Στα 30 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός της δράσης που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας για προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.


kainotomiaΗ δράση αφορά στη δημιουργία «καινοτομικών συστάδων επιχειρήσεων», δηλαδή ομάδων ανεξάρτητων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε έναν συγκεκριμένο τομέα και γεωγραφική περιοχή, οι οποίες θα δημιουργούν ένα σύμπλεγμα που θα έχει οφέλη την από κοινού χρήση πόρων και την ανταλλαγή γνώσης και τεχνογνωσίας.


Η δράση θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη θα υπάρξει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ανοικτή σε όλους τους θεματικούς τομείς και κλάδους της οικονομίας. Στη συνέχεια η ΓΓΕΤ θα χρηματοδοτήσει τη φάση πιλοτικής λειτουργίας των συστάδων με τις μεγαλύτερες προοπτικές επιτυχίας. Σημειωτέον πως η συγκεκριμένη δράση διαφοροποιείται από τη συναφή δράση της Γ.Γ. Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης (Επιχειρηματικοί Συνεργατικοί Σχηματισμοί – Clusters) κυρίως ως προς την έμφαση που δίνεται από την ΓΓΕΤ στην συνδεδεμένη με τη γνώση καινοτομία.