Σύμφωνα με την Gartner, η Dell ανήκει στο τεταρτημόριο των ηγετών σε αποθηκευτικές λύσεις για επιχειρησιακές ανάγκες μεσαίας κλίμακας.

Dell logoΗ Dell ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ερευνητικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών Gartner Inc. την αξιολόγησε στο “Τεταρτημόριο των Ηγετών” της έρευνάς της για το 2008, “Μαγικό Τεταρτημόριο για Συστοιχίες Δίσκων για Μεσαίας Κλίμακας Επιχειρησιακές Ανάγκες”.

«Στο σημερινό οικονομικό τοπίο, οι πελάτες εξετάζουν προσεκτικά και την παραμικρή επένδυση και τα αποθηκευτικά συστήματα δεν αποτελούν εξαίρεση.»
αναφέρει ο Darren Thomas, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής, Dell Storage. «Ως στρατηγική μας έχει προσδιοριστεί η αλλαγή στην οικονομία της αποθήκευσης προτείνοντας απλές, ικανές και οικονομικά προσιτές λύσεις. Αυτή η προσέγγιση βρίσκει απήχηση στους πελάτες και τους συνεργάτες και η αναγνώριση και η ανταπόκρισή τους δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο»

Σημαντικοί σταθμοί στις αποθηκευτικές λύσεις της Dell για το 2008
• Τον Φεβρουάριο η Dell ξεκίνησε την παγκόσμια αποστολή της επόμενης γενιάς των δικτυακών προϊόντων SAN τεχνολογίας iSCSI- με την σειρά Dell EqualLogic PS5000. Οι συστοιχίες δίσκου της σειρά EqualLogic PS5000 Series της Dell μοιράζονται μια επαναστατική αρχιτεκτονική με στόχο να εξυπηρετήσουν τον κορμό των εικονικών datacenters. Επιπλέον, η Dell παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στην πιστοποίηση Enterprise Architecture για το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Partner Direct, αναβαθμίζοντας το υπάρχον μοντέλο του δίκτυου συνεργατών της EqualLogic.
• Τον Αύγουστο, η Dell ανακοίνωση την τέταρτη γενιά της οικογένειας αποθηκευτικών συστημάτων Dell/EMC CX με ευελιξία χρήσης πολλών πρωτοκόλλων και εξαιρετική κλιμάκωση—διπλασιάζοντας τον αριθμό των drives μέχρι και 960 σε μια μοναδική συστοιχία. Η οικογένεια Dell/EMC CX4 προσφέρει τέσσερα μοντέλα που αποτελούν τα θεμέλια μια εταιρικής αποθηκευτικής αρχιτεκτονικής που είναι εύκολη στην εφαρμογή, την διαχείριση και την αναβάθμιση.
• Τον Σεπτέμβριο, η Dell πρόσθεσε στην προϊοντική της σειρά EqualLogic μια καινούργια εξαιρετικά κλιμακούμενη συστοιχία- την PS5500E- και παρουσίασε προηγμένα χαρακτηριστικά λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης και της έκδοσης EqualLogic Auto-Snapshot Manager/VMware για να βελτιώσει την προστασία δεδομένων σε εικονικά περιβάλλοντα server.
• Εντός του έτους, η Dell ανακοίνωσε μια σειρά καινούργιων υπηρεσιών στον τομέα της αποθήκευσης σχεδιασμένων να βοηθήσουν τους πελάτες να απλοποιήσουν την εκτίμηση, την εγκατάσταση και την υποστήριξη του αποθηκευτικού περιβάλλοντος. Τον Φεβρουάριο, η εταιρία ξεκίνησε το πρόγραμμα ProSupport, μια σειρά υπηρεσιών υποστήριξης που βοηθούν τους πελάτες να παραμετροποιήσουν και να προσαρμόσουν υπηρεσίες ώστε να ταιριάζουν στο επίπεδο της τεχνικής τους εξειδίκευσης. Επιπλέον η σειρά των λύσεων Εκτίμησης Απλοποίησης Αποθήκευσης (Storage Simplification Assessments) και οι νέες συμβουλευτικές υπηρεσίες διαχείρισης και προστασίας δεδομένων αναβαθμίζουν εργαλεία και τεχνολογίες για να βοηθήσουν τους CIO και τους υπεύθυνους των τμημάτων ΙΤ να αναλύουν και να εφαρμόζουν αποθηκευτικά περιβάλλοντα με ταχείς ρυθμούς.

Η Gartner προσδιορίζει τα προϊόντα συστοιχιών δίσκων μεσαίας κλίμακας ως διατάξεις
RAID με εξωτερικούς ελεγκτές (controllers) που ικανοποιούν τα ακόλουθα κριτήρια:
• Χρήση διπλών ελεγκτών ή αρχιτεκτονική συμπλέγματος (cluster)
• Υποστήριξη για περιβάλλοντα λειτουργίας server Unix, Linux, Windows και NetWare
• Μη υποστήριξη για τεχνολογία mainframe
• Μέση τιμή πώλησης $24,999 και άνω

Σύμφωνα με την Gartner, «Εταιρίες στο τεταρτημόριο των Ηγετών έχουν την υψηλότερη βαθμολογία στην ικανότητά τους να εκτελούν και στην πληρότητα οράματος. Μια εταιρία στο τεταρτημόριο των ‘Ηγετών’ έχει το μερίδιο αγοράς, την αξιοπιστία και δυνατότητες marketing και πωλήσεων που απαιτούνται για να ωθήσουν την αποδοχή των νέων τεχνολογιών. Επιδεικνύει σαφή κατανόηση των αναγκών των πελατών, είναι πρωτοπόρος και σκεπτόμενος ηγέτης και, έχει σαφώς κατανοητές λύσεις που οι πελάτες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν όταν σχεδιάζουν τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και στρατηγικές τους. Επιπλέον, έχει παρουσία στις πέντε μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές, συνεπή οικονομική επίδοση και διευρυμένη πλατφόρμα υποστήριξης.»

Σχετικά με το Μαγικό τεταρτημόριο της Gartner
To Μαγικό Τεταρτημόριο (Magic Quadrant) είναι κατοχυρωμένη πνευματική ιδιοκτησία της Gartner Inc. για το Νοέμβριο του 2008 και μπορει να χρησιμοποιηθεί κατόπιν άδειας. Το Μαγικό Τεταρτημόριο αποτελεί γραφική αναπαράσταση μια αγοράς κατά και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Απεικονίζει την ανάλυση της Gartner σχετικά με την επιτυχία συγκεκριμένων εταιριών πωλήσεων με βάση κριτήρια για την συγκεκριμένη αγορά, όπως καθορίζονται από την Gartner. H Gartner δεν υποστηρίζει καμία εταιρία, προϊόν ή υπηρεσία που απεικονίζεται στο Μαγικό Τεταρτημόριο και δεν συμβουλεύει τους χρήστες τεχνολογίας να επιλέξουν μόνο τις συγκεκριμένες εταιρίες που αναφέρονται ως ‘Ηγέτες’ στο τεταρτημόριο. Το Μαγικό Τεταρτημόριο έχει τον αποκλειστικό σκοπό της χρήσης σαν εργαλείο έρευνας, και δεν προορίζεται ως συγκεκριμένος οδηγός ενεργειών. Η Gartner αποποιείται κάθε εγγύηση, είτε εκφράζεται είτε υπονοείται, με σεβασμό προς την παρούσα έρευνα, συμπεριλαμβάνοντας και οποιεσδήποτε εγγυήσεις εμπορευσιμότητας ή καταλληλότητας για συγκεκριμένο λόγο.