Ένα υπερπλήρες «πακέτο» με Super AMOLED οθόνη, επιβλητικό στερεοφωνικό ήχο, τετραπλή κύρια κάμερα 64MP και υπερταχεία φόρτιση 65W έρχεται σε μια άκρως συμφέρουσα τιμή, ταρακουνώντας τα νερά της μεσαίας κατηγορίας…

H Realme βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του κινεζικού κολοσσού BBK Electronics Corporation, ενός ομίλου που απαριθμεί brands που πρωταγωνιστούν στις ασιατικές αγορές και όχι μόνο, όπως Oppo, Vivo, iQOO και φυσικά την πιο… «δυτικού» προφίλ OnePlus. Με δυνατές «πλάτες» λοιπόν, η Realme συνεχίζει την «απόβασή» της στην Ευρώπη με συσκευές που δεν κρύβουν την επιθετική τιμολογιακή πολιτική τους. Με στόχο την απόσπαση μεριδίου από τους ανταγωνιστές κατασκευαστές, η Realme επιδίδεται σε έναν «πόλεμο» τιμών, ρίχνοντας στη μάχη εξαιρετικές συσκευές σε χαμηλή για τα χαρακτηριστικά τους τιμή. Ωφελημένος από τη συγκυρία, φυσικά, είναι ο τελικός καταναλωτής, ο οποίος έχει μια μοναδική ευκαιρία να θέσει υπό την κατοχή του ένα κινητό που σίγουρα θα κόστιζε πολύ παραπάνω, αν την πλάτη του κοσμούσε διαφορετικό λογότυπο.

 Φορτιστής 65W: Γροθιά στο στομάχι των flagships

Διανύουμε μια εποχή που κινητά της τάξεως των 1.000€ έχουν στη συσκευασία τους έναν υποτυπώδη φορτιστή 15W και απαιτούν από τον καταναλωτή να αγοράσει ξεχωριστά έναν ταχύτερο. Αρκετός λόγος, μάλιστα, γίνεται για το αν οι φορτιστές θα εξακολουθούν να συνοδεύουν τα smartphones στη συσκευασία τους ή αν στο άμεσο μέλλον στο κουτί θα βρίσκουμε μόνο… το USB καλώδιο. Για το λόγο αυτό, επιλέξαμε να ξεκινήσουμε την απαρίθμηση των ουκ ολίγων πλεονεκτημάτων του Realme 7 Pro από το απαραίτητο αξεσουάρ που φωλιάζει στον πυθμένα της συσκευασίας, τον φορτιστή. Ο ευμεγέθης Super Dart Charger υποδηλώνει εμφατικά τις άγριες διαθέσεις του να… διασύρει τον ανταγωνισμό, μιας και επιτρέπει υπερταχεία φόρτιση στα 65W (10V – 6,5A). Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Τα 4500mAh χωρητικότητας της Li-Po μπαταρίας του κινητού φορτίζουν μέσα σε λίγο παραπάνω από μισή ώρα! Αν είστε ακόμα πιο βιαστικοί, 12 λεπτά αρκούν για να ανέβει η στάθμη της σχετικής ένδειξης στο 50%. Και ναι, επαναλαμβάνουμε πως όλα αυτά γίνονται με τον φορτιστή που υπάρχει στη συσκευασία, δίχως να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ επιπλέον!

