Ένα ξεχωριστό μήνυμα αγάπης για τον άνθρωπο και το περιβάλλον πρόσφερε φέτος στις γιορτές το δυναμικό του καναλιού MTV στα Παιδικά Χωριά SOS.


MTV_paidika_xoria_SOSΜε διάθεση γιορτινή επισκέφθηκε την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου το Χωριό SOS στη Βάρη και χάρισε πολλές ευχές και πλούσια δώρα στα παιδιά που ζουν εκεί. Με ενθουσιασμό και μεγάλη χαρά οι άνθρωποι του MTV έδωσαν και φέτος το δικό τους μήνυμα αγάπης προς τα παιδιά, χαρίζοντας αντικείμενα που βελτιώνουν τις συνθήκες ποιότητας ζωής των παιδιών.


Παράλληλα το MTV, με εκπροσώπους τους VJs Νίκη, Ναυσικά και Άλεξ, επισκέφθηκαν και πάλι τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου τη Βάρη, για να χαρίσουν χρηματικό ποσό για την ενίσχυση και επέκταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης. Μέρος των εσόδων από την «κλιματικά ουδέτερη» συναυλία MTV DAY 2009 με τους Tokio Hotel, Aloha from Hell, Μύρωνα Στρατή, Professional Sinnerz και Moral, δίνεται για πρώτη φορά σε ένα ελληνικό έργο με κοινωνικό χαρακτήρα.


Με τον τρόπο αυτό το MTV βοήθησε στη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ίδια τη χώρα μας. Η περιβαλλοντολογική αντιστάθμιση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Centre for Sustainability & Excellence (CSE) και τον Οργανισμό myclimate. Το CSE υπολόγισε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από την παραγωγή του MTV DAY και μέσω του ελβετικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού myclimate εξισορρόπησε τους ρύπους σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, ενώ παράλληλα εξέδωσε ειδικό πιστοποιητικό «climate neutral».


Η πρωτοβουλία του MTV για την «Κλιματικά Ουδέτερη» συναυλία – για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποσκοπούσε αφενός στο να δώσει ένα μήνυμα κοινωνικής ευθύνης, ενημερώνοντας, ευαισθητοποιώντας και ενθαρρύνοντας τους νέους για την προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου στην ολοκλήρωση ενός περιβαλλοντολογικού έργου.


Το MTV θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά Ιδρύματα Κοινωνικής Φροντίδας και στο μέλλον, αναγνωρίζοντας το ανεκτίμητο έργο τους. Με αυτή τη μικρή κοινωνική προσφορά, το MTV «αγκαλιάζει» το φυσικό περιβάλλον, αλλά και τα παιδιά και εύχεται στα πρόσωπά τους να υπάρχουν πάντα χαμόγελα, όχι μόνο στις γιορτές, αλλά όλο το χρόνο.