Χριστούγεννα: η εποχή που το έξτρα παραδάκι βρίσκεται από ποτέ. Μα από κάλαντα, μα από τον 13ο μισθό, μα απ’ τους παππούδες και τις γιαγιάδες που… μοιράζουν τη σύνταξη στα εγγόνια, από κάπου βρίσκεται. Το ερώτημα είναι πού επενδύεται… Μία πρόταση που αρκετή θα βρείτε ενδιαφέρουσα, είναι η αγορά μίας κονσόλας τελευταίας τεχνολογίας. Μη βιαστείτε να την απορρίψετε: σκεφτείτε ότι με ένα ποσό που ξεκινά από τα 299€, πλέον, μπορείτε να κάνετε δικό σας ένα PS4 (με περίπου 50€ παραπάνω πάτε για Xbox One) και «καθαρίζετε» σε ό,τι αφορά την οικιακή σας ψυχαγωγία για την επόμενη πενταετία!

Ακόμα όμως και σε κάτι τόσο «αθώο» όπως την αγορά ενός Xbox ή PlayStation, υπάρχουν πραγματάκια που θα πρέπει να προσέξετε. Αμαρτία δεν είναι αμέσως μετά την αγορά σας να νιώσετε πως κάτι σας λείπει επειδή απλώς δεν φροντίσατε να πλαισιώσετε την κονσόλα σας με κάτι μικρό, κάτι λίγο που πιθανώς δεν σας πέρασε καν απ’ το μυαλό; Εδώ είμαστε εμείς λοιπόν για να σας υπενθυμίσουμε ό,τι ενδεχομένως να σας διαφεύγει!

ps4-darth-vader

Κονσόλα σκέτη; Ποτέ!

Γιατί να πάρετε μια κονσόλα μόνη κι έρημη σαν την καλαμιά στον κάμπο; Ξέρετε, ένα Xbox ή PlayStation από μόνο του δεν κάνει τίποτα: θέλει και παιχνίδια για να σας κάνει να περάσετε καλά. Προτιμήστε λοιπόν κάποιο πακετάκι με ένα ή δύο παιχνίδια δώρο που θα σας έρθουν και φθηνότερα: υπολογίστε ότι θα πληρώσετε περίπου 30-40€ για ένα παιχνίδι που μόνο του στοιχίζει 60-70€. Ενημερώστε καλού-κακού και φίλους πάντως ώστε να συνδράμουν κι εκείνοι στην αρχή, δανείζοντάς σας παιχνίδια που πιθανώς δεν παίζουν.

Δεύτερο χειριστήριο; Γιατί;

Αν με την κονσόλα σας «τσιμπήσετε» παιχνιδάκι αθλητικό ή fighting όπως το FIFA 16, το NBA 2K16 ή το Mortal Kombat X, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείτε και δεύτερο χειριστήριο. Σκεφτείτε το λίγο: μιλάμε για τίτλους που ως επί το πλείστον παίζονται παρέα με φίλους, όντας ιδανικοί για κόντρες. Γιατί λοιπόν να πάρετε ένα χειριστήριο και μέσα στις γιορτές ο ένας να παίζει κι ο άλλος να βλέπει; Κρίμα δεν είναι; Επιλέξτε πακετάκι με δεύτερο χειριστήριο ή προσθέστε το έξτρα στην αγορά σας και κλείσατε!

Ελέγξτε το κόστος των περιεχομένων ξεχωριστά

Για μισό λεπτάκι όμως: το πακετάκι που εντοπίσατε, σας προσφέρει κάτι ουσιαστικό, μια καλύτερη τιμή ας πούμε, σε σχέση με το αν αγοράζατε τα περιεχόμενά του ξεχωριστά; Κάντε λοιπόν την άσκηση και βάλτε στο καλάθι σας, στο κατάστημα απ’ όπου προτίθεστε να κάνετε την αγορά σας, μεμονωμένα τα προϊόντα του πακέτου που βάλατε στο μάτι, και δείτε το σύνολο. Όχι τίποτε άλλο αλλά οφείλετε να ξέρετε τι κερδίζετε με το κάθε “bundle”. Μη σας πιάνουν και κορόιδα!

Xbox-One-Bundles

Παιχνίδια με αντοχή στον χρόνο

Πριν επιλέξετε τα παιχνίδια που θα πάρετε με την κονσόλα σας, είτε στο πλαίσιο του “bundle”, είτε επιπρόσθετα, ρίξτε μια ματιά στις κριτικές τους online και τα όσα γράφονται στα διάφορα φόρουμ. Αντέχουν στον χρόνο; Θα σας κρατήσουν συντροφιά για μήνες ή έστω βδομάδες ή μήπως μετά από 5-10 μέρες θα σας έχουν προσφέρει όλα όσα είχαν; Σκεφτείτε ότι μιλάμε για τίτλους των 50, 60 και 70€: απαιτείστε να έχουν αντοχή στον χρόνο, ειδάλλως νοικιάστε τους, δανειστείτε τους από κάποιον φίλο ή βρείτε τους σε χαμηλότερη τιμή μεταχειρισμένους.

Όχι πολλά παιχνίδια με τη μία

Κλασσική παγίδα στην οποία άπαντες πέφτουν. Όταν αγοράζετε κονσόλα, δεν χρειάζεται μεμιάς να βρεθείτε με 4-5 παιχνίδια ανά χείρας. Είναι το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε στους εαυτούς σας: από τη λαχτάρα σας να τα δείτε όλα, θα καταλήξετε να τα παίζετε όλα από λίγο με αποτέλεσμα να τα «πασαλείψετε» και να μην ευχαριστηθείτε κανένα. Κάντε κράτει και προσπαθήστε να προμηθευτείτε τα παιχνίδια σας το πολύ σε ζευγάρια. Αφιερώστε τους τον χρόνο που τους αξίζει και όταν τα τελειώσετε, προχωρήστε στα επόμενα.

Συνδρομή: αξίζει;

Πολλοί είναι εκείνοι που αναβάλουν την απόκτηση μιας συνδρομής στο PS Plus ή το Xbox LIVE Gold. Κακώς. Μία τέτοια, θα σας προσφέρει δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα που από μόνα τους θα σας φέρουν πίσω τα χρήματα που θα ξοδέψετε για δαύτη: δυο παιχνιδάκια τον χρόνο να σας καλαρέσουν και τέλος, έχετε βγάλει τα λεφτά σας επί δύο! Από εκεί και πέρα απολαμβάνετε αρκετές ακόμα επιπρόσθετες υπηρεσίες συν φυσικά το multiplayer. Μη σας πιάνουν οι τσιγκουνιές σας!