Η Ericsson λανσάρει τη λύση cloud DVR (digital video recorder) στη NAB 2015 έπειτα από την ενσωμάτωση της Fabrix Systems. Η πλατφόρμα μειώνει το κόστος και την πολυπλοκότητα στα σπίτια των καταναλωτών.

ericsson_dvr-cloud_bigΗ έκθεση Media Vision 2020 της Ericsson προβλέπει πως μέχρι το 2020 ο χρόνος που θα δαπανάται στην παρακολούθηση on-demand και time-shifted περιεχομένου θα φτάσει 50:50 συσχετισμό μεταξύ linear και live τηλεόρασης.

Καθώς η τάση για time-shifted προβολή συνδυάζεται με την πρόσβαση από οπουδήποτε, οι πάροχοι υπηρεσιών τηλεόρασης πρέπει να εξασφαλίσουν πως οι υπηρεσίες τους συμβαδίζουν, δίνοντας στους καταναλωτές έλεγχο να καταγράψουν και να παρακολουθήσουν live περιεχόμενο τηλεόρασης από οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε συσκευή.

 

Ως αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής στη συμπεριφορά παρακολούθησης, η Ericsson παρουσίασε τη λύση cloud DVR, που εφαρμόζεται σε όλες τις τηλεοπτικές πλατφόρμες που βασίζονται σε QAM και IP. Αυτή η σημαντική εφαρμογή για τους καταναλωτές ενισχύεται από την πλατφόρμα αποθήκευσης και επεξεργασίας βίντεο, μια υποδομή με υψηλή απόδοση βασισμένη σε λογισμικό.

 

Η νέα πλατφόρμα της Ericsson προσφέρει μια μοναδική, δοκιμασμένη υποδομή, που επιτρέπει την αδιάλειπτη αύξηση και αντικατάσταση παλιών υπηρεσιών τηλεόρασης με νέες υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud. Ενσωματώνει με την χρήση virtualiziation τις δυνατότητες αποθήκευσης και επεξεργασίας όσων Commercial-Off-The-Shelf (COTS) διακομιστών χρειάζεται, παρέχοντας εξαιρετικά κέρδη απόδοσης και επιτρέποντας στους παρόχους να αποφεύγουν πολλές από τις πολυπλοκότητες και τα κόστη που συνδέονται με την προώθηση νέων υπηρεσιών.

 

Ο Ove Anebygd, Vice President και Head of Solution Area Media της Ericsson αναφέρει: «Οι σημερινοί θεατές είναι πιο απαιτητικοί από ποτέ. Θέλουν απλότητα στην ανακάλυψη και άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες TV Anywhere, καθώς και περιεχόμενο με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Απαιτούν ευελιξία και ταχύτητα στη σύνδεση με τις τεράστιες βιβλιοθήκες περιεχομένου και δυνατότητα καταγραφής και παρακολούθησης live και linear περιεχομένου όποτε το επιλέξουν.

 

Η παροχή αυτών των χαρακτηριστικών μπορεί να είναι δαπανηρή και πολλές παλαιότερες υποδομές απλά δεν διαθέτουν τη λειτουργικότητα να το κάνουν πράξη. Οι πελάτες μας χρειάζονται τις πιο εξελιγμένες λύσεις που επικεντρώνονται στο cloud για να μεταφέρουν λειτουργίες από το σπίτι στο cloud και να ενισχύσουν τη διαφοροποίηση της υπηρεσίας και τις νέες αποδόσεις. Η νέα μας λύση cloud DVR μας τοποθετεί στην πρώτη γραμμή των δυνατοτήτων της τεχνολογίας και των επιδόσεων, με αποδεδειγμένη ανάπτυξη στις πιο απαιτητικές εγκαταστάσεις πελατών, με συνολικά πάνω από 150 petabytes ικανότητα αποθήκευσης».

 

Εκτός από την πιο αποδεδειγμένη σε κλίμακα ανάπτυξη cloud DVR, η πλατφόρμα αποθήκευσης και επεξεργασίας βίντεο της Ericsson επιτρέπει επίσης τις πολλαπλές εφαρμογές αποθήκευσης και επεξεργασίας βίντεο που περιλαμβάνουν:

 

-Master video library – Scale-out αποθήκευση παρέχοντας τη δυνατότητα να λαμβάνουν, να επεξεργάζονται και να μεταφέρουν παντού κύρια ή «χρυσά αντίγραφα» αδειοδοτημένου περιεχομένου.
-Long tail server – Επιτρέπει στους παρόχους να αποθηκεύουν και να παραδίδουν λιγότερο δημοφιλές ή long tail περιεχόμενο απευθείας από ένα μεγάλο, κεντρικό χώρο αποθήκευσης, μηδενίζοντας την ανάγκη αναπαραγωγής ολόκληρων βιβλιοθηκών στο δίκτυο.
-Dynamic origin server – Η αποθήκευση υψηλής απόδοσης έχει ενσωματώσει λειτουργίες καταγραφής, αποθήκευσης και παράδοσης
-CDN (content delivery network) assist – Επιτρέπει στους παρόχους να επεκτείνουν τη βιβλιοθήκη τους και να μεταδίδουν προσαρμοστικά το περιεχόμενο over-the-top καθώς και στα παλαιότερα συστήματα.
-Ενισχυμένο VOD(video on demand) – ­Βελτιώνει την απόδοση, ευελιξία και κλίμακα στις λύσεις VOD.