Η Intersys, ως επίσημη αντιπρόσωπος της Pioneer στην Ελλάδα παρουσιάζει έξι νέους ραδιοενισχυτές Audio/Video 7.2, 7.1 και 5.1 καναλιών.


vsx-827-k_front_800xΤα νέα μοντέλα της Pioneer για το 2012 προσφέρουν στους καταναλωτές λειτουργίες διασύνδεσης και διαλειτουργικότητας αντίστοιχες με αυτές που χρησιμοποιούν τα iPad, iPhone και iPod touch. Όλοι οι ραδιοενισχυτές παρέχουν ήχο κορυφαίας ποιότητας και προηγμένες τεχνολογίες, ενώ τα μοντέλα VSX-1122, VSX-922, VSX-827 και VSX-527 ενσωματώνουν πολλά δυναμικά χαρακτηριστικά, όπως η τεχνολογία Airplay της Apple, η υποστήριξη DLNA 1.5, η υποστήριξη 3D σημάτων μέσω HDMI, Internet Radio και πολλά άλλα. Οι βελτιώσεις αυτές επιβραβεύθηκαν με την κατάκτηση από το μοντέλο VSX-922 του τίτλου “European HT Receiver 2012” στα βραβεία EISA.


Διασύνδεση: το σημαντικότερο χαρακτηριστικό σήμερα
Τα μοντέλα ραδιοενισχυτών Pioneer για το 2012 παρέχουν όλες τις δυνατότητες διασύνδεσης και διαλειτουργικότητας που αναμένουν οι ενθουσιώδεις λάτρεις του ήχου και της εικόνας από συσκευές ψυχαγωγίας αυτής της ποιότητας.


«Η νέα σειρά ραδιοενισχυτών Pioneer αποτελεί την ιδανική επιλογή οικιακού κινηματογράφου για τους σύγχρονους καταναλωτές.» δήλωσε ο κ. Απόστολος Καραγαβριηλίδης, Senior Product Manager του τομέα Καταναλωτικών Προϊόντων της Intersys A.E.


Επιλογές Διασύνδεσης – Όλα τα μοντέλα διαθέτουν είσοδο USB στην εμπρός πλευρά. Ο VSX-827 και τα ανώτερα μοντέλα περιλαμβάνουν ένα καλώδιο USB/βίντεο για άμεση σύνδεση και φόρτιση της μπαταρίας φορητών συσκευών, καθώς και για γρήγορη πρόσβαση σε μουσικές βιβλιοθήκες από το iTunes.


AirPlay – Ξεκινώντας με το μοντέλο VSX-527, οι καταναλωτές μπορούν να μεταφέρουν ολόκληρη τη βιβλιοθήκη iTunes στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία vsx-827-k-rear_800xAirPlay2 της Apple που ενσωματώνουν οι ραδιοενισχυτές. Η προσπέλαση της μουσικής από το iTunes γίνεται γρήγορα και εύκολα μέσω Mac, PC, iPad, iPhone ή iPod touch, ενώ τα εξώφυλλα των άλμπουμ και οι πληροφορίες κειμένου των κομματιών (metadata) προβάλλονται στη συνδεδεμένη οθόνη3.
Πιστοποίηση DLNA (1.5) – Η νέα σειρά ραδιοενισχυτών (εκτός των μοντέλων VSX-422 και VSX-322) διαθέτει επίσης πιστοποίηση DLNA (1.5). Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει τη χρήση και αναπαραγωγή μουσικού υλικού από υπολογιστές Mac ή PC και από iPad, iPhone ή iPod touch μέσω του οικιακού δικτύου των καταναλωτών, χρησιμοποιώντας είτε μια σύνδεση Ethernet είτε έναν προαιρετικό προσαρμογέα ασύρματης δικτύωσης (AS-WL300) για τα μοντέλα VSX-1122 και VSX-922.


