Ένα χρόνο μετά την έναρξη του νέου προγράμματος αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα για τους υπολογιστές Think PC, σήμερα η Lenovo™ ανακοίνωσε την επέκταση της Υπηρεσίας CO2 Offset στο υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο υπολογιστών της.

Διαθέσιμο αρχικά σε όλους τους υπολογιστές Lenovo Legion™ και Yoga™, συμπεριλαμβανομένων αυτών που παρουσιάστηκαν στην CES®, η υπηρεσία Lenovo CO2 Offset προσφέρει στους καταναλωτές έναν απλό και εύκολο τρόπο αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα, υποστηρίζοντας ένα από τα πολλά έργα Κλιματικής Δράσης των Ηνωμένων Εθνών. 

Ως ένας από τους πρώτους κατασκευαστές Η/Υ που ξεκίνησε αυτόν τον τύπο υπηρεσίας αντιστάθμισης άνθρακα στη βιομηχανία πληροφορικής, η Lenovo ανέπτυξε την Υπηρεσία CO2 Offset ως λύση για τους πελάτες της ώστε να τους βοηθήσει να επιτύχουν τους δικούς τους περιβαλλοντικούς στόχους. Ωστόσο, η Υπηρεσία CO2 Offset είναι μόνο ένα μέρος της ευρύτερης στρατηγικής περιβαλλοντικής και κοινωνικής, διακυβέρνησης (ESG) της εταιρείας. Αναγνωρίζοντας τον αντίκτυπο που επιφέρουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες στον πλανήτη μας, η Lenovo έχει λάβει δραστικά μέτρα για τη στήριξη της μείωσης των αερίων θερμοκηπίου (GHG) στην ατμόσφαιρα.

«Έχοντας θέσει τους δικούς μας στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, η Lenovo κατανοεί τη σημασία της παγκόσμιας προσπάθειας για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Η εισαγωγή της Υπηρεσίας Αντιστάθμισης CO2 δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τους πελάτες μας στις δικές τους προσπάθειες βιωσιμότητας και είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε τώρα να επεκτείνουμε την υποστήριξη αυτήν πέρα από τις επαγγελματικές σειρές προϊόντων και στα προϊόντα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Η υπηρεσία αυτή είναι απλώς ένα ακόμα βήμα στον μετασχηματισμό μας σε πάροχο υπηρεσιών και λύσεων», λέει ο Andrej Durasinovic, Executive Director, International Consumer Services, Solutions & Services Group της Lenovo.

﷟Πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι το 50% των καταναλωτών θεωρεί τη βιωσιμότητα σημαντικό κριτήριο αγοράς. Έτσι, ενώ οι επιχειρήσεις διαδραματίζουν ήδη σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των αυξημένων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που έχουν προκύψει από την ανθρώπινη δραστηριότητα, πολλοί καταναλωτές αρχίζουν να δίνουν μεγαλύτερη αξία στις βιώσιμες προσφορές, θέλοντας να προσφέρουν και αυτοί το δικό τους λιθαράκι.

Τους τελευταίους 12 μήνες που λειτουργεί η υπηρεσία, οι αντισταθμίσεις άνθρακα από το Lenovo CO2 Offset έχουν συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο, όπως στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και του νερού, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η υποστήριξη της ασφαλούς διάθεσης απορριμμάτων. Μέχρι σήμερα, οι πελάτες της Lenovo έχουν αντισταθμίσει περισσότερους από 500.000 μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα μέσα από τις αγορές τους σε υπολογιστές της σειράς Think (desktops, workstations, laptops). Το νούμερο αυτό είναι το ισοδύναμο της ποσότητας GHG που εκπέμπεται από την ετήσια χρήση περίπου 100.000 επιβατικών οχημάτων.1

Αντιστάθμιση άνθρακα για την υποστήριξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος

Ως ηγέτης της αγοράς στις τηλεπικοινωνίες στη Φινλανδία, η Elisa εξυπηρετεί περισσότερους από 2,8 εκατομμύρια καταναλωτές, εταιρικούς πελάτες και πελάτες δημοσίου σε περισσότερες από 100 αγορές. Με αποστολή να προωθήσει ένα βιώσιμο μέλλον μέσω της ψηφιοποίησης, η Elisa έχει ξεκινήσει να θέτει στόχους για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής για περισσότερα από 10 χρόνια. Μεταξύ των πρώτων πελατών της υπηρεσίας CO2 Offset Service της Lenovo, η Elisa εξασφάλισε αρχικά την υπηρεσία στην εγκατεστημένη βάση των συσκευών εργαζομένων της.

“Πιστεύουμε ότι η υπηρεσία Lenovo CO2 Offset Service έχει προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας και μας βοηθά να υλοποιήσουμε την αποστολή μας στην προσφορά προϊόντων μας”, δήλωσε ο Ville Valkama, Director and Head της Elisa’s Vendors & Consumer Electronics Business.

Ως πελάτης της Lenovo και συνεργάτης λιανικής, η Elisa πουλά υπολογιστές Lenovo με αντιστάθμιση CO2 στην εταιρική της βάση πελατών της και διερευνά το ίδιο για τους για προϊόντα που απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

Η Valkama από την Elisa προσθέτει: «Εάν εργάζεστε από απόσταση, ή πρέπει να παρακολουθήσετε τα μαθήματά σας από απόσταση ή απλώς χρησιμοποιείται τον υπολογιστή σας για διασκέδαση, ο υπολογιστής είναι επιτακτική ανάγκη για όλους μας, αν είναι να μεταβούμε στο ψηφιακό μέλλον. Η δουλειά μας είναι να προσφέρουμε τα καλύτερα ψηφιακά εργαλεία για την μετάβαση αυτή. Με τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Lenovo μπορούμε να προσφέρουμε τα προϊόντα που χρειάζονται οι πελάτες μας, συμβάλλοντας παράλληλα στις προσπάθειες βιωσιμότητας τους».

Διαθεσιμότητα

Η Υπηρεσία Αντιστάθμισης CO2 είναι διαθέσιμη σε όλους τους υπολογιστές Lenovo Think και θα επεκταθεί σε υπολογιστές Lenovo Legion και Yoga που αγοράζονται μέσω της Lenovo.com από τον Ιανουάριο του 2022.2