Τα συνδυαστικά πακέτα υπηρεσιών φιλοδοξούν να φέρουν νέους πελάτες στην αγορά του γρήγορου internet.

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του και πλήθος νέων προσφορών από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Ήδη, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε το νέο πακέτο ΟΤΕ Mobile 480, το οποίο παρέχει 480 λεπτά ομιλίας προς κινητά έναντι 59,90 ευρώ το μήνα, η hellas online προσφέρει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου το πακέτο hol telephony (απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις, αλλά και διεθνείς προς 26 προορισμούς συν 60 λεπτά προς κινητά) έναντι 19,90 ευρώ το μήνα, ενώ οι νέοι συνδρομητές της On Telecom, οι οποίοι θα εγγραφούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου δεν θα πληρώσουν μηνιαίο πάγιο τέλος για το υπόλοιπο του 2008. Προσφορές υπάρχουν και στην κινητή τηλεφωνία, κυρίως σε πακέτα καρτοκινητής τηλεφωνίας. Ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός, καθώς οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι επιδιώκουν να επιβιώσουν σε μια δύσκολη αγορά.

Τον επόμενο μήνα είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει νέα εμπορική πολιτική η Vodafone, η οποία, τα τελευταία τρίμηνα, βλέπει το μερίδιο αγοράς της ως προς τις νέες συνδέσεις να μειώνεται, ενώ επίσης, θέλει να προωθήσει περισσότερο τις προτάσεις της στο κομμάτι των υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η περίοδος διοικητικής αναδιοργάνωσης στην εταιρεία, εκτιμάται πως σύντομα θα ολοκληρωθεί.
Η Forthnet, η οποία έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εξαγοράς της Netmed, θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τις συνέργιες που υπάρχουν με την τηλεοπτική πλατφόρμα της Nova και να παρουσιάσει πακέτα που να περιλαμβάνουν και υπηρεσίες video και τηλεόρασης. Το IPTV (μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω internet) θα είναι από τα “καυτά” θέματα των επόμενων μηνών, αφού, εκτός από τη Forthnet, αντίστοιχες υπηρεσίες ετοιμάζονται να λανσάρουν τόσο ο ΟΤΕ όσο και η hellas online, αλλά και η Tellas.