Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων συνέχισαν να υποχωρούν, αλλά με βραδύτερους ρυθμούς το τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου, καθώς η πτώση των τιμών τόνωσε αισθητά τη ζήτηση για τις «έξυπνες» συσκευές.

Άκρως ανθεκτικά στην οικονομική κρίση αποδεικνύονται τα smartphones, τα οποία προσφέρουν ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες στους καταναλωτές, σε συνεχώς χαμηλότερες τιμές. Το δεύτερο τρίμηνο οι πωλήσεις τους ενισχύθηκαν 27% σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς.
Σε επίπεδο εταιρειών η Nokia διατήρησε τα πρωτεία στις συνολικές πωλήσεις με το μερίδιό της στην αγορά να υποχωρεί ωστόσο στο 36,8% από 39,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2008. Ακολουθούν η Samsung, της οποίας το μερίδιο αυξήθηκε στο 19,3% από 15,2% και η LG με το μερίδιό αγοράς να ανέρχεται στο 10,7% από 8,8% ένα χρόνο νωρίτερα.