Internet Radio – Για ακόμη περισσότερες μουσικές επιλογές, τα μοντέλα VSX-1122, VSX-922, VSX-827 και VSX-527 υποστηρίζουν λήψη Internet Radio (vTuner) για την ακρόαση των χιλιάδων ραδιοφωνικών σταθμών σε όλο τον κόσμο που εκπέμπουν το πρόγραμμά τους χρησιμοποιώντας τεχνολογίες Web, καθώς και για τη χρήση άλλων μουσικών υπηρεσιών που βασίζονται στην πλατφόρμα του Internet Radio. Τα τέσσερα μοντέλα έχουν δυνατότητα αναπαραγωγής υλικού από σταθμούς με κωδικοποίηση υψηλού ρυθμού bit, καθώς και ελέγχου μέσω ειδικών εφαρμογών τηλεχειρισμού της Pioneer.


Αναπαραγωγή Συνεχούς Ροής Ήχου με την Τεχνολογία Ασύρματης Επικοινωνίας Bluetooth – Ο ραδιοενισχυτής VSX-527 και τα ανώτερα μοντέλα υποστηρίζουν αναπαραγωγή συνεχούς ροής ήχου από συσκευές με τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth (απαιτείται ο προαιρετικός προσαρμογέας Bluetooth AS-BT200). Επιπρόσθετα, η εφαρμογή Air Jam της Pioneer – διαθέσιμη από το App Store για iPad, iPhone και iPod touch – επιτρέπει τη ζεύξη έως τεσσάρων συσκευών μέσω Bluetooth. Αφού υλοποιηθεί η σύνδεση, κάθε χρήστης μπορεί να προσθέτει τραγούδια από τις μουσικές βιβλιοθήκες του σε μια συλλογική λίστα αναπαραγωγής στον ραδιοενισχυτή AV. Η εφαρμογή Air Jam είναι επίσης διαθέσιμη για συσκευές Android.


AVNavigator – Για τα μοντέλα VSX-1122 και VSX-922, η Pioneer προσφέρει ένα διαδραστικό εγχειρίδιο χρήσης το οποίο διευκολύνει σημαντικά την εγκατάσταση, χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή το iPad του χρήστη για άμεση επικοινωνία με τον ραδιοενισχυτή και καθοδηγώντας τον χρήστη βήμα προς βήμα στη διαδικασία διαμόρφωσης του συστήματος οικιακού κινηματογράφου. Το λογισμικό AVNavigator διατίθεται σε ένα CD που παρέχεται με τους ραδιοενισχυτές. Είναι επίσης διαθέσιμο μέσω Internet, ως δωρεάν εφαρμογή για iPad.


Ήχος και βίντεο υψηλής ποιότητας
Οι νέοι ραδιοενισχυτές Pioneer παρέχουν στους χρήστες πληθώρα χαρακτηριστικών, τα οποία διασφαλίζουν υψηλή ποιότητα ήχου και βίντεο από οποιαδήποτε πηγή.


