Η NAVIGON παρουσίασε σε εκδήλωση που αναμετέδωσε ζωντανά το techpress.gr μια καινοτόμα σειρά προϊόντων που εκπλήσσουν τόσο με τις νέες εξελιγμένες υπηρεσίες όσο και με τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά τους.

Navigon 8410

Navigon 8410

Πιστή στους στόχους της η NAVIGON, για παροχή εξελιγμένων προϊόντων πλοήγησης που συνδυάζουν υψηλή τεχνολογία, μοναδικά χαρακτηριστικά, ασφάλεια, αξιοπιστία και ιδιαίτερο design, έρχεται και πάλι να επαναπροσδιορίσει τις σύγχρονες συσκευές πλοήγησης, παρουσιάζοντας σήμερα στο ελληνικό κοινό όλα τα νέα επιτεύγματά της.


Η NAVIGON συμπλήρωσε ήδη μία επιτυχημένη χρονιά παρουσίας της στην ελληνική αγορά, μέσω της εταιρείας Nortec Multimedia. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου σήμερα, είχαμε όλοι την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε από κοντά όλες τις πρωτοπόρες τεχνολογίες που ενσωματώνουν οι συσκευές πλοήγησης της NAVIGON και να δοκιμάσουμε μοναδικά χαρακτηριστικά που επαναπροσδιορίζουν την πλοήγηση.


Η NAVIGON προβάλει πρωτοπόρες και έξυπνες λειτουργίες για το λανσάρισμα των νέων μοντέλων της. Τα νέα προϊόντα πλοήγησης της NAVIGON συνδυάζουν εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, υψηλή ποιότητα κατασκευής, πρωτότυπο σχεδιασμό και ευκολία στη χρήση. Η NAVIGON καταδεικνύει για μία ακόμη φορά πως είναι μία εταιρεία που εμπνέει τους καταναλωτές, προσφέροντάς καινοτόμα προϊόντα που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους.


“H NAVIGON είναι μία εταιρεία που διαφέρει από τους ανταγωνιστές της. Επικεντρώνει στις τεχνολογίες αιχμής αλλάζοντας συνεχώς τα δεδομένα στις συσκευές πλοήγησης. Οι νέες συσκευές NAVIGON που παρουσιάσαμε πρόσφατα στo πλαίσιo της IFA στο Βερολίνο, αλλά και σήμερα στο ελληνικό κοινό, συνδυάζουν καινοτόμες τεχνολογίες, υψηλή απόδοση, ασφάλεια και αξιοπιστία στην οδήγηση, είναι εργονομικές στη χρήση, ενώ έχουν υψηλή αισθητική σχεδίασης, ανταποκρινόμενες στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών τώρα αλλά και μελλοντικά”, δήλωσε σχετικά ο country manager Ελλάδος της NAVIGON, κος Κωνσταντίνος Τζουβάρας.


“Είμαστε ευτυχείς που αντιπροσωπεύουμε εδώ και ένα χρόνο τώρα με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα την γκάμα προϊόντων πλοήγησης της NAVIGON. Tα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα μοντέλα της NAVIGON είναι πρωτοποριακά και αναμφισβήτητα τα διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό”, είπε χαρακτηριστικά ο κος Γιώργος Κατρινάκης, CEO της Nortec Multimedia.


Μοντέλα για όλους
Η προϊοντική γκάμα που παρουσίασε η ΝAVIGON πρόσφατα στο Βερολίνο, αλλά και σήμερα στους έλληνες δημοσιογράφους και συνεργάτες της, καλύπτουν κάθε ανάγκη πλοήγησης. Από τα εντυπωσιακότερα μοντέλα, το NAVIGON 8410 θέτει νέα δεδομένα στην πλοήγηση. Το NAVIGON 8410 έλαβε πριν ακόμη κυκλοφορήσει επίσημα τα πρώτα του βραβεία, όπου χαρακτηρίστηκε ως “ honourable mention 2009 ” του δημοφιλούς βραβείου σχεδιασμού “red dot design award”. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής του, που βασίζεται στην γερμανική τεχνογνωσία, έγκειται κυρίως στην εξαιρετικά επίπεδη οθόνη αφής 5 ιντσών που δεν συναντά κανείς σε άλλη συσκευή πλοήγησης αυτή τη στιγμή, αλλά και στο εξωτερικό περίβλημα της συσκευής που είναι κατασκευασμένη από μέταλλο με ματ φινίρισμα. Με τη νέα λειτουργία επαγγελματικής αναγνώρισης φωνής, το NAVIGON 8410 δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει και να εκτελεί, μέσω απλών φωνητικών εντολών, αρκετές από τις λειτουργίες που ενσωματώνει.
Για όσους η πλοήγηση σημαίνει ευκολία και εργονομία, ενδείκνυται το μοντέλο NAVIGON 2410 αφού λειτουργεί ουσιαστικά ως μία ψηφιακή πυξίδα, η οποία μάλιστα ενσωματώνει σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας που διαρκεί μέχρι και 4 ολόκληρες ώρες απρόσκοπτης λειτουργίας σε υψηλής ανάλυσης απεικόνιση των χαρτών σε οθόνη 3,5 ιντσών. Επιπλέον η συσκευή ενσωματώνει τις νέες λειτουργίες pedestrian navigation, clever parking και NAVIGON MyRoutes


