Ποιος είπε πως δεν πρέπει να κάνετε κακές παρέες; Σίγουρα όχι η EA, η οποία σας προτείνει μια ομάδα απείθαρχων κομάντο για συντροφιά στο νέο της game.

Bad CompanyΣε αναρίθμητα παιχνίδια έχετε κληθεί να επανδρώσετε επίλεκτες μονάδες σκληροτράχηλων καταδρομέων, κομάντο που αποτελούν την ελίτ κάθε στρατιάς. Στο νέο Battlefield, αντιθέτως, γίνεστε μέλος της «Bad Company», μιας μονάδας… ανεπιθύμητων στρατιωτών που έπειτα από την παραπομπή τους το στρατοδικείο λόγω κάποιου πειθαρχικού παραπτώματος εντάσσονται στην εν λόγω… «αναλώσιμη» ομάδα.
Οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται «τροφή για τα κανόνια», καθώς η «Bad Company» έχει τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας στα πεδία των μαχών. Θέατρο των επιχειρήσεων αποτελεί η φανταστική χώρα του Serdaristan, όπου Αμερικάνοι και Ρώσοι αλληλοεξοντώνονται χωρίς προφανή λόγο. Οι τέσσερις πρωταγωνιστές του παιχνιδιού δεν αποτελούν απλά τρισδιάστατα καλοσχεδιασμένα μοντέλα. Έχουν δική τους προσωπικότητα, γεγονός που δίνει ιδιαίτερη αξία στη λέξη «Company» του τίτλου. Δεν πρόκειται για τους κλασικούς ατσαλάκωτους ήρωες των videogames, αλλά για χαρακτήρες με πλήθος ελαττωμάτων, τα οποία αναδεικνύονται μέσα από απολαυστικά και γεμάτα χιούμορ στιγμιότυπα, από κωμικές συζητήσεις αλλά και από στιγμές έντονης δράσης. Ο παίκτης ελέγχει τον Preston Marlowe, έναν «ψαρά» που μόλις έχει ενταχθεί στις τάξεις της «Bad Company». Την συντροφιά των… αποτυχημένων ολοκληρώνουν ο hacker και διανοούμενος Sweetwater, ο λάτρης των εκρήξεων Haggard και ο επικεφαλής (τουλάχιστον στα χαρτιά) Samuel Redford. Απέναντί τους στέκεται η ισχυρότερη πολεμική μηχανή του πλανήτη, μια ακριβοπληρωμένη ομάδα μισθοφόρων που ακούει στο όνομα «Legionnaire». Μόλις η ομάδα των τεσσάρων μαθαίνει πως οι αντίπαλοι μισθοφόροι πληρώνονται με ράβδους χρυσού, ο… πατριωτισμός δεν αργεί να δώσει την θέση του σε ένα ιδιότυπο κυνήγι θησαυρού. Το gameplay δεν θα σας ταλαιπωρήσει, καθώς βασίζεται σε πετυχημένες συνταγές του παρελθόντος, ενώ δεν διακρίνεται από ιδιαίτερη δυσκολία, με αποτέλεσμα να νιώθετε περισσότερο ότι παρακολουθείτε μια καλοσκηνοθετημένη ταινία, παρά ότι παίζετε ένα first person shooter. Κυριότερο χαρακτηριστικό του «Bad Company» είναι πως μπορείτε να ανατινάξετε τα πάντα, να ανοίξετε «πόρτες» σε κτήρια με χειροβομβίδες και να χαράξετε τη διαδρομή της προτίμησής σας σε κάθε πίστα, δια πυρός και σιδήρου! Λίγες πινελιές από «Crysis» με δέντρα να πέφτουν αριστερά-δεξιά και δυο-τρεις σκηνοθετικές εμπνεύσεις που θυμίζουν το κορυφαίο «Call Of Duty 4», ολοκληρώνουν την εξαιρετική εικόνα του τίτλου. Βέβαια, όσο απολαυστικό κι αν είναι το single-player campaign, Battlefield χωρίς multiplayer θα ήταν σαν σουβλάκι χωρίς τζατζίκι. Έως 24 παίκτες μπορούν να λάβουν μέρος στις online μάχες του Gold Rush όπου δυο αντίπαλες ομάδες διεκδικούν ράβδους χρυσού, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν και άλλα, ακόμα πιο συναρπαστικά modes.

ΣΥΣΤΗΜΑ
Χ360, PS3

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΓΡΑΦΙΚΑ: 8,5
ΗΧΟΣ: 9
GAMEPLAY: 8,5
ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8,5
ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 8,5

ΔΙΑΘΕΣΗ
EA Hellas