Η Microsoft δίνει νόημα στο «είμαι όσο φαίνομαι» με το νέο της site How-Old.net!

 

how-old«Πόσων χρονών είσαι»; «Όσο φαίνομαι χρυσή μου»! Τυπικός διάλογος που πρέπει να επαναλαμβάνεται στην ελληνική επικράτεια περισσότερες φορές κι απ’ τα ρίχτερ που ταρακούνησαν το Νεπάλ. Πού κολλάει η Microsoft με τις ανησυχίες του Έλληνα περίεργου; Η εταιρεία παρουσίασε το νέο της πρότζεκτ, το site How-Old.net.

 

Ουσιαστικά πρόκειται για το tech demo μιας νέας τεχνολογίας η οποία διαβάζει τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου, υπολογίζοντας έτσι την ηλικία αλλά και το φύλο του. Είναι βασισμένο στην πλατφόρμα Azure και παρουσιάστηκε στη δεύτερη μέρα του συνεδρίου Build2015 της Microsoft. H τελευταία ξεκαθάρισε πως δεν αποθηκεύει κάπου τις φωτογραφίες που «ανεβαίνουν» στο site ενώ ζητά από τον κάθε ενδιαφερόμενο να χρησιμοποιήσει καθαρά προσωπικές του φωτογραφίες.

 

Εμείς κάναμε τις δοκιμές μας και η αλήθεια είναι ότι το How-Old.net μας άφησε μια γλυκόπικρη εντύπωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις έπεσε εντυπωσιακά μέσα στην ηλικία των ατόμων που απεικονίζονταν στις φωτογραφίες, σε άλλες ωστόσο τα θαλάσσωσε ακόμα και στο φύλο τους! Η Microsoft βέβαια ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για μια τεχνολογία που διαρκώς βελτιώνεται και αναπτύσσεται περαιτέρω, οπότε με τον καιρό και λαμβάνοντας υπ’ όψιν της το feedback των χρηστών, θα πρέπει να δούμε πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στο μεταξύ κάντε μια βόλτα κι εσείς, επιλέξτε προσεκτικά τις φωτογραφίες που θα «ανεβάσετε» (να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρές και ευκρινείς) και δείτε πόσο μέσα θα πέσουν η Microsoft και το How Old Robot της στις προβλέψεις τους!