Ουδέν κρυπτόν υπό το Facebook! Στην εποχή που οι φιλίες ξεκινούν και τελειώνουν στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο, μάθετε ποιοι σας απαρνήθηκαν και πότε!

 
unfriendΔημοψήφισμα. Ο κακός χαμός. Έκλεισαν σπίτια, χωρίστηκαν οικογένειες, καταστράφηκαν σχέσεις και χάλασαν φιλίες που κρατούσαν χρόνια, δεκαετίες. Εννοείται πως η μπάλα πήρε και το Facebook όπου τα “unfriend” και τα “unfollow” πήγαν σύννεφο. Είμαστε, βλέπετε, Βαλκάνιοι και Μεσογειακοί συνάμα, το αίμα μας βράζει…

 
Καλά όλα αυτά τα Twitter, Instagram, Pinterest και δεν συμμαζεύεται, όμως οι πραγματικοί μας φίλοι βρίσκονται στο Facebook –οι περισσότεροι τουλάχιστον. Ως εκ τούτου, για κάποιους εξ ημών είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποιοι τους έβγαλαν από τις λίστες φίλων τους και πότε. Το ίδιο το Facebook δεν προσφέρει αυτού του είδους τη «χαφιεδολειτουργία», ωστόσο το κενό αυτό έρχονται να καλύψουν third-party εφαρμογές όπως το Who Deleted Me το οποίο κυκλοφόρησε εκ νέου: ήταν διαθέσιμο μέσω του ίδιου του Facebook, ωστόσο μετά και τις τελευταίες αλλαγές στους αλγορίθμους του τελευταίου, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Έτσι το Who Deleted Me διατίθεται πλέον σαν πρόσθετο για τον Chrome και εφαρμογή σε iOS και Android!

 
Τι κάνει; Αρχικά σας ζητά πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Ναι, μια τρίτη εφαρμογή θέλει να ξέρει τι γίνεται στον λογαριασμό σας. Αν αισθάνεστε άνετα προχωράτε, σε διαφορετική περίπτωση σταματάτε κάπου εδώ. Αν υποθέσουμε ότι επιλέξατε το πρώτο, το Who Deleted Me θα σας δείξει όλους εκείνους που από τη στιγμή που το εγκαταστήσετε κι έπειτα, είχαν το θράσος να σας διαγράψουν από φίλο τους! Υπ’ όψιν: μιλάμε για “unfriend” και όχι “unfollow”: το πρώτο βρίσκεται, το δεύτερο με τίποτα.

 
Τι σας προσφέρει όλο αυτό; Πρακτικά τίποτα, εκτός του να σας κάνει να… τρώγεστε με τα ρούχα σας. Ε, ΟΚ, και να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε τους φίλους από τα «φίδια»…