Το νέο entry level μοντέλο της NAVIGON, 1400 δεν υστερεί σε τίποτε όσον αφορά στην πλοήγηση εντός αυτοκινήτου. Με βελτιωμένες λειτουργίες όπως τα NAVIGON MyRoutes, το NAVIGON Clever Parking, το POI Click, αλλά και τα Lane Assistant Pro και Speed Assistant, συμβάλλει στην ασφαλή πλοήγηση του χρήστη. Η οθόνη διαστάσεων 3,5″ επιτρέπει την οριζόντια αλλά και κατακόρυφη απεικόνιση των χαρτών.


Για όσους επιζητούν λύσεις που να συνδυάζουν απόλυτα τον όρο value for money, η NAVIGON έχει να προτείνει την άκρως πετυχημένη σειρά max, εμπλουτίζοντάς την με νέα μοντέλα όπως τα 3300max, 3310max και 4350max. Πρόκειται για μία σειρά συσκευών που ενσωματώνουν πολύπλευρες λειτουργίες, συνδυάζουν εντυπωσιακή σχεδίαση, πολύ προσιτή τιμή, ενώ δεν υστερούν σε δυνατότητες. Να σημειώσουμε ότι όλα τα μοντέλα της σειράς max διαθέτουν οθόνη 4.3 ιντσών σε 16:9 format.


Προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά
Ένα από τα εντυπωσιακότερα χαρακτηριστικά που ενσωματώνει πλέον η NAVIGON στα συστήματα πλοήγησης νέας γενιάς, είναι το NAVIGON Pedestrian Navigation. Η Navigon για πρώτη φορά προσφέρει στους χρήστες των 1400, 2410 και 8410 την αληθινή πλοήγηση πεζού χωρίς τους περιορισμούς του παρελθόντος. Σήμερα, η NAVIGON με τις λειτουργίες των Pedestrian Navigation, E-Compass (2410) και Off Road Navigation γκρεμίζει όλα τα εμπόδια στην πλοήγηση πεζού! Ο χρήστης μπορεί πλέον να πλοηγηθεί παντού. Μπορεί να κινηθεί αντίθετα με το ρεύμα της κυκλοφορίας, να περάσει κάθετα σε δρόμους, να περπατήσει σε πεζόδρομους ή ακόμα και να κινηθεί μέσα σε πάρκα με όποια ταχύτητα επιθυμεί!


Τα NAVIGON MyRoutes αποτελούν ένα ακόμη από τα μέλη της νέας γενιάς πρωτοποριακών χαρακτηριστικών. Πρόκειται για ένα σύστημα πλοήγησής που μαθαίνει και προσαρμόζεται σύμφωνα με την οδηγική συμπεριφορά του χρήστη, ενώ παράλληλα μαθαίνει την πόλη στην οποία πλοηγείται. Έχοντας οδηγήσει για περίπου 8 ώρες, το σύστημα πλοήγησης έχει πλέον εξοικειωθεί με τον τρόπο οδήγησης και προσαρμόζει ανάλογα τη διαδρομή που προτείνει στον οδηγό.


Καινοτομιών συνέχεια και με τη λειτουργία της NAVIGON Last Mile, μπορεί ο χρήστης να αποθηκεύει αυτόματα το σημείο στάθμευσής του και να χρησιμοποιεί τη συσκευή πλοήγησής του προκειμένου να κατευθυνθεί πεζός πίσω προς το αυτοκίνητό του.


Μία ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι το NAVIGON Clever Parking που δίνει στον οδηγό χρήσιμες πληροφορίες για τις θέσεις στάθμευσης σε κοντινή απόσταση, ώρες λειτουργίας του χώρου ακόμη και το κόστος στάθμευσης. Να σημειώσουμε ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν διαθέσιμες για την Ελλάδα αφορούν μόνο στην απόσταση όπου βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης και το αν πρόκειται για στεγασμένο χώρο ή υπαίθριο.


Να σημειώσουμε ότι όλες οι συσκευές πλοήγησης της NAVIGON ενσωματώνουν τους πλέον σύγχρονους χάρτες από την εταιρεία Navteq. Εσείς μετά από όλα αυτά, υπάρχει περίπτωση να χαθείτε;