Η Visa Europe, η DeviceFidelity και η Akbank παρουσίασαν τις πρώτες ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού στην Ευρώπη, βασισμένες στις κάρτες microSD.


DeviceFidelity In2Pay iPhoneΗ Visa Europe ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θέτει σε λειτουργία τα πρώτα συστήματα πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων βασισμένα σε κάρτες microSD στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Τουρκία, με το συνεργάτη της σε θέματα τεχνολογίας DeviceFidelity και μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας, την Akbank.


Αυτή η ενέργεια θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο οι κάρτες μνήμης microSD, που συχνά χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα τηλέφωνα, μπορούν να προσφέρουν λύσεις για πληρωμές μέσω των κινητών τηλεφώνων στους καταναλωτές. Δεδομένου ότι ο αριθμός των κινητών συσκευών που προσφέρουν προς το παρόν ενσωματωμένες τεχνολογίες ανέπαφων συναλλαγών (Near Field Communications, NFC) είναι μικρός, η λύση της Visa επιτρέπει στις σημερινές συσκευές κινητών τηλεφώνων να αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά για ανέπαφες πληρωμές και, επομένως αφορά όλους τους παρόχους, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των ‘έξυπνων τηλεφώνων’ (smartphones), που ήδη βρίσκονται στην αγορά.


visa on the phoneΧρησιμοποιώντας την τεχνολογία In2Pay της DeviceFidelity για τις κάρτες microSD, σε συνδυασμό με την τεχνολογία της Visa για τις ανέπαφες πληρωμές, οι πελάτες της Akbank θα επωφεληθούν από την ευκολία και την απλότητα των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων.


Λαμβάνοντας υπόψη τα εκατομμύρια ‘έξυπνων τηλεφώνων’ που υποστηρίζουν τις microSD, η λύση In2Pay μαζί με την τεχνολογία για τις ανέπαφες συναλλαγές της Visa, δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες κινητών τηλεφώνων, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και οργανισμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους σε μια ευρεία ποικιλία δημοφιλών συσκευών έξυπνων τηλεφώνων.


Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με κάποια μοντέλα της Blackberry, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους πελάτες της Akbank και σταδιακά θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει μια σειρά συσκευών από κατασκευαστές, όπως η HTC, η Samsung, η LG, η Nokia και η Motorola. Επιπλέον της δυνατότητας πληρωμών μέσω κινητών, οι In2Play microSD θα συνεχίσουν να προσφέρουν ψηφιακή αποθήκευση, επιτρέποντας στους χρήστες να αξιοποιούν την επέκταση της μνήμης για μουσική, video και φωτογραφίες.


Η λύση της DeviceFidelity, In2Pay, είναι βασισμένη στο βιομηχανικό πρότυπο Secure Element, το οποίο συνάδει με τα πρότυπα EMV και Global Platform, υποστηρίζει Javacard και MiFare και έχει τη δομή του Open Platform, για την επίτευξη ομαλής ενσωμάτωσης με Trusted Service Managers (TSM) και τους developers της Wallet. Η τεχνολογία In2Pay microSD μπορεί, επίσης, να παραχθεί μαζικά από πιστοποιημένους οργανισμούς προσωποποίησης έξυπνων καρτών, χρησιμοποιώντας τις ισχύουσες εγκεκριμένες από τις τράπεζες διαδικασίες ασφάλειας. Η DeviceFidelity έχει ήδη ξεκινήσει την παροχή δικαιωμάτων χρήσης του In2Pay APIs σε αρκετούς ευρωπαϊκούς TSM προμηθευτές και εταιρίες ανάπτυξης τραπεζικών λογισμικών, με σκοπό να αναπτύξουν νέες, δημιουργικές και εμπορικές εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.