Μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Yahoo κατάφερε να εξασφαλίσει ο Carl Icahn

Θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Yahoo κατάφερε να εξασφαλίσει τελικά ο μεγαλοεπενδυτής Carl Icahn, μετά από πολύμηνη και έντονη διαμάχη με τη διοίκηση της διαδικτυακής εταιρείας.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Yahoo κατέληξε σε διακανονισμό με τον Icahn, ο οποίος απαιτούσε αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου και δη του διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή της εταιρείας Jerry Yang, μετά τις συνεχείς απορρίψεις της πρότασης εξαγοράς ύψους 47,5 δισ. δολαρίων από την Microsoft.

Υπό τους όρους της συμφωνίας, οκτώ μέλη του υφιστάμενου διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα για μέλη του Δ.Σ. και συγκεκριμένα οι Roy Bostock, Ronald Burkle, Eric Hippeau, Vyomesh Joshi, Arthur Kern, Mary Agnes Wilderotter, Gary Wilson και Jerry Yang. Παράλληλα, ο Robert Kotick αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα για να επανεκλεγεί του χρόνου.

Παράλληλα, ο αριθμός των μελών του διοικητικού συμβουλίου θα αυξηθεί στα 11 μέλη, εκ των οποίων το ένα θα είναι ο Icahn, ο οποίος θα έχει το δικαίωμα να διορίσει δύο ακόμα μέλη της αρεσκείας του. Ο μεγαλοεπενδυτής -που κατέχει το 5% των μετοχών της Yahoo- συμφώνησε να στηρίξει τις επιλογές της διοίκησης στην επικείμενη γενική συνέλευση.