Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» ανακοινώνει τις επτά επικρατέστερες ομάδες που θα λάβουν μέρος.

slide4Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις επτά επικρατέστερες ομάδες του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree», οι οποίες θα λάβουν μέρος στην εβδομάδα επιχειρηματικής επιτάχυνσης και θα διεκδικήσουν τα μεγάλα βραβεία του διαγωνισμού. Όλες οι ομάδες θα ενημερωθούν για τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής της εβδομάδας επιχειρηματικής επιτάχυνσης.

 

Οι επτά ομάδες με τυχαία σειρά είναι: “Philanthropoli”, “L.EM.ON CRASH”, “Rigourmet – LinkedIn for Cooks, AirBnB for foodies”, “mermix|διαδικτυακή πλατφόρμα διαμοιρασμού αγροτικών μηχανημάτων”, “CHAMPIONSID.COM – INTRODUCE YOURSELF TO THE WORLD OF SPORTS”, “Senior WEllnEss Tourism (SWEET)”, “WI-H2O|ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ, ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ”

 

Η ανταπόκριση και ο αριθμός συμμετεχόντων στο διαγωνισμό ξεπέρασε τις προσδοκίες καταδεικνύοντας την ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση και συντονισμό των δράσεων που υποστηρίζουν τη νεανική και καινοτομική επιχειρηματικότητα στη χώρας μας.

 

Η πρωτοβουλία αυτή για δεύτερη συνεχή χρονιά επιχείρησε να υποστηρίξει τους νέους στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν, να αναδείξει τις δυνατότητές τους, να επιβραβεύσει τη δημιουργικότητα και να παρέχει καθοδήγηση για επαγγελματική πρόοδο.

 

Οι στόχοι του διαγωνισμού ήταν και φέτος:
1. Η ανάδειξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στον νεανικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας
2. Η προώθηση της έρευνας και παραγωγής καινοτομίας καθώς και της εξωστρέφειας ως βασικής φιλοσοφίας για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και την προβολή των δημιουργικών και παραγωγικών δυνατοτήτων της
3. Η ενθάρρυνση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στους τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτομίας
4. Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα επιχειρηματικού επιταχυντή θα λάβει χώρα σε τοποθεσία εκτός αστικών κέντρων όπου οι ομάδες που θα διακριθούν με την κατάλληλη υποστήριξη θα κληθούν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε προϊόντα/υπηρεσίες.

 

Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν από ειδική επιτροπή 36 αξιολογητών εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας στις υπό εξέταση θεματικές περιοχές. Στις νικήτριες ομάδες θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα αξίας 25.000€, φιλοξενία και mentoring στους κορυφαίους συνεργατικούς χώρους που λειτουργούν στη χώρα μας:
Orange Grove, Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), Found.ation, Impact Hub, The Cube

 

Επιπλέον, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει εξασφαλίσει πέντε υποτροφίες στα εξ’ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης του ΚΕΚ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μία υποτροφία για το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Athens Tech College: Master of Science in the Management of Business Innovation and Technology (MBIT), δύο (2) υποτροφίες φοίτησης για το πρόγραμμα σπουδών Diploma in Digital Marketing του Business College of Athens (BCA), καθώς και καινοτόμα ηλεκτρονικά προϊόντα από την εταιρεία mycallcenter.gr