Πράσινο φως άναψε η Κομισιόν για την έναρξη λειτουργίας του joint venture που δημιουργούν οι θυγατρικές της Deutche Telecom και France Telecom, T-Mobile UK και Orange UK.


t-mobile-and-orange1Το κοινοπρακτικό αυτό σχήμα αναμένεται να είναι πρωταγωνιστήσει στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία, καθώς θα εξυπηρετήσει 29,5 εκατ. πελάτες. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη και, όπως έχουν δηλώσει οι 2 εταιρείες, με τη λειτουργία του κοινοπρακτικού σχήματος αναμένεται να δημιουργηθούν συνέργειες ύψους 4 δισ. ευρώ.


Το νέο επιχειρηματικό σχήμα θα είχε pro forma έσοδα για τη χρήση του 2009 περίπου 8,5 δισ. ευρώ και EBITDA ύψους 1,55 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η T-Mobile και η Orange UK θα συνεχίσουν να λειτουργούν στη Βρετανική αγορά για τουλάχιστον 18 μήνες μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας.


Η ανακοίνωση της DT και της France Telecom αναφέρει πως στη νέα εταιρεία οι δύο όμιλοι θα έχουν 50% έκαστος και το σχήμα θα αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία με περίπου 28,4 εκατ. πελάτες, ενώ οι συνέργιες εκτιμώνται στα 4 δισ. ευρώ. Η εκτίμηση είναι πως η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.