Αναλυτικές οδηγίες για να αναβαθμίσετε τα Windows του υπολογιστή σας στα Windows 10 μαζί με συμβουλές για το τι θα πρέπει να προσέξετε.

 
msoft_windows_10_devices-100465060-primary.idgeΗ Microsoft πλέον προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να αναβαθμίσει τα Windows στον υπολογιστή του στην τελευταία τους έκδοση, τα Windows 10. Το δικαίωμα αυτό έχουν όσοι στα PC τους διαθέτουν εγκατεστημένη αυθεντική και ενεργοποιημένη έκδοση των Windows 7, 8 και 8.1 –οι υπόλοιποι παίξατε και χάσατε.

 
Για να προχωρήσετε στην αναβάθμιση λοιπόν, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε στη γραμμή εργασιών, εκεί που συνήθως αναγράφεται η ώρα και να εντοπίσετε το εικονίδιο με το λογότυπο των νέων Windows. Ένα «κλικ» επάνω του θα ανοίξει ένα pop-up που θα σας παροτρύνει να κατεβάσετε τα Windows 10 και όχι, παρά την εμφάνισή του, δεν είναι ιός! Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα ελέγξει το PC σας πριν κατεβάσει το οτιδήποτε προκειμένου να εξασφαλίσει πως αυτό θα είναι σε θέση να «σηκώσει» τα νέα Windows: οι κάτοχοι Starter, Home και γενικώς «απλών» εκδόσεων, παίρνουν τα Windows 10 Home. Οι κάτοχοι Pro/Professional και Ultimate Windows αναβαθμίζονται στα Windows 10 Pro ενώ τα Windows Phone γίνονται Windows 10 Mobile.

 
Όσον αφορά στα PC οι απαιτήσεις των Windows 10 είναι ως εξής:

 

 

  • Επεξεργαστής 1 GHz ή ταχύτερος με υποστήριξη CMPXCHG16b, PrefetchW και LAHF/SAHF για την έκδοση των 64-bit
  • RAM 1 GB (32-bit) ή 2 GB (64-bit)
  • Κάρτα γραφικών συμβατή με DirectX 9 και WDDM 1.0
  • Οθόνη ανάλυσης 1024×600 τουλάχιστον
  • Ελεύθερος χώρος 16 GB (32-bit) ή 20 GB (64-bit) συν 3 GB για τα αρχεία εγκατάστασης

 
Κατά την αναβάθμιση τα αρχεία σας δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο ενώ και οι περισσότερες εφαρμογές σας θα τρέχουν κανονικά στα νέα Windows. Θα αφαιρεθούν το Windows Media Center, τα desktop apps των Windows 7 και παιχνίδια τύπου κλασσικής Πασιέντζας και Κουπών. Το OneDrive θα αντικατασταθεί από τη νέα του έκδοση ενώ το antivirus σας μπορεί να απενεργοποιηθεί.

 
Η μετάβαση στη νέα έκδοση των Windows θα γίνει στις 29 Ιουλίου, ακόμα κι αν κατεβάσετε από τώρα τα αρχεία. Θα έχετε το δικαίωμα να δώσετε το τελικό ΟΚ μέχρι τις 28 Ιουλίου του 2016, αν θέλετε φυσικά αυτό να γίνει χωρίς να πληρώσετε.