Η SAP ανακοινώνει ότι η IDC ανέδειξε την εταιρεία ως τον κορυφαίο προμηθευτή λύσεων business intelligence.


sap-business_objects-use1Οι αναλυτές της IDC σημείωσαν επίσης ότι η SAP σημείωσε ανάπτυξη μεγαλύτερη του μέσου όρου στην αγορά εφαρμογών για τη χρηματοοικονομική απόδοση και τη διαχείριση της στρατηγικής, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Οι δυο πρόσφατες αναφορές της IDC – “Worldwide Business Intelligence Tools 2009 Vendor Shares” και “Worldwide Financial Performance and Strategy Management Applications 2007-2009 Vendor Shares” – ανέδειξαν τη SAP σε ηγέτη της αγοράς BI, καθώς η εταιρεία σημείωσε έσοδα $1.557,1 εκατ. και μερίδιο αγοράς 19,5%.


Παράλληλα, τα έσοδα της SAP από εφαρμογές για τη χρηματοοικονομική απόδοση και τη διαχείριση της στρατηγικής ξεπέρασαν τα $535 εκατ., με το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία λύσεων να φτάνει το 23,7%. Οι λύσεις BI αποτελούν μέρος της ευρύτερης αγοράς των business analytics, στην οποία περιλαμβάνονται ακόμη οι λύσεις CRM, καθώς και οι λύσεις για διαδικασίες ανάλυσης που αφορούν την εφοδιαστική αλυσίδα, το ανθρώπινο δυναμικό και τις υπηρεσίες.


Οι λύσεις BI που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο SAP BusinessObjects™ κατέλαβαν την κορυφαία θέση της αγοράς το 2009, με μερίδιο που έφτασε περίπου το 20%. Σύμφωνα με την IDC, η αγορά λύσεων BI συνέχισε να αναπτύσσεται το 2009, παρά τη συνολικά αρνητική εικόνα της αγοράς πληροφορικής. Πέρσι, η SAP παρουσίασε το λογισμικό SAP BusinessObjects™ Explorer, το οποίο επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη πλοήγηση σε κάθε τύπο δεδομένων, είτε αυτά προέρχονται από συστήματα SAP, είτε από συστήματα τρίτων παρόχων. Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε τη λύση SAP BusinessObjects™ BI OnDemand, η οποία προσφέρει ένα πλήρες σύνολο εργαλείων που διακρίνεται από την ευκολία χρήσης. Η λύση διατίθεται με βάση ένα μοντέλο τιμολόγησης που προσαρμόζεται στις επιχειρησιακές ανάγκες.


Η SAP συνέχισε να παρουσιάζει ανάπτυξη στην αγορά των εφαρμογών για τη χρηματοοικονομική απόδοση και τη διαχείριση της στρατηγικής, γεγονός που οφείλεται και στο ιδιαίτερα ευρύ χαρτοφυλάκιο λύσεων Enterprise Performance Management (EPM) που διαθέτει. Μεταξύ άλλων, το χαρτοφυλάκιο της SAP περιλαμβάνει λύσεις για τη διαχείριση της στρατηγικής, τη διαχείριση της κερδοφορίας και του κόστους, το σχεδιασμό και την ενοποίηση χρηματοοικονομικών καταστάσεων, καθώς και τη διαχείριση του ρίσκου. Επιπλέον, οι ειδικοί της IDC σημειώνουν ότι: «H SAP είναι κατάλληλα τοποθετημένη για να επεκτείνει τα έσοδα της και το 2010, αλλά και μετέπειτα, καθώς τα εργαλεία για τη διαχείριση διαδικασιών που αφορούν τη βιωσιμότητα και το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων EPM είναι ιδιαίτερα ενοποιημένα με τις λύσεις BI της εταιρείας». Η SAP συνεχίζει να πρωτοπορεί στην αγορά των λύσεων EPM, με κινήσεις όπως η περσινή παρουσίαση των λύσεων SAP BusinessObjects™ Spend Performance Management και SAP BusinessObjects™ Planning and Consolidation.