Αναπαραγωγή Υλικού Υψηλής Ανάλυσης – Οι νέοι ραδιοενισχυτές έχουν δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων υψηλής ανάλυσης WAV και FLAC έως 192kHz 24-bit μέσω της εμπρός θύρας USB, καθώς και μέσω δικτύου για τα δύο κορυφαία μοντέλα.
Auto Phase Control Plus – Η αποκλειστική λειτουργία Phase Control (έλεγχος φάσης) που διαθέτουν τα μοντέλα VSX-1122 και VSX-922 ρυθμίζει αυτόματα τη χρονική υστέρηση της εξόδου από το subwoofer έτσι ώστε ο ήχος από συστήματα με 7.1 και/ή 7.2 κανάλια να αποδίδεται με μεγαλύτερη ακρίβεια, πιο γεμάτο σώμα και πλήρη ισορροπία.
Ενισχυτές Direct Energy – Μετά από σχεδόν 75 χρόνια ενασχόλησης με τη σχεδίαση ενισχυτών, η Pioneer χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει για να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα ήχου. Οι ενισχυτές Direct Energy είναι σχεδιασμένοι ώστε να ελαχιστοποιούνται οι αποστάσεις που διανύει το σήμα κατά τη διαδρομή από τις εισόδους στις βαθμίδες ενίσχυσης και από εκεί στις εξόδους των ηχείων, μειώνοντας τις εσωτερικές και εξωτερικές παραμορφώσεις για την παραγωγή καθαρότερου ήχου με μεγάλο δυναμικό εύρος.
Προηγμένες Λειτουργίες HDMI – Όλοι οι νέοι ραδιοενισχυτές Pioneer υποστηρίζουν την τελευταία προδιαγραφή HDMI και παρέχουν περισσότερες εισόδους HDMI από ποτέ – με τον VSX-1122 να διαθέτει έξι εισόδους HDMI στην πίσω πλευρά και μία στην εμπρός πλευρά – προσφέροντας ευρύτατες επιλογές διασύνδεσης. Τα μοντέλα VSX-1122 και VSX-922 διαθέτουν μια νέα κατάσταση HDMI Standby Through, η οποία επιτρέπει τη διέλευση των σημάτων ήχου και βίντεο υψηλής ευκρίνειας διαμέσου του ραδιοενισχυτή ακόμη και σε κατάσταση Αναμονής. Όλα τα μοντέλα του 2012 ενσωματώνουν επίσης τη λειτουργία Audio Return Channel (ARC), η οποία επιτρέπει τη μεταφορά στον ενισχυτή του ήχου τηλεοπτικών προγραμμάτων από συμβατές τηλεοράσεις μέσω μίας μόνο σύνδεσης HDMI.
Εφαρμογές Pioneer ControlApp & iControlAV2012 – Η νέα εφαρμογή Pioneer ControlApp και η τελευταίας γενιάς εφαρμογή iControlAV20124 δίνουν στους χρήστες τον απόλυτο έλεγχο των ραδιοενισχυτών και των ρυθμίσεων των συστημάτων οικιακού κινηματογράφου μέσω iPhone ή iPod touch. Με την εφαρμογή Pioneer ControlApp (διαθέσιμη για τα μοντέλα VSX-827 και VSX-527), οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιούν/απενεργοποιούν τον ενισχυτή, να προσαρμόζουν τις καταστάσεις ήχου, να αλλάζουν εισόδους και να ελέγχουν τις λειτουργίες Internet Radio και συνεχούς ροής υλικού μέσω DLNA. Η νέα εφαρμογή iControlAV2012 για τα μοντέλα VSX-1122 και VSX-922 παρέχει πρόσθετες δυνατότητες ελέγχου μέσω iPad, iPhone και iPod touch. Με αυτή την εφαρμογή, οι χρήστες έχουν επίσης πρόσβαση στις προηγμένες λειτουργίες ήχου του ενισχυτή, όπως η Sound Explorer, η οποία εμφανίζει περισσότερες από 18 από τις μοναδικές λειτουργίες προσαρμογής ήχου της Pioneer σε μία οθόνη, καθώς και η Virtual Speakers, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν το ιδανικό ηχητικό πεδίο ακόμη και όταν δεν υπάρχουν καθορισμένα πραγματικά ηχεία. Και οι δύο εφαρμογές είναι διαθέσιμες δωρεάν για iPad, iPhone και iPod touch από το App Store ή στη διεύθυνση www.itunes.com/appstore.com, ή για συσκευές Android στο Google Play στη διεύθυνση www.play.google.com.
Επεξεργασία Βίντεο – Τα μοντέλα VSX-1122 και VSX-922 παρέχουν εξαιρετική εικόνα από οποιαδήποτε πηγή χάρη στις λειτουργίες προσαρμογής βίντεο υψηλής ευκρίνειας Advanced Video Adjust και στην αναβάθμιση βίντεο σε 1080p/24fps (1080p upscaling), καθώς και στη μοναδική λειτουργία Stream Smoother της Pioneer η οποία βελτιώνει τις πηγές βίντεο με χαμηλό bit rate.


Διαθεσιμότητα
Τα μοντέλα VSX-1122, VSX-922, VSX-827, VSX-527 και VSX-422 είναι διαθέσιμα στα καταστήματα.