Τρεις πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάσισαν να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε περιεχόμενο που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία
Συμμαχία σχηματίζουν εναντίον της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου, τρεις πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Συγκεκριμένα, οι πάροχοι Verizon, Sprint και Time Warner Cable σε συνεργασία με τον επικεφαλής της εισαγγελικής αρχής της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο συμφώνησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση στους πίνακες ανακοινώσεων (bulletin board) και στις ιστοσελίδες που διανέμουν περιεχόμενο με παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο.
Η κίνηση αυτή δεν αφορά μόνο πελάτες που προέρχονται από την πολιτεία της Νέας Υόρκης αλλά και από ολόκληρη τη χώρα, όπως διευκρίνισε ο Άντριου Κουόμο.
Ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης τόνισε ότι η συμφωνία αυτή ήταν μόνο η αρχή και ξεκαθάρισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας και με άλλους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών.
Στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι εταιρείες που είχαν αντιδράσει στην επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας επικαλούμενες ότι δε φέρουν ευθύνη για το διαδικτυακό περιεχόμενο.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Verizon και Time Warner είναι δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ με τουλάχιστον 16 εκατομμύρια συνδρομητές.
