Η ESET αναγνωρίστηκε ως «Leader» στην έκθεση «Forrester Wave™: Endpoint Security Suites, Q2 2018». Στην παγκοσμίως αναγνωρισμένη έκθεση αξιολογούνται 15 από τους σημαντικότερους κατασκευαστές λογισμικού ασφάλειας, και ειδικά η ικανότητά τους για πρόληψη, ανίχνευση και αποκατάσταση των απειλών που σχετίζονται με endpoint, με την ESET να αναδεικνύεται ως ένας από τους ηγέτες.

Αξιολογώντας συνολικά την αγορά, οι συγγραφείς δήλωσαν ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία από την έρευνα της Forrester, «η πολυπλοκότητα του IT περιβάλλοντος» «αναφέρεται συχνότερα ως το πιο ανησυχητικό ζήτημα» από τις ερωτώμενες επιχειρήσεις και ότι «οι αγοραστές θέλουν μια σουίτα ασφάλειας endpoint με ενοποιημένες δυνατότητες και ελαχιστοποιημένη πολυπλοκότητα, όταν αυτό είναι εφικτό». Η έκθεση αναφέρει επίσης στο προφίλ της ESET ότι: «Συνολικά, η ESET είναι η καλύτερη για επιχειρήσεις που αναζητούν μια ολοκληρωμένη σουίτα που απαιτεί χαμηλή τεχνογνωσία για να τεθεί σε λειτουργία».

Για την εκτίμηση της κατάστασης στην αγορά σουιτών ασφάλειας endpoint και της κατάταξης των κατασκευαστών, η Forrester αξιολόγησε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των κορυφαίων κατασκευαστών. Αφού εξέτασε προηγούμενες έρευνες, εκτίμησε τις ανάγκες των χρηστών και πραγματοποίησε συνεντεύξεις σε κατασκευαστές και ειδικούς, η Forrester ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο κατάλογο 21 κριτηρίων, τα οποία ομαδοποιήθηκαν σε τρεις κατηγορίες:

  • Τρέχουσα προσφορά λύσεων. Από τη θέση του κάθε κατασκευαστή στον κάθετο άξονα του γραφήματος Forrester Wave™ προκύπτει η ισχύς των λύσεων που προσφέρει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τα βασικά κριτήρια για αυτήν την αξιολόγηση περιλαμβάνουν την πρόληψη ενάντια σε malware και exploit, την ανίχνευση με βάση τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις του προϊόντος, που επικυρώθηκαν από τη Forrester μετά από διασταύρωση με σχόλια πελατών και αποτελέσματα ανεξάρτητων δοκιμών.
  • Στρατηγική. Από τη θέση στον οριζόντιο άξονα καταδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής των κατασκευαστών. Εδώ, η Forrester αξιολόγησε το εταιρικό όραμα, το που επικεντρώνονται οι δραστηριότητες, τη συμμετοχή στην κοινότητα της ασφάλειας και το διάγραμμα ανάπτυξης του προϊόντος.
  • Παρουσία στην αγορά. Οι βαθμολογίες της Forrester σχετικά με την παρουσία στην αγορά προκύπτουν από τους επιχειρηματικούς πελάτες κάθε κατασκευαστή και την παρουσία εξουσιοδοτημένων συνεργατών, και αποτυπώνονται αναλογικά με το μέγεθος των κουκίδων στο γράφημα.

Η έκθεση Forrester Wave™ διευκρινίζει ότι οι επαγγελματίες του χώρου της ασφαλείας θέλουν μία σουίτα Ασφάλειας Endpoint, η οποία εμποδίζει αποτελεσματικά τις σύγχρονες απειλές και μειώνει την πολυπλοκότητα σε επίπεδο endpoint, με τους πελάτες της ESET να βαθμολογούν συνεχώς την εταιρία πάνω από το μέσο όρο σε ό,τι αφορά την εμπειρία του χρήστη. Η Forrester κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εμπιστοσύνη είναι κρίσιμη στην αγορά ασφάλειας endpoint, σημειώνοντας ότι οι αγοραστές θέλουν να εμπιστεύονται τον κατασκευαστή λογισμικού ασφαλείας, τόσο ως στρατηγικό εταίρο όσο και ως διαχειριστή των δεδομένων τους. Αυτό για άλλη μια φορά, κατά την άποψή μας, καταδεικνύει την επιτυχία της ESET και την συγκέντρωση της υψηλότερης δυνατής βαθμολογίας στο κριτήριο που αφορά τη συμμετοχή στην κοινότητα ασφάλειας.

Ο Juraj Malcho, CTO της ESET, δήλωσε ότι «Πιστεύουμε ότι η πρόσφατη αναγνώριση της ESET ως Leader στην τελευταία έκθεση Endpoint Security Suite Wave της Forrester, και γενικότερα οι διαρκείς επιτυχίες της στον τομέα, αποδεικνύουν τη δέσμευσή της να προσφέρει κορυφαία ασφάλεια στις επιχειρήσεις. Αποστολή της εταιρίας μας είναι να διασφαλίζει ότι οι πελάτες μας είναι εφησυχασμένοι όταν χρησιμοποιούν λογισμικό ESET, ιδιαίτερα στον σημερινό πολύπλοκο και ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο».