H Sony Ericsson στο Mobile World Congress ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας Creations που επιτρέπει τη συν-δημιουργία εφαρμογών.


sony ericsson creationsΗ συν-δημιουργία στοχεύει στο να διευκολύνει τις εξελισσόμενες ανάγκες των καταναλωτών και δημιουργών περιεχομένου, αναπτύσσοντας μια κοινότητα όπου συνεργάζονται για να διαμορφώσουν, να μοιραστούν, να εξελίξουν και να τελικά να συν-δημιουργήσουν περιεχόμενο για κινητά τηλέφωνα.


Η Creations™ κάνει πραγματικότητα την «ανοιχτή» φιλοσοφία της Sony Ericsson επιτρέποντας στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να δημιουργήσουν και να δημοσιεύσουν το δικό τους περιεχόμενο, όπως video, ήχο και εικόνες και να μπορούν να τα μοιραστούν, εξερευνήσουν και τροποποιήσουν χρησιμοποιώντας αντίστοιχες εφαρμογές και εργαλεία. Η Creations™ επιτρέπει επίσης στους δημιουργούς να παράγουν περιεχόμενο ακόμα και εν κινήσει μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, όπου και αν βρίσκονται.


Πρόκειται για μια ανοιχτή πλατφόρμα, προσβάσιμη από μια γκάμα κινητών τηλεφώνων, όπως επίσης και από desktop. Οι developers προσκαλούνται να συμμετάσχουν στο δίκτυο της Creations™ και να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση της συν-δημιουργίας και συν-καινοτομίας στο mobile web, καθώς η υπηρεσία θα υποστηρίξει εφαρμογές μέσα στους επόμενους μήνες.