Η εταιρεία Symantec Corp ανακοίνωσε τη διάκριση της από την Gartner Inc ως μια από τις Ηγέτιδες εταιρείες σε τρεις κατηγορίες.


Symantec logo

Symantec logo

Οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκε η Symantec είναι οι ακόλουθες:
·2010 Magic Quadrant for Secure E-Mail Gateways
·2010 Magic Quadrant for Security Information and Event Management
·2010 Magic Quadrant for Content-Aware Data Loss Prevention


«Οι σουίτες ασφαλείας της Symantec παρέχουν τη δυνατότητα στους πελάτες μας να προστατεύουν τα δεδομένα τους σε όποιο περιβάλλον και αν βρίσκονται αυτά», δήλωσε ο Francis deSouza, Senior Vice president, Enterprise Security Group, της Symantec.


Email Security από την Symantec
Το Symantec Brightmail Gateway αξιοποιεί το σύνολο των δυνατοτήτων του Symantec Global Intelligence Network και εμποδίζει την διακίνηση των μηνυμάτων spam4 σε ποσοστό μεγαλύτερο του 99% με λιγότερο από ένα στα χίλια ψευδή θετικά αποτελέσματα παραδίδοντας με ασφάλεια εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα, με αποτελεσματική και ακριβή προστασία antispam σε πραγματικό χρόνο, εξελιγμένη διαδικασία φιλτραρίσματος περιεχομένου, πρόληψη απώλειας δεδομένων και email encryption.


Το Symantec Brightmail Gateway που αποτελεί επίσης μέρος της σουίτας Symantec Protection Suite Enterprise Family και Symantec Protection Suite Advanced Business Edition, προσφέρει ένα νέο add-on, το Symantec Content Encryption, το οποίο συνδυάζει την ισχυρή και εξελιγμένη διαδικασία φιλτραρίσματος περιεχομένου και τις πολιτικές πρόληψης της απώλειας δεδομένων του Brightmail Gateway με μια υπηρεσία hosted encryption που επιτρέπει στους πελάτες να κρυπτογραφούν ευαίσθητα εξερχόμενα email χωρίς να διαχειρίζονται καμιά άλλη επιπρόσθετη υποδομή.


Για την ασφάλεια των hosted email, η Symantec προσφέρει τη λύση MessageLabs Hosted Email Security, η οποία συνδυάζει εξελιγμένες υπηρεσίες email antivirus, antispam και δυνατότητες φιλτραρίσματος περιεχομένου που διατίθενται σε μια παγκόσμια ενοποιημένη υποδομή, εύκολη στη διαχείριση χωρίς ταυτόχρονα να απαιτεί την on-site παρουσία ή χρήση επιπλέον hardware ή software.


Μέρος μιας ενοποιημένης προσέγγισης ασφάλειας και διαχείρισης email, Web και instant messaging traffic, η λύση MessageLabs Hosted Email Security διαθέτει Service Level Agreements (SLAs) σύμφωνα με τα βιομηχανικά πρότυπα που προσφέρουν προστασία σε ποσοστό 100% ενάντια σε γνωστούς και μη ιούς, δείκτη συλλογής των spam σε ποσοστό 99% και συνεχή παροχή υπηρεσιών σε ποσοστό 100% ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει αδιάλειπτη υποστήριξη των πελατών στις υπηρεσίες hosted σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω μιας ειδικά καταρτισμένης ομάδας.


Security Information & Event Management από την Symantec
Η λύση Symantec Security Information Manager παρέχει μια τεκμηριωμένη και επαναλαμβανόμενη διαδικασία ανταπόκρισης στις απειλές ασφαλείας και συμμόρφωσης με τις πολιτικές ΙΤ μέσω ενοποιημένων λύσεων log management και incident response και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει προληπτική προστασία ασφαλείας, βοηθώντας έτσι τις επιχειρήσεις να διαθέτουν συμβατότητα και να μειώνουν τους συνολικούς κινδύνους.


Data Loss Prevention από την Symantec
Η λύση Symantec Data Loss Prevention συμβάλει καθοριστικά έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μειώνουν αισθητά τα ενδεχόμενα απώλειας δεδομένων, να είναι απολύτως συμβατές με τα κανονιστικά πρότυπα και να προστατεύουν τους πελάτες τους, τη φήμη της επιχείρησης και την πνευματική ιδιοκτησία. Η Symantec προσφέρει μια ενοποιημένη λύση πρόληψης απώλειας δεδομένων που ανακαλύπτει, παρακολουθεί και προστατεύει τα εμπιστευτικά δεδομένα.