Τόσο η άρση της μονιμότητας όσο και οι επιπλέον περικοπές σε απολαβές αποτελούν τους στόχους της Διοίκησης του ΟΤΕ.


megaro_ote_220Μέσα στο επόμενο 10ήμερο οι δύο πλευρές ξεκινούν νέο κύκλο διαλόγου, προκειμένου να βρεθεί τρόπος για να μειωθεί το κόστος του προσωπικού τουλάχιστον κατά 300 εκατ. ευρώ, από τα περίπου 720 εκατ. ευρώ που κυμαίνεται σήμερα. Η διοίκηση του Οργανισμού εκτιμά ότι, καθώς δεν βρίσκεται λύση με τις παρεμβάσεις της ρυθμιστικής αρχής, η μείωση των δαπανών προσωπικού αποτελεί μονόδρομο για την εταιρεία, προκειμένου να μη γίνει ζημιογόνος.


Μάλιστα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης μετόχων του ΟΤΕ που πραγματοποιήθηκε χθες, ο κ. Τσαμάζ έστειλε σαφές μήνυμα προς τους εργαζόμενους ότι ο ΟΤΕ δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία του προς το μέλλον με τα κεκτημένα του παρελθόντος. Ο κ. Τσαμάζ χαρακτήρισε ήπιες τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες που έχει πάρει η διοίκηση για τον εξορθολογισμό του κόστους: «Πριν από τρεις μήνες βρεθήκαμε σε αδιέξοδο με τους εργαζόμενους και αναγκάστηκα να πάρω κάποιες αποφάσεις που είναι ένα ελάχιστο σε σχέση με τη μείωση που πρέπει να πετύχουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ απαντώντας σε σχετική ερώτηση των εργαζομένων και συμπλήρωσε: «Διοίκηση, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές είμαστε συνυπεύθυνοι για την επόμενη μέρα του Οργανισμού».


Ο κ. Τσαμάζ χαρακτήρισε «άρρωστο» τον ανταγωνισμό και άδικη και κοντόφθαλμη τη ρύθμιση από την ΕΕΤΤ. Ωστόσο έσπευσε να τα χαρακτηρίσει «εξωγενείς παράγοντες», για τους οποίους δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Επίσης ανέφερε ότι η διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο μετασχηματισμό του ΟΤΕ με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς «έτσι ώστε να ετοιμαστεί για να συγχωνευθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες με την Cosmote».


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μιλώντας στη γενική συνέλευση σημείωσαν ότι ως σήμερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν δει τίποτα θετικό από την Deutsche Telecom πλην από κάποιων συνεργιών που εξυπηρετούν την ίδια, όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΜΕ – ΟΤΕ Π. Κούτρας. Ο γενικός γραμματέας Α. Μπιρμπιλής έκανε αναφορά σε φημολογία η οποία είπε «έριξε τη μετοχή εκεί που την έριξε, για να αγοράσουν κάποιοι με υπερτίμημα 15% και πάλι να είναι κερδισμένοι».