Φτιαγμένο για σινεφίλ

Οι επιδόσεις του Realme 7 Pro στους τομείς ήχου και εικόνας είναι ακόμα ένα στοιχείο που μας κάνει να απορούμε για το προσιτό κόστος κτήσης του. Στην πρόσοψη, με ελάχιστα περιθώρια, κυριαρχεί μια 6,4 ιντσών Super AMOLED οθόνη με δυνατότητα Always-on και ανάλυση 2400×1080 pixels. Οι αναλογίες 20:9 επιτρέπουν το άνετο κράτημα, ενώ μια ανθεκτική επίστρωση Corning Gorilla Glass 3+ εγγυάται τη μακροβιότητα μιας οθόνης που μοιάζει με προϊόν… «κλοπής» από πολύ ακριβότερο smartphone ανώτερης κατηγορίας. Ο οπτικός σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων παραμένει διακριτικά τοποθετημένος κάτω από την οθόνη. Εξίσου διακριτική είναι και η selfie-cam που βρίσκεται σε μια μικροσκοπική οπή στην πάνω αριστερή πλευρά. Αξίζει σε αυτό το σημείο να κάνουμε μια παρένθεση και να αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, ακόμα και φορώντας μάσκα, η κάμερα της πρόσοψης κατάφερνε να μας ταυτοποιεί αλάνθαστα και να ξεκλειδώνει άμεσα τη συσκευή.

Τα ηχεία στην κάτω και στην πάνω πλευρά της συσκευής είναι τοποθετημένα σε σημεία που δεν θα «φιμωθούν» από τις παλάμες σας όσο παίζετε τα αγαπημένα σας games. Προσφέρουν ένα μεστό ηχητικό αποτέλεσμα με πραγματικά στερεοφωνικό ήχο, δίχως τρικ και λύσεις ανάγκης. Στα υπέρ προσμετράται και το 3.5mm headphone jack.

Παραπάνω από αξιοπρεπείς κάμερες

Η Realme έχει τοποθετήσει πάνω στο camera bump ένα LED φλας και μια τετράδα αισθητήρων, με τον ικανότατο 64MP αισθητήρα IMX682 της Sony να κλέβει την παράσταση. Χάρη στην τεχνική pixel-binning μπορεί να συνδυάσει 4 γειτονικά pixels για την καταγραφή μιας σαφώς πιο φωτεινής 16MP φωτογραφίας, σε περιπτώσεις που οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι οι ιδανικές. Ζωντανά χρώματα με αρκετή λεπτομέρεια εγγυώνται ένα αξιόλογο για τα δεδομένα της κατηγορίας αποτέλεσμα. Ενας υπερευρυγώνιος φακός 119ο γεμίζει έναν καμβά 8MP, ενώ η τετράδα συμπληρώνεται από έναν 2MP αισθητήρα βάθους για τα bokeh και μια 2MP macro κάμερα για τις πολύ κοντινές λήψεις.

Chipset που δεν φοβάται το gaming

Είναι γνωστό πως κάθε σύγχρονη συσκευή δοκιμάζει τα πραγματικά όριά της στην απαιτητική αρένα του gaming. To Realme 7 Pro, χάρη στο οκταπύρηνο Snapdragon 720G chipset (κατασκευασμένο με διαδικασία παραγωγής 8nm), μπορεί και διακρίνεται και σε αυτόν τον τομέα. Η Adreno 618 GPU θα μετατρέψει με άνεση το smartphone σας σε φορητή παιχνιδομηχανή κάθε φορά που θέλετε να περάσετε λίγα λεπτά ξεγνοιασιάς. Ταυτόχρονα, τα 8GB LPDDR4X RAM υπόσχονται απροβλημάτιστο multitasking και τα 128GB επεκτάσιμου UFS 2.1 αποθηκευτικού χώρου μπορούν να φιλοξενήσουν όλες σας τις αγαπημένες εφαρμογές. Η… υπερηφάνεια της πλήρους συμβατότητας με όλες τις εφαρμογές της Google (κατάστημα Google Play, ανέπαφες πληρωμές Google Pay, Google Assistant κ.λπ.) είναι άλλωστε κάτι παραπάνω από έκδηλη σε μια συσκευή που παρεμβαίνει ελάχιστα και μόνο όπου χρειάζεται με το Realme UI στο Android 10 λειτουργικό.

Δεν λέει να συμβιβαστεί ούτε στο design!

Σε μια τόσο πλήρη συσκευή, θα μπορούσαμε -δεδομένης της τιμής της- να συμβιβαστούμε με έναν λιτό και… στοιχειωδώς σύγχρονο σχεδιασμό. Την άποψή μας ευτυχώς, δεν συμμερίστηκε η κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία έδωσε έμφαση και στο design, δημιουργώντας μια πανέμορφη «πλάτη» για το Realme 7 Pro.

Η πίσω επιφάνεια χωρίζεται κάθετα και ασύμμετρα στα δύο, με μια μικρότερη λωρίδα να φιλοξενεί το λογότυπο και να διαφοροποιεί την αντανάκλαση του φωτός σε μια περιοχή που φτάνει μέχρι τα μισά περίπου του camera bump. Αυτό τo «mirror split» εφέ μάς κάνει να ξεχάσουμε πως μιλάμε για πλαστικό. Παρά τα «παιχνιδίσματα» του φωτός σε ασημί ή μπλε τόνους (αναλόγως της χρωματικής έκδοσης που θα επιλέξετε, Mirror Blue ή Mirror Silver), η υφή παραμένει ματ. Το βάρος των 182 γρ. θεωρείται ελαφρύ για την εποχή μας και την επιφάνεια της οθόνης. Το πάχος σταματά στα… κομψότατα 8,7 χιλ. Κομψή παρ’ όλα αυτά, δεν θα θεωρήσουν οι ανταγωνιστές της Realme τη διάθεσή της να επισκιάσει αρκετές συσκευές υψηλότερου κόστους, μιας και μιλάμε για ένα κινητό που στην έκδοση 8GB RAM/128GB αποθηκευτικού χώρου έρχεται με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 329€! Αν πάλι αναζητάτε κάτι ακόμα πιο οικονομικό, υπάρχει η εναλλακτική του Realme 7. Σε αντίθεση, μάλιστα, με τα περισσότερα smartphones που κυκλοφορούν με διετή εγγύηση, η Realme 7 σειρά έρχεται με 3 χρόνια εγγύηση.


Μας άρεσε

  • Ο φορτιστής των 65W ειρωνεύεται τον ανταγωνισμό!
  • Super AMOLED οθόνη και στερεοφωνικά ηχεία απογειώνουν τις δυνατότητες ψυχαγωγίας
  • Τετραπλή κάμερα στα 64MP
  • Ισχυρός επεξεργαστής, 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου

Δεν μας άρεσε

  • Αν είχε και τηλεφακό για οπτικό ζουμ θα ήταν πραγματικά αψεγάδιαστο

Τεχνικά χαρακτηριστικά Realme 7 Pro

Οθόνη: 6.4 ιντσών Super AMOLED Always-on display, αναλογίας 20:9, ανάλυσης 2400×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων με Corning Gorilla Glass 3+, 60Hz refresh rate

Επεξεργαστής: Octa-core Qualcomm Snapdragon 720G (8nm) με 2xKryo 465 Gold@2.3GHz & 6xKryo 465 Silver@1.8GHz, GPU Adreno 618

Μνήμη: 8GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB UFS 2.1, επεκτάσιμος με κάρτα microSD

Κάμερα: Τετραπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 64MP με ευρυγώνιο φακό f/1.8, PDAF + 8MP με υπερευρυγώνιο φακό 119ο, f/2.3 + 2MP macro f/2.4 + 2MP αισθητήρας βάθους f/2.4, video 4K@30fps,1080p@60fps, gyro-EIS και selfie camera 32MP με f/2.5, video 1080p@30fps, gyro-EIS

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac WiFi, Bluetooth 5.1, NFC

Extras: A-GPS/GLONASS/BDS/ NavIC, Type-C USB 2.0, οπτικός αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, 3.5mm υποδοχή ακουστικών, Dolby Atmos ήχος, στερεοφωνικά ηχεία

Δίκτυο:  4G

Μπαταρία: 4.500mAh (65W Super Dart Charging φορτιστής στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 10

Διαστάσεις: 160,9×74,3×8,7 χιλ.

Βάρος: 182 γρ.