Όταν η λύση σε πρακτικά προβλήματα δίνεται μέσα από το τολμηρό design και την πρωτοποριακή φόρμα, τότε δεν έχουμε απλά μια πανέμορφη και πανίσχυρη συσκευή, αλλά ένα σταθμό στην εξελισσόμενη ιστορία των αναδιπλούμενων συσκευών.

H δεύτερη έκδοση του Ζ Flip αποκτά το όνομα Flip3, μιας και ανήκει χρονικά στην τρίτη γενιά εξέλιξης των foldable συσκευών της Samsung, αξιοποιώντας εμπειρία που έχει κατακτηθεί και από τις δυο προγενέστερες εκδόσεις της σειράς Z Fold. Η πολύτιμη αυτή τεχνογνωσία είναι έκδηλη σε κάθε πτυχή της αλληλεπίδρασής μας με τη συσκευή: από τη στιγμή που θα την αντικρίσουμε μέχρι τη στιγμή που θα την… ταλαιπωρήσουμε, πετώντας την σε κάποια τσάντα ή στριμώχνοντάς την σε κάποια τσέπη. To Galaxy Z Flip3 5G δεν θυμίζει σε τίποτα τις απειράριθμες συσκευές που πλημμυρίζουν τα ράφια των καταστημάτων. Είναι γεννημένο για να ξεχωρίζει, όχι με σχεδιαστική «αυθάδεια», αλλά με πρωτοφανή κλάση και αριστοτεχνική κομψότητα. Κυκλοφορεί σε τέσσερα χρώματα (Cream, Green, Lavender και Phantom Black) και είτε είναι διπλωμένο σε ένα κομψό τετράγωνο 8,64×7,22 εκατοστών είτε βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη, αποκαλύπτοντας την 6,7 ιντσών εύκαμπτη εσωτερική οθόνη, μονοπωλεί την προσοχή όλων σε όποιον χώρο και αν βρεθεί. Γίνεται αυτοστιγμεί αντικείμενο θαυμασμού και συζήτησης, καθώς μιλάμε για μια συσκευή που κάνει αισθητή την παρουσία της «άμα τη εμφανίσει».

Οταν κάνετε… flip την οθόνη του ομώνυμου κινητού, οι διαστάσεις του είναι ίδιες με αυτές ενός… φυσιολογικού smartphone (16,6×7,22 εκατοστά) με εξαίρεση το πάχος, το οποίο είναι μόλις 6,9 χιλιοστά! Το βάρος των 183 γραμμαρίων υπηρετεί με συνέπεια τη φιλοσοφία της άνετης μεταφοράς και χρήσης. Οταν όλα τα παραπάνω «θωρακίζονται» από εξαιρετικές αντοχές, όπως IPX8 πιστοποίηση για αντοχή στο γλυκό νερό (30 λεπτά σε βάθος 1,5 μέτρων) και πιστοποίηση από το Bureau Veritas για 200.000  αναδιπλώσεις, έχουμε τη ζωντανή απόδειξη πως ένα πολύτιμο τεχνολογικό «κόσμημα» δεν είναι απαραιτήτως εύθραυστο. Το Z Flip3 δεν είναι μια συσκευή που σε κάνει να φοβάσαι να την ανοιγοκλείσεις ή να την πετάξεις σε μια τσάντα. Αντιθέτως, εμπνέει αξιοπιστία και παρά τον εύκαμπτο χαρακτήρα της, δίνει μια μοναδική αίσθηση στιβαρότητας στην κατασκευή της. Επίσης, ενσωματώνοντας και το πανίσχυρο Snapdragon 888 chipset, ικανοποιείται πλήρως το τρίπτυχο «στιλ, αντοχή, ισχύς». Το μόνο που απουσιάζει από την παρέα είναι μια καλύτερη μπαταρία, μιας και αυτή των 3.300mAh δύσκολα θα σας κάνει να ξεχάσετε την τακτική φόρτιση, και μάλιστα με όχι και τόσο υψηλές ταχύτητες (15W).

Μια οθόνη… και μισή!

Ενα ακόμα στοιχείο που κάνει το Galaxy Z Flip3 5G πραγματικά ξεχωριστό είναι και η μικροκαμωμένη 1,9 ιντσών Super AMOLED cover display οθόνη, η οποία έχει διττό ρόλο: τοποθετεί τη σφραγίδα του προσωπικού σας στιλ στην εξωτερική πλευρά της συσκευής και ταυτόχρονα μπορεί με τη βοήθεια widgets να σας παρέχει πλήθος πληροφοριών, δίχως να χρειαστεί να ξεδιπλώσετε την εσωτερική οθόνη. Οταν, λοιπόν, το smartphone είναι διπλωμένο στην τετράγωνη μορφή του, η cover display μπορεί να σας προβάλλει ειδοποιήσεις, μηνύματα, ημερολόγιο, καιρό, βήματα κ.ά. Αν, μάλιστα, διαθέτετε και ένα ρολόι Galaxy Watch4 ή Galaxy Watch4 Classic, μπορείτε να «ματσάρετε» τις προσόψεις τους με κοινό wallpaper (υποθέτουμε ταιριαστό και με το εκάστοτε ντύσιμό σας!).

Η μίνι εξωτερική οθόνη μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του viewfinder, επιτρέποντας τη λήψη selfies με την κύρια διπλή κάμερα της συσκευής που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, προστατευμένη από το ειδικό Super Clear Gorilla Glass DX γυαλί, το οποίο ενισχύει την πρόσληψη φωτός από τους φακούς. Από κάτω του, η «πανοπλία» συνεχίζεται με Gorilla Glass Victus για την υπόλοιπη πλάτη. Με διπλό κλικ του πλήκτρου λειτουργίας, μπορείτε να φωτογραφίσετε ή να βιντεοσκοπήσετε άμεσα στιγμές, τις οποίες δεν θέλετε να ξεχάσετε ποτέ, δίχως να ανοίξετε τη συσκευή (Quick Shot).

Οποτε χρειαστεί να ξεδιπλώσετε τη μεγάλη εσωτερική οθόνη (FHD+ Dynamic AMOLED 2X Display Infinity Flex Display), 2640×1080 pixels με εξαιρετική φωτεινότητα και ολοζώ-ντανα χρώματα σας περιμένουν. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης προσαρμόζεται ανά περίσταση και μπορεί να αγγίξει έως και τα 120Hz, γεγονός που μεταφράζεται σε εξαιρετικά ρευστή κίνηση, από το σκρολάρισμα του feed σας στα social media μέχρι τις σκηνές καταιγιστικής δράσης στα games. Ακόμα, στερεοφωνικά ηχεία και Dolby Atmos υποστήριξη πλαισιώνουν επάξια την εξαιρετική οθόνη, χτίζοντας μια ανεπανάληπτη οπτικοακουστική εμπειρία… τσέπης.

Τοποθετώντας τη συσκευή σε ένα τραπέζι ξεδιπλωμένη κατά το ήμισυ (Flex Mode), το περιβάλλον χρήσης προσαρμόζεται αυτόματα, ώστε το περιεχόμενο να τοποθετείται στην πάνω πλευρά και στην κάτω να φιλοξενούνται στοιχεία όπως σχόλια, playlists, το εικονικό πληκτρολόγιο ή τα χειριστήρια ελέγχου φωτεινότητας και έντασης. Σε στάση Flex, το Galaxy Z Flip3 5G μπορεί να τραβήξει και εξαιρετικές hands-free selfies, με φυσικό τόνο δέρματος και AI επεξεργασία προσώπου.

Φωτογραφίζοντας… ποικιλοτρόπως

Η διπλή κύρια κάμερα αποτελείται από δυο αισθητήρες των 12MP. Ο πρώτος λαμβάνει πληροφορία από έναν ευρυγώνιο φακό 78˚  και το εν λόγω δίδυμο προσφέρει Dual Pixel autofocus, οπτικό σταθεροποιητή, διάφραγμα F1.8 και μέγεθος pixel στα 1.4μm. Ο δεύτερος φακός είναι ένας υπερευρυγώνιος με 123ο οπτικού πεδίου και F2.2 διαφράγματος. Στην εσωτερική οθόνη, υπάρχει μια 10MP Selfie Camera (F2.4, 1.22μm μέγεθος pixel, 80˚ FOV) που προσανατολίζεται περισσότερο προς τις βιντεοκλήσεις σας, καθώς για τις selfies μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κύρια, εκμεταλλευόμενοι την εξωτερική οθόνη ως viewfinder. Σαν γενική εντύπωση, το φωτογραφικό αποτέλεσμα που παράγει το Galaxy Z Flip3 5G είναι αρκετά ικανοποιητικό, ωστόσο από μια συσκευή με τετραψήφιο κόστος θα περιμέναμε ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Αλλωστε όποιος αγαπήσει το foldable smartphone για τη μοναδική του εμφάνιση, θα θέλει να απαθανατίσει με τη μέγιστη δυνατή ποιότητα και το δικό του στιλ!


Mας άρεσε

  • Αν ψάχνετε μια συσκευή με πραγματικά ξεχωριστό στιλ, μόλις τη βρήκατε και μάλιστα με αναδιπλούμενη οθόνη 120Hz
  • Η ανθεκτική κατασκευή και οι IPX8 αντοχές στο νερό μάς κάνουν να ξεχνάμε πόσο πολύπλοκο τεχνολογικά είναι το συγκεκριμένο εγχείρημα!
  • Δεδομένου του foldable χαρακτήρα, η τιμή δεν είναι παράλογη
  • Κορυφαίο Snapdragon 888 chipset με 8GB RAM
  • Εξαιρετικός ήχος με υπογραφή AKG

Δεν μας άρεσε

  • Η μπαταρία των 3.300mAh δεν υποστηρίζει ταχεία φόρτιση άνω των 15W
  • Από κινητό με τετραψήφια τιμή θα περιμέναμε ελάχιστα καλύτερες κάμερες

SPECS

Εξωτερική οθόνη: 1,9 ιντσών Super AMOLED Display, ανάλυσης 512×260 pixels • Εσωτερική οθόνη: 6,7 ιντσών FHD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity Flex Display, αναλογίας 22:9, ανάλυσης 2640×1080 pixels, 120Hz adaptive refresh rate • Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm SM8350 Snapdragon 888 5G (5nm) με 1xKryo 680@2.84GHz & 3xKryo 680@2.42GHz & 4xKryo 680@1.80GHz, GPU Adreno 660 • Μνήμη: 8GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 256GB ή 512GB UFS 3.1 • Κάμερα: Διπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 12MP (ευρυγώνιος φακός f/1.8),  1/2.55″ μέγεθος αισθητήρα, 1.4µm μέγεθος pixel, Dual Pixel PDAF, OIS + 12 MP (υπερευρυγώνιος φακός f/2.2, 123˚ FOV), 1.12µm μέγεθος pixel, καταγραφή βίντεο 4K@60fps, 1080p@240fps, 720p@960fps, HDR10+, 10MP selfie κάμερα στην κύρια οθόνη (f2.2, 1.22μm μέγεθος pixel, 80˚ FOV)  • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/6 WiFi, NFC, Bluetooth 5.1, NFC • Extras: A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO, Type-C USB 3.1, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο πλάι, διπλά στερεοφωνικά ηχεία (Tuned by AKG) • Δίκτυο: 5G (eSIM και Nano SIM) • Μπαταρία: Li-Po 3.300mAh με ταχεία φόρτιση 15W, ασύρματη φόρτιση 10W και αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 4,5W (δεν περιλαμβάνεται φορτιστής στη συσκευασία) • Λειτουργικό: Android 11 (με One UI 3.1.1) • Διαστάσεις: Διπλωμένο: 72,2×86,4×15,9 ~ 17.1 χιλ. | Αναδιπλούμενο: 72,2x166x6,9 χιλ. • Βάρος: 183 γρ.