Έκτακτη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η Apple με αφορμή τα προβλήματα που εμφάνισε το νέο iPhone 4.


iPhone_4-500x325Μόλις την περασμένη Τρίτη το Consumer Reports δήλωσε πως, αν και το iPhone 4 σημειώνει ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις σε μια σειρά τομέων, λόγω των προβλημάτων επικοινωνίας δεν μπορεί να συστήσει στους καταναλωτές την αγορά της συσκευής. Αντί αυτής πρότεινε την επιλογή του iPhone 3GS ή συσκευών άλλων κατασκευαστών.


Εντύπωση προκάλεσε και η αντίδραση των διαχειριστών του φόρουμ της Apple, οι οποίοι στα 24ωρα που ακολούθησαν διέγραψαν όλα τα μηνύματα χρηστών που αναφέρονταν στη συγκεκριμένη έκθεση του Consumer Reports.


Εκτιμάται πως στη συνέντευξη Τύπου, που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί (ώρα Δυτ. Ακτής ΗΠΑ) η Apple θα αναφερθεί στο ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με το iPhone 4. Το τι θα πράξει, ωστόσο, η εταιρεία είναι άγνωστο. Ορισμένοι εκτιμούν πως η εταιρεία θα ανακοινώσει πως θα διαθέσει δωρεάν στους κατόχους iPhone 4 θήκες που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα λήψης. Μια τέτοια ενέργεια εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην εταιρεία γύρω στα 150 εκατ. δολάρια ενώ στη -μάλλον ακραία- περίπτωση που η Apple προχωρήσει στην ανάκληση των iPhone 4 το κόστος εκτιμάται πως θα είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιο.