Δείτε γιατί να μπλοκάρει κανείς το smartphone του και πώς ακριβώς θα κάνει κάτι τέτοιο. Πιστέψτε μας: είναι πολύ πιο σημαντικό απ’ ότι νομίζετε…

smartphone-offΤο smartphone αποτελεί τη μεγαλύτερη αιτία διάσπασης προσοχής. Εσείς να θέλετε να κάνετε δουλειά και οι ειδοποιήσεις για νέα mails, μηνύματα σε Viber και Messenger, σχόλια στο Facebook, retweets στο Twitter, “like” στο Swarm και ποιος ξέρει τι άλλο, να έρχονται σωρηδόν η μία μετά την άλλη. Ε, δουλειά έτσι πάντως, δεν γίνεται.
Ένας έξυπνος και συνάμα αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας λοιπόν, είναι να μπλοκάρετε τις ειδοποιήσεις του smartphone σας, κάτι που μπορεί να γίνει με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων apps. Στο μεν Android υπάρχει το ClearLock, το οποίο μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον, σας ζητά να ορίσετε ποιες εφαρμογές θα «κλειδώσει». Θα κόψει τις ειδοποιήσεις τους, ακόμα και την πρόσβαση σε αυτές, ακόμα κι αν πρόκειται για τα γραπτά μηνύματα ή τις κλήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε τη διάρκεια του μπλοκαρίσματος και μάλιστα, αν πληρώσετε 1,83€ για την Pro έκδοση, θα είστε σε θέση να προγραμματίσετε τα sessions σας!

 

ClearLock
Για τους κατόχους iPhone βέβαια, τα πράγματα δεν είναι έτσι ρόδινα και εύκολα, μιας που η Apple δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να δώσει σε εφαρμογή τις αρμοδιότητες και την ελευθερία κινήσεων του ClearLock. Έτσι, θα πρέπει να κάνετε ό,τι κάνετε μόνοι σας, ευτυχώς, με μία απλή κίνηση: ενεργοποιώντας το Airplane mode. Σύρετε την οθόνη από κάτω προς τα πάνω και στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί, επιλέξτε το εικονίδιο με το αεροπλάνο στην πάνω αριστερή γωνία. Η πρόσβαση σε κάθε είδους δίκτυο (Wi-Fi, 3G/4G) θα μπλοκαριστεί καθιστώντας τη χρήση apps αδύνατη και επιτρέποντάς σας να δουλέψετε με την ησυχία σας.
Το κυριότερο όμως είναι η προσήλωση και η αποφασιστικότητα που χρειάζεται να επιδείξετε. Τα παραπάνω ναι μεν σας βοηθούν να είστε συγκεντρωμένοι χωρίς αποσπάσεις ένθεν κακείθεν, ωστόσο μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε πανεύκολα. Στο χέρι σας λοιπόν είναι να τα εκμεταλλευτείτε και να μην προσπαθήσετε να τα «ξεγελάσετε» διότι στη δεύτερη περίπτωση, πολύ απλά δεν πρόκειται να κάνετε δουλειά. Ξεκινήστε με μικρά «διαστήματα συγκέντρωσης», ας πούμε των 25 λεπτών με 5 λεπτά διάλειμμα μετά και σταδιακά αυξήστε τη διάρκειά τους, μειώνοντας παράλληλα τις διακοπές. Να δείτε που θα φτάσετε κάποια στιγμή στο σημείο να δουλεύετε και να μη σας ενδιαφέρει καν τι γίνεται στα social media!