντήρηση απλής μορφής Τοπικών (LAN) και Ευρείας χρήσης (WAN) δικτυακών εφαρμογών. ύστερα από εξετάσεις οδηγούν στην πιστοποίηση του CCNA.


Το Cisco Networking Academy Program (CNAP) είναι ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη διδασκαλία καθηγητή και την εκτεταμένη πρακτική εξάσκηση για τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση και την συντήρηση δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Οκτώβριο του 1997 και διδάσκεται σε 160 χώρες παγκοσμίως, με 460.000 σπουδαστές, περιλαμβάνοντας 10.197 ακαδημίες τις οποίες αποτελούν γυμνάσια, λύκεια, τεχνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, πανεπιστήμια ή κυβερνητικοί οργανισμοί οι οποίοι διαθέτουν εκπαιδευτικά κέντρα για την διδασκαλία του προγράμματος.


Οι καθηγητές του ΑΙΤ έχουν εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί για την διδασκαλία του Cisco Networking Academy Program από τα Εκπαιδευτικά Κέντρα της Cisco.