Το Techpress.gr ήταν παρόν στα εγκαίνια του 10ου καταστήματος Public, του μεγαλύτερου καταστήματος της αλυσίδας στην Β. Ελλάδα, συνολικής έκτασης 3.000 τμ.

PublicΜε τη δημιουργία του 10ου καταστήματος Public, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της αλυσίδας στη Βόρεια Ελλάδα, συνεχίζεται δυναμικά το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρίας. Μετά το πρόσφατο άνοιγμα καταστημάτων σε 2 κεντρικά σημεία στην Αττική (στο The Mall Athens στο Μαρούσι και στη Γλυφάδα) ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η λειτουργία του νέου Public στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το νέο κατάστημα, συνολικού ύψους επένδυσης €15 εκατ. και εμβαδού 3.000 τ.μ, εκτείνεται σε 2 επίπεδα και στεγάζεται σε ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της Θεσσαλονίκης, τη Στοά Χιρς. Το νέο Public συστεγάζεται στη Στοά Χιρς με το νέο σύγχρονο πολυκατάστημα μόδας και ομορφιάς notosgalleries, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει χώρος εστίασης αλλά και parking 120 θέσεων. Mε τη συστέγαση των δύο πολυκαταστημάτων δημιουργείται ένας εμπορικός πόλος έλξης για όλους στο κέντρο της πόλης.

Από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, το νέο Public προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού συγκεντρώνοντας περισσότερους από 50.000 επισκέπτες. Η εντυπωσιακή προσέλευση του κοινού οφείλεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά μπορεί κανείς να βρει περισσότερα από 200.000 προϊόντα τεχνολογίας και πολιτισμού σε ένα μόνο κατάστημα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εσωτερικό του νέου καταστήματος, ανάμεσα στα σύγχρονα προϊόντα πολιτισμού και τεχνολογίας, εκτίθεται τμήμα του τείχους προθαλάσσιας οχύρωσης της πόλης. Το τείχος, έκτασης 21 μέτρων, που χρονολογείται στα παλαιοχριστιανικά χρόνια (4ος αιώνας π.χ.) είδε για πρώτη φορά το φως κατά τη διάρκεια εργασιών ανέγερσης του Public που ανέλαβε την επένδυση να το αναδείξει.

Το νέο Public, παρέχει περισσότερες από 20.000 επιλογές προϊόντων τεχνολογίας, πάνω από 60.000 τίτλους CD και DVD, 150.000 τίτλους βιβλίων, καθώς και περισσότερα από 10.000 παιχνίδια. Παράλληλα, ακολουθώντας την τάση της εποχής, το νέο Public λειτουργεί στα πρότυπα του retailtainment, προσφέροντας μια νέα εμπειρία αγορών για τους επισκέπτες του, με διαδραστικές ζώνες και πλήθος εκδηλώσεων, ανοικτές για όλο το κοινό.

Σε συνάντηση ενημέρωσης Τύπου που πραγματοποιήθηκε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας κος Ρόμπυ Μπουρλάς, ανέφερε σχετικά: «Ξεκινήσαμε το πρώτο πιλοτικό μας κατάστημα το 2005 στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, 5 χρόνια μετά την επιτυχημένη αφετηρία μας, επιστρέφουμε με το 10ο μας κατάστημα στο κέντρο της πόλης, σε ένα από τα πιο κομβικά της σημεία. Έπειτα από αδιάλειπτες εργασίες που διήρκησαν 4 χρόνια κι έχοντας δημιουργήσει 50 θέσεις εργασίας είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στο κοινό της Θεσσαλονίκης τη μοναδική εμπειρία Public».

Συνεπές με τη φιλοσοφία του και με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του καταστήματος στις 23 Σεπτεμβρίου, το νέο Public έχει προγραμματίσει σειρά ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για τους επισκέπτες του. Συγκεκριμένα, σε καθημερινή βάση θα πραγματοποιούνται στο κατάστημα παιδικές εκδηλώσεις, συναυλίες σε εβδομαδιαία βάση αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων με καλεσμένους